31 kol 2016, 08:54
Počela sam sa ZK radi candide, ali mi je previše ograničenja... Tako da sad lagano uvodim mliječno - sireve, vrhnje... to mi uvelike olakšava pitanja doručka i gableca na poslu... Inače se sasvim dobro osjećam, osim što me familija čudno gleda, i malo je problematično otići k nekome na ručak. Ali neću se s tim opterećivati. Najviše mi fali što ne mogu s mužem popiti pivo, a sami ga doma kuhamo
31 kol 2016, 08:56
snowwhite je napisao/la:zadovoljna sam iako je tek 2 dana prošlo![]()
jučer sam imala test: pivo, kolači, keksi a ja pijem vodu![]()
![]()

Najviše mi fali što ne mogu s mužem popiti pivo, a sami ga doma kuhamo![]()
31 kol 2016, 09:04
31 kol 2016, 09:06
nevenera je napisao/la:Morena možeš tortilje od cvjetače za sendvič ili oopsie
Inače mi je cvjetača otkriće, "riža" od cvjetače mi je baš fina (jest da nije riža, ali mi je super okus)
06 ruj 2016, 08:45
Adorabla je napisao/la:Duga ti si sad zrela za alkalnu dijetu
?!
.
06 ruj 2016, 11:01
ja se stvarno vodim onime da slušam kaj mi tijelo govori. Kužim da misliš da ćeš natući kile ako kreneš sada s ugljikohidratima i sigurno hoćeš ako se presvičaš ono u jednom danu. Ali ti kreni polagano. Ostani na lchf-u i ubaci samo jedan (npr jutarnji) obrok s malo ugljikohidrata ali bez proteina. Pa tako drži npr tjedan dana (svaki drugi dan) i ne povećavaj unos ugljikohidrata pa tek ako vidiš da je ok, onda dodaš tu i tamo ručak ugljikohidratasti a večeru konstantno, konstantno drži bez ugljikohidrata i nemoj se navući na grickanje i mislim da nećeš natući.
06 ruj 2016, 11:14
Nisam nikad ozbiljno skidala kile. Ne vidim da tu ima neke razlike LCHF/bilo što drugo. Ne bi preporučila da budeš gladna... možda smanjiti količinu po obroku/uvesti više manje kaloričnih obroka/vježbati... ja to na pamet, ne znam kakav ti je sad dnevni red i raspored... A ako ti LCHF više ne paše, čemu se mučiti. Možda ako uvodiš ugljikohidrate pripaziti na količinu masti... sad na LCHF koristim više masnoće u kuhanju i obrocima nego prije, pa mi je logično da ako još ubacim UH dio obroka, nešto moram smanjiti.
06 ruj 2016, 13:50
06 ruj 2016, 13:52
ako skidaš kile moraš potrošiti više kalorija nego uneseš. Valjda

. Kad sam spomenula gladovanje mislila sam, pritom, ostati na lchf-u ali smanjiti količine jer ja, do sada, sasvim fino pojedem i dok je išlo bilo je super, sad već neko vrijeme stagnira.
.
06 ruj 2016, 13:56
, na lchf-u.
06 ruj 2016, 14:00
06 ruj 2016, 14:01
.
06 ruj 2016, 14:10
06 ruj 2016, 14:14
Možda nemate višak kilograma
Kako se približavamo svojoj normalnoj tjelesnoj težini, mršavljenje se usporava i na kraju zaustavlja. Ovo nekima može biti frustrirajuće, pogotovo osobama koje su zamislile da je njihova idealna težina puno ispod one koju njihovo tijelo smatra primjerenom. Nažalost, industrija mode nametnula je iskrivljene ideale ženske ljepote, manekensku, skoro anoreksičnu mršavosti. Međutim, ljudsko tijelo, a pogotovo žensko, genetski je predodređeno da ima određeni postotak masnog tkiva koje je potrebno za hormonalnu ravnotežu organizma. Tako mnoge žene koje misle da imaju 5-6 kg viška, zapravo imaju normalnu tjelesnu težinu. No, moguće je da nemaju čvrstoću tijela zbog nedostatka tjelesne aktivnosti i zbog krive prehrane s puno šećera, škroba, nezdravih biljnih ulja i kemikalija iz procesirane hrane. Kod njih će LCHF prehrana i tjelesna aktivnost dovesti do preoblikovanja i čvrstoće tijela.
06 ruj 2016, 17:14
06 ruj 2016, 17:54
Možda jedete previše
Neke osobe koje počnu s LCHF prehranom doslovno shvate da ne trebaju brojati kalorije i da mogu jesti koliko ih volja od ”dozvoljenih” namirnica. No, kod prekomjernog unosa hrane tijelo nema razloga sagorijevati energiju iz masnih naslaga, jer troši energiju iz dobivene hrane. Najčešće se radi o namirnicama koje jedemo i onda kad nismo gladni, koje grickamo između obroka ili jedemo kao deserte. Zbog toga trebate biti oprezni s vrhnjem, sirevima, orašastim plodovima, LCHF kolačima i slasticama, budući da su to kalorične namirnice s kojima začas unesemo 500 – 1 000 nepotrebnih kalorija. Ako usprkos tome ne dobivate na težini, to je zapravo fantastično, ali naravno, to može zaustaviti proces mršavljenja. Zato se držite osnovnih namirnica ili baze prehrane, a sve ostalo koristite s mjerom i oprezom.
06 ruj 2016, 21:00

07 ruj 2016, 07:58
snowwhite je napisao/la:duga a možda je za te zadnje 3 kila fakat potrebno vježbanje i još jače odricanje
nemam pojma lupetam. al znamo da je teže skinuti 3 nego 33.
, pilates, yoga).
.
ali ja se osjećam bolje.
to je najvažnije
07 ruj 2016, 15:22
08 ruj 2016, 16:44
09 ruj 2016, 07:51
) jer sam u ovih par dana izgubila 0,5 kg
. Vjerojatno sam u jednom trenutku došla do točke kad više s onom količinom hrane nema skidanja, a nastavila jesti jer sam navikla (eto ti glave
) umjesto da sam se, ipak, malo dodatno dicsiplinirala i smanjila i tu količinu obroka. U principu, slična situacija kao na samom početku lchf priče.
.
09 ruj 2016, 12:00
09 ruj 2016, 13:52
obzirom da sam imala u cilju nekih 5). Krenula sam pri samom kraju siječnja/poč. veljače. Sad još neke 3 želim skinuti.
09 ruj 2016, 13:59
09 ruj 2016, 14:05
09 ruj 2016, 14:16
), mišići iako totalno neuvježbani nisu mlohavi - ili već kakvi mogu biti, tako da ću se ja još jednom zahvaliti svojoj genetici jer nema drugog razloga za ove benefite
.09 ruj 2016, 14:19
09 ruj 2016, 14:21

Dugo pazi s smanjenjem obroka da ti se metabolizam ne blokira
09 ruj 2016, 14:32
09 ruj 2016, 14:34