“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Tema je zaključana

Re: LCHF - čavrljanje

31 kol 2016, 08:54

Ja sam bila par tjedana na ZK. Dobro sam se držala, jedino sam tjedan dana dok smo bili na moru brljala - ali kako smo kampirali, u šatoru, bez frižidera, bila sam malo ograničena s namirnicama :lol Počela sam sa ZK radi candide, ali mi je previše ograničenja... Tako da sad lagano uvodim mliječno - sireve, vrhnje... to mi uvelike olakšava pitanja doručka i gableca na poslu... Inače se sasvim dobro osjećam, osim što me familija čudno gleda, i malo je problematično otići k nekome na ručak. Ali neću se s tim opterećivati. Najviše mi fali što ne mogu s mužem popiti pivo, a sami ga doma kuhamo :zub

Danas sam djeci obećala tople sendviče (treba potrošiti stari kruh, uz mene je i muž smanjio kruh, odjednom stalno imamo viška), pa ću sebi napraviti "sendviče" s podlogom od patliđana (a nadjev može isti, ribani tvrdi sir, jaja, kiselo vrhnje, šunka).

31 kol 2016, 08:56

snowwhite je napisao/la:zadovoljna sam iako je tek 2 dana prošlo :hahaha
jučer sam imala test: pivo, kolači, keksi a ja pijem vodu :gace :znoj

:zivili
Ovo ja zovem karakterom :nata

Najviše mi fali što ne mogu s mužem popiti pivo, a sami ga doma kuhamo :zub

...a i tebi, morena, svaka čast :)

31 kol 2016, 09:04

Morena možeš tortilje od cvjetače za sendvič ili oopsie

31 kol 2016, 09:06

nevenera je napisao/la:Morena možeš tortilje od cvjetače za sendvič ili oopsie

Imam na umu, ali to mi je previše posla za danas popodne (nakon posla) :lol Inače mi je cvjetača otkriće, "riža" od cvjetače mi je baš fina (jest da nije riža, ali mi je super okus)

06 ruj 2016, 08:45

Adorabla je napisao/la:Duga ti si sad zrela za alkalnu dijetu

Cure, meni već puca pomalo film jer sam se zalijepila za trenutnu kilažu i sad već mjesecima bauljam kako skinuti još te famozne 3 kile.
Znam da je ovo lchf topic, ali kad su svi ostali (žderonje i sl. odavno utihnuli) pa pišem ovdje.
Adorabla, sviđa mi se ova alkalna, sviđa mi se i "bubsek dijeta" (po savjetu nutricionistice), ali se malo frkam prelaska da ne bih još natukla kile. Lchf mi je tako lagan za pratiti, ali mi se čini da on djeluje samo dok su neke velike brojke u pitanju, na finije, bar kod mene, ne ide. Ili da ostanem na lchf-u, ali da se trudim nakon jela ostati, i dalje, gladna :basnecu ?!

Dajte ideje, pliz, jer imam osjećaj da ću, od muke, počet žd'rat :zub.

06 ruj 2016, 11:01

ak ti ne paše, ako ti je postalo muka, zašto se mučiti dalje? Ne znam :dunno ja se stvarno vodim onime da slušam kaj mi tijelo govori. Kužim da misliš da ćeš natući kile ako kreneš sada s ugljikohidratima i sigurno hoćeš ako se presvičaš ono u jednom danu. Ali ti kreni polagano. Ostani na lchf-u i ubaci samo jedan (npr jutarnji) obrok s malo ugljikohidrata ali bez proteina. Pa tako drži npr tjedan dana (svaki drugi dan) i ne povećavaj unos ugljikohidrata pa tek ako vidiš da je ok, onda dodaš tu i tamo ručak ugljikohidratasti a večeru konstantno, konstantno drži bez ugljikohidrata i nemoj se navući na grickanje i mislim da nećeš natući.

06 ruj 2016, 11:14

Mislim da ni jedan stil prehrane nije čaroban - ako skidaš kile moraš potrošiti više kalorija nego uneseš. Valjda :lol Nisam nikad ozbiljno skidala kile. Ne vidim da tu ima neke razlike LCHF/bilo što drugo. Ne bi preporučila da budeš gladna... možda smanjiti količinu po obroku/uvesti više manje kaloričnih obroka/vježbati... ja to na pamet, ne znam kakav ti je sad dnevni red i raspored... A ako ti LCHF više ne paše, čemu se mučiti. Možda ako uvodiš ugljikohidrate pripaziti na količinu masti... sad na LCHF koristim više masnoće u kuhanju i obrocima nego prije, pa mi je logično da ako još ubacim UH dio obroka, nešto moram smanjiti.

06 ruj 2016, 13:50

ja se ne bih držala broja tj kila
ja imam razliku od par kila ali je palo dosta cm i konfekcijski broj jedan.

lchf nije za patnju, ja ne bih ostala na tome ako ti ne paše.

ako si gladna to znači da ne jedeš kako treba, tj znači da organizam automatski sve što ide u usta spremi za kasnije jer misli da ćeš ga ubit. karikirano rečeno.
na lchf-u ne bi trebala biti gladna. jedeš po principima
ja sam ove zime imala obrok - do obrok i pol. sad ih imam 5-6 u danu ali kile idu dolje.
moguće da si blokirala metabolizam ako si namjerno ne jela

predlažem da uvodiš UH malo po malo, kako kaže adorabla
kile nećeš dobiti osim ako ne kreneš u neke ekstreme

06 ruj 2016, 13:52

ako skidaš kile moraš potrošiti više kalorija nego uneseš. Valjda :lol

Je :lol

Meni lchf kao način prehrane odgovara, samo da sam u zadnje neko vrijeme više dostigla zadano (ali nisam) pa me to sad već smeta :) . Kad sam spomenula gladovanje mislila sam, pritom, ostati na lchf-u ali smanjiti količine jer ja, do sada, sasvim fino pojedem i dok je išlo bilo je super, sad već neko vrijeme stagnira.
Način života - sjedilački i stresan posao :lol.

06 ruj 2016, 13:56

Neve, sad vidim tvoj post. Ne, ja nisam gladna, to nipošto (iako mi je ideja da to probam mrvicu i biti kako bih skinula zadane 3 kile, meni su one jako bitne).
Dakle, želim doći do načina kako ih skinuti, jer - predugo ih skidam, bezuspješno :), na lchf-u.

06 ruj 2016, 14:00

Imam ja rješenje. Pridruži se nama vježbačicama :mrgreen

06 ruj 2016, 14:01

Nema šanse, fala :lol.

06 ruj 2016, 14:10

moguće da ti nemaš 3 kg više tj da ti to nije višak.
piše i anita o tome. baci oko na njen blog.

neki rade carb load, tako dobiju par kg ali nakon toga idu strogo i izgube te i još plus 3.

moguće je i da si sad na nekoj plato fazi. zna tako bit mejsecima. pa bude skok. budi strpljiva.

vježbanjem ćeš se utegnuti, ali ako ne jedeš pravilno kile neće padati.

06 ruj 2016, 14:14

imaš članak ako mršavljenje ne ide kako bismo htjeli
u njemu imaš nekoliko rješenja
ja sam mislila na ovo
Možda nemate višak kilograma
Kako se približavamo svojoj normalnoj tjelesnoj težini, mršavljenje se usporava i na kraju zaustavlja. Ovo nekima može biti frustrirajuće, pogotovo osobama koje su zamislile da je njihova idealna težina puno ispod one koju njihovo tijelo smatra primjerenom. Nažalost, industrija mode nametnula je iskrivljene ideale ženske ljepote, manekensku, skoro anoreksičnu mršavosti. Međutim, ljudsko tijelo, a pogotovo žensko, genetski je predodređeno da ima određeni postotak masnog tkiva koje je potrebno za hormonalnu ravnotežu organizma. Tako mnoge žene koje misle da imaju 5-6 kg viška, zapravo imaju normalnu tjelesnu težinu. No, moguće je da nemaju čvrstoću tijela zbog nedostatka tjelesne aktivnosti i zbog krive prehrane s puno šećera, škroba, nezdravih biljnih ulja i kemikalija iz procesirane hrane. Kod njih će LCHF prehrana i tjelesna aktivnost dovesti do preoblikovanja i čvrstoće tijela.

06 ruj 2016, 17:14

U tom članku bih se, na prvu, mogla naći u sljedećim stavkama: i dalje ne pijem dovoljno vode, tjelesna aktivnost nikakva (ako izuzmem hodanje da bih održala koliko/toliko zglobove :roll), nisam nešto povećala masnoće u odnosu na ranije i mislim da bih i lchf mogla manje jesti (zato sam i napisala da bih, možda, trebala pokušati malo stegnuti remen u ovoj zadnjoj fazi, iako bih i dalje bila na lchf-u).
Meni je ovih mojih 3 kao 30 - teret :| .

06 ruj 2016, 17:54

manje jesti je ovisno o tome koliko sad jedeš
Možda jedete previše
Neke osobe koje počnu s LCHF prehranom doslovno shvate da ne trebaju brojati kalorije i da mogu jesti koliko ih volja od ”dozvoljenih” namirnica. No, kod prekomjernog unosa hrane tijelo nema razloga sagorijevati energiju iz masnih naslaga, jer troši energiju iz dobivene hrane. Najčešće se radi o namirnicama koje jedemo i onda kad nismo gladni, koje grickamo između obroka ili jedemo kao deserte. Zbog toga trebate biti oprezni s vrhnjem, sirevima, orašastim plodovima, LCHF kolačima i slasticama, budući da su to kalorične namirnice s kojima začas unesemo 500 – 1 000 nepotrebnih kalorija. Ako usprkos tome ne dobivate na težini, to je zapravo fantastično, ali naravno, to može zaustaviti proces mršavljenja. Zato se držite osnovnih namirnica ili baze prehrane, a sve ostalo koristite s mjerom i oprezom.

odnosi se na one koji pretjeruju, grickaju, rade slastice svakih 2 dana, varaju svaki tjedan....
ako pretjeruješ, jedi manje
ali ako jedeš uravnoteženo ne bi to trebala radili
možda izgubiš 3 kg ali metabolizam će ti to debelo naplatit

06 ruj 2016, 21:00

duga a možda je za te zadnje 3 kila fakat potrebno vježbanje i još jače odricanje :dunno
nemam pojma lupetam. al znamo da je teže skinuti 3 nego 33.

ja sam zadovoljna kako guram. ne mislim na rezultate jer to još ne vidim. iako sam se ovaj put mislila izmjeriti na kraju nisam ni to.
A vagu nemam :zub
tako da nisma sigurna ide li išta ali ja se osjećam bolje.

ne varam, ne brljam sva sam po ps-u.
ok radila sam lepinjice za vikend ali to mi je ok. tog se ni ne odričem.

danas sam opet jela avokado sa raznim povrćem kao salatu i nešto ala pesto preko. kak je to meni fino :liza
mislim da ću sutra ponoviti. avokado mi je 7 kuna u konzumu.
a imam i mahune spremne za sutra pa možda ostanem na tome.

07 ruj 2016, 07:58

snowwhite je napisao/la:duga a možda je za te zadnje 3 kila fakat potrebno vježbanje i još jače odricanje :dunno
nemam pojma lupetam. al znamo da je teže skinuti 3 nego 33.

Isto mislimo, s tim da bih ja trebala poraditi na prehrani, vježbe koje troše energiju kod mene ne prolaze (mogu hodanje, proplivavanje :lol , pilates, yoga).
Uljuljkala sam se u blagodati lchf-a (nisa gladna, a mršavim) i najviše sam napravila dok sam bila na ZK. Nešto sitno je otišlo na lchf-u i stalo na sadašnjoj težini i stoji,stoji...U jednom trenu sam uspjela skinuti dodatnih 1,5 kg kad sam jela određeno voće i povrće (više vlakana), a jako smanjila proteine. Sve se vratilo nakon povratka na lchf. I tu sad stojim :nokti.
Neve, ne pravim si slatko, niti grickam, ali mislim da je kvaka što se ja sasvim fino iznajedam :oops: dozvoljenog obroka.
Naravno, znam uletiti i u nedozvoljeno, ne često, ali sam si i to dopuštala mrvicu više nego ranije...U svakom slučaju, definitivno, na prehrani trebam dodatno poraditi da bi funkcioniralo.
thnx, cure :)

ali ja se osjećam bolje.

:zivili to je najvažnije
Ja sam skužila da, od muke što nikako ne ide dolje, krećem više jesti :lol

07 ruj 2016, 15:22

imaš nekoliko pilates i joga programa koji prže kalorije samo tako
ja sam radila PiYo. padalo je i po 400 kcal po treningu.

08 ruj 2016, 16:44

A Dugo, mozda tebi ne pase lchf? :dunno

09 ruj 2016, 07:51

Liv, čini se da ipak nešto znači moje smanjivanje lchf obroka (ovo odricanje ;)) jer sam u ovih par dana izgubila 0,5 kg :joy . Vjerojatno sam u jednom trenutku došla do točke kad više s onom količinom hrane nema skidanja, a nastavila jesti jer sam navikla (eto ti glave :) ) umjesto da sam se, ipak, malo dodatno dicsiplinirala i smanjila i tu količinu obroka. U principu, slična situacija kao na samom početku lchf priče.

Liv, kako kod tebe ide skidanje?

A, imam i dodatnu motivaciju - frendica mi javila da je krenula na dijetu (isto želi skinuti 3 kile) i da se ne žderem kad ona to uspije :lol.

09 ruj 2016, 12:00

Skinula 16kg, dosta centimetara svugdje. Al i vjezbam jer si zelim vratiti kondiciju plus sto se zelim utegnuti da ne bi izgledala kao ispuhani balon.

Nisam upratila, koliko si ti skinula do sad? Mi smo ono istovremeno krenuli, jel?

09 ruj 2016, 13:52

Skinula sam 9 kg (impresionirana sam sama sobom :lol obzirom da sam imala u cilju nekih 5). Krenula sam pri samom kraju siječnja/poč. veljače. Sad još neke 3 želim skinuti.

Dobro si i ti skinula.
Centimetre nisam nikad mjerila, samo vaga, u stvari sam prvi puta postala svjesna svog novog izgleda vidjevši fotke s klinkinog rođendana. Do tada mi se činilo da se ništa nije promijenilo.

Na utegnutosti mogu samo genetici zahvaliti -fala joj, fala, fala! :lol

09 ruj 2016, 13:59

Dugo pazi s smanjenjem obroka da ti se metabolizam ne blokira

09 ruj 2016, 14:05

Genetika nema veze s viškom kože
Ovisi koliko si dugo imala višak tj koliko dugo se koža rastezala. Nije isto imati višak od 5 kg 5 godina ili 5 mjeseci
Ili imati 45 kg viška 15 godina ili 5g
Koliko si dobio ili izgubio je bitno
Koliko godi na imaš
Kojom brzinom gubio
I još xy toga
Ja sam imala mali višak na trbuhu, a izgubila sam 35 kg
Ovih sad 5 kg ima viška na više mjesta
Izgubila sam masti a dobila dosta mišića. Mast ima veći volumen.
Zato je bitno pažljivo mršavljenje da se ne izgube mišići

Liv sam vidila uživo i utegnuta je ko puška
:buket

09 ruj 2016, 14:16

Pa dobro, ne mogu se ja koja, praktički, i nisam bila u nekom višku mjeriti s nekim koje u ohoho višku. Višak kože niti sam imala niti imam, strija nemam, koža mi k'o u bebe (ne izlažem je suncu :p ), mišići iako totalno neuvježbani nisu mlohavi - ili već kakvi mogu biti, tako da ću se ja još jednom zahvaliti svojoj genetici jer nema drugog razloga za ove benefite :lol.

Mislim da nema tog vježbanja koji će nekome višak kože utegnuti - u stvari sam sigurna.

09 ruj 2016, 14:19

Ne uspoređujem tebe i sebe već tebe i liv

09 ruj 2016, 14:21

Zašto uopće uspoređuješ nas dvije? :conf
Dugo pazi s smanjenjem obroka da ti se metabolizam ne blokira

A valjda neće :mrgreen .

09 ruj 2016, 14:32

Kako nas dvije? :dunno
Pa liv nema neki višak. Ima sad nekih 50ak kg možda :conf