“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Tema je zaključana

Re: LCHF - čavrljanje

09 ruj 2016, 14:41

Moja greška, izbrisala da ne ide priča u neku totalno drugu stranu. Odakle ti ideja da ideš nas dvije uspoređivati :dunno ?

No kad već spominješ smisao, meni je već i tvoj post s uletom o višku kože totalno van dijaloga koji smo Liv i ja vodile :dunno. Nitko ga od nas nije ni spomenuo.

09 ruj 2016, 14:50

joj dugo možemo korak po korak rezonirati kako je išao moj tok misli :plavusa

prvo je liv napisala
Liv Tyler je napisao/la:sto se zelim utegnuti da ne bi izgledala kao ispuhani balon.

pa sam ja napisala o utegnutosti kože - obraćajaći se liv koja je to spomenula te na kraj, ako nije jasno što želim reći dodala
Liv sam vidila uživo i utegnuta je ko puška

tu sam rekla da je višak kože i utegnutost kao genetika čisti mit.
to je valjda ono što si ti pročitala a ostalo potisnula

na to si ti rekla da
Duga je napisao/la:Pa dobro, ne mogu se ja koja, praktički, i nisam bila u nekom višku mjeriti s nekim koje u ohoho višku.

na što si rekla da se moramo usporediti nas dvije a ne vas dvije.
i onda smo editirali i eto tako bla bla bla :lol
a ja sam dodala kako ni liv nije bila u višku nekom pa sam zato povezala vas dvije i višak kože.
koji liv nema.

ja eto imam. jer sam u velikom plusu s kilogramima.

09 ruj 2016, 14:51

slika
Kod mene je situacija ovakva trenutno
90ak kg
;)

09 ruj 2016, 14:55

vau neve svaka čast :joy :joy izgledaš oooodlično! I stvarno nikada ne bi rekla da si sada toj kilaži.

09 ruj 2016, 14:56

MALA2006 je napisao/la:vau neve svaka čast :joy :joy izgledaš oooodlično! I stvarno nikada ne bi rekla da si sada toj kilaži.

znam :kiss
neki su ljudi građeni kako su građeni
ja eto, npr :znoj
pa se ne hvatam za broj na vagi
predložena idealna težina za mene je 64 :hahaha :hahaha :hahaha :hahaha

09 ruj 2016, 15:02

Ajmo sad svi zaredati s fotkama! Imam i ja konja za trku!

slika

09 ruj 2016, 15:06

Thnx , neve, na pojasnjenju. :zivili

Slike?! :) Stajaznam, nemam one prije/poslije, sad mi je krivo :lol .

09 ruj 2016, 15:11

Duga je napisao/la:T

kako nemaš?
Duga je napisao/la:prvi puta postala svjesna svog novog izgleda vidjevši fotke s klinkinog rođendana

09 ruj 2016, 15:12

Duga je napisao/la:Thnx , neve, na pojasnjenju. :zivili

Nema veze, nemam ni ja baš od prije, brižno sam ih uništavala. Daj od poslije

09 ruj 2016, 15:14

ja nisam stavila prije i poslije :dunno
ali ima na dnevnomotivacijskom jedan moj post od prije mjesec il nešto
ček da ga nađem

09 ruj 2016, 15:27

ja sam sliku stavila na dnevno motivacijski još u 6 mj. od tad je razlika nekih 5-6 kg. tj ovdje je na slikama gubitak od oko 35 kg, tu sam na drugoj imala troznamenkastu kilažu
slika
pozivam sve ako žele da stave slike tamo (ili tu) ako će im to biti motivacija
ja se redovito slikam i objavljujem na instagramu :lol

09 ruj 2016, 16:40

slika

Evo jos jednog konja za utrku. :plavusa

09 ruj 2016, 17:02

Liv :shock ajme svaka cast :joy :joy

09 ruj 2016, 20:46

Mrak liv :zivili

09 ruj 2016, 20:49

Prebacim fotke na dnevnomotivacijski pa za mjesec il dva možemo vidjet napredak
Ja sam mislila da sam sliku stavila prije mjesec a ono već prošlo 3 :lol

10 ruj 2016, 08:29

Evo malo i statistike:
8mj lchf-a i 7mj vjezbanja doma s raznim trenerima -

tezina: -16kg
struk: -21cm
bokovi: -12cm
grudi: -16cm
ruke: -3cm
noge: -6cm.

Po meni, rezultat je kombinacija prehrane i vjezbe. Radim sebi, za sebe i radi sebe, usporedjujem se samo sa sobom jer se nitko drugi ni ne moze mjeriti sa mnom. Nismo u istim postolama, niti u istoj kozi.

10 ruj 2016, 08:48

Radim sebi, za sebe i radi sebe, usporedjujem se samo sa sobom jer se nitko drugi ni ne moze mjeriti sa mnom. Nismo u istim postolama, niti u istoj kozi.

:5 i za ove brojčice ;) .

Cure, sve tri ste k'o milja dolara i super posao odrađujete.

off
Ivana, kako ti meni imaš dobra ramena :).

10 ruj 2016, 09:00

Da se vratim na višak kože.
Ja imam višak kože još od 2. poroda, jednostavno sam se raspukla ko balonče, iako sam slabija kilama i od liv, rekla bi. Imam grozne gene, što ćeš, neko mora i to :D
I itekako mi se koža povlači i stišće s obzirom na to da sam relativno fit, jednostavno toliko pojačana cirkulacija radi svoje.

I da, prije sam vidila razliku debela-mršava i fascinirala me mršavost, al kako sam starija, jedino što primjetim kod drugih je razlika između neuvježbane osobe i one koja redovno vježba i kreće se, iz aviona vidim razliku u posturi, snazi i pokretu i taj mi je izgled zapravo daleko najljepši.

Prekrasne ste sve tri, neve, tebi šteta da se ovdje ne stavlja lice, jer se tebi na licu najviše vidi da si kao druga osoba.

10 ruj 2016, 09:14

al kako sam starija, jedino što primjetim kod drugih je razlika između neuvježbane osobe i one koja redovno vježba i kreće se, iz aviona vidim razliku u posturi, snazi i pokretu i taj mi je izgled zapravo daleko najljepši.

E to krumpi!

10 ruj 2016, 09:18

Krumpirić je napisao/la:I da, prije sam vidila razliku debela-mršava i fascinirala me mršavost, al kako sam starija, jedino što primjetim kod drugih je razlika između neuvježbane osobe i one koja redovno vježba i kreće se, iz aviona vidim razliku u posturi, snazi i pokretu i taj mi je izgled zapravo daleko najljepši.

Da, točno to
Ne želim biti mršava. Već fit
Broj na vagi je to što je. Građa je različita
Ne mogu zamisliti kako bih izgledala s 65 koliko bi po visini idealno trebala imati
To je 30ak kg manje nego sad
Bila bi kostu valjda
Kako se neće desiti ne brinem se puno :hahaha

Meni višak kože ne smeta
Neka ga
Radije to nego višak kila :nata

10 ruj 2016, 11:55

A ja, od kada sam u ovoj lchf priči, puno više zamjećujem koliko smo mi debela nacija.
Rijetko na koga naiđem da nema nešto viška, a pretilih osoba na svakom koraku. Od najmanjih do starih...plus neaktivnost i sjedilački način života.

:gace

10 ruj 2016, 13:20

debela smo nacija ali nisu ni u prvih 20.
amerika je 7. tek a kod njih je 74% ljudi pretilo
zato se ljudi vraćaju pravoj hrani a ne onoj procesuiranoj

no relativno je to što je debelo.

iako djeca još u školi uče krivu piramidu zdrave prehrane :nata

10 ruj 2016, 13:27

Ja ne vjerujem da djeca uče krivu piramidu, djeca trebaju puno više UH od odraslih neaktivnih osoba.
Evo, ti gubiš kilažu na LCHFu, aktivna si neko vrijeme. Da si cijeli život na LCHFu i aktivna, nestala bi s lica zemlje ko Asfaltina u ketozi.

Problem je što djeca često ŽIVE na sendvičima, doručak, marenda, dio ručkova, večere, sve nekuhano. I što se vidi čim uđu u pubertet posljedica nebavljenja sportom, stomačić krene rasti, bokobrani, guza...

10 ruj 2016, 13:42

Krumpirić je napisao/la:Problem je što djeca često ŽIVE na sendvičima, doručak, marenda, dio ručkova, večere, sve nekuhano. I što se vidi čim uđu u pubertet posljedica nebavljenja sportom, stomačić krene rasti, bokobrani, guza...

to da
i da, treba im više UH
ali kad sam vidjela tinu riblje štapiće u petak na meniju ispisala sam ga iz vrtića i prebacila u drugi
zdrave navike, nula bodova
u državnom je npr, sad bolje nego prije. iako nije stalno idealno.
moji npr ne jedu pizze, čokolinu i slično. nisam nudila a ikad jesu probali od njih troje samo se tinu svidjelo :lol

10 ruj 2016, 13:47

Ah, ta je prehrana obrađevinama posebna priča, a štapići su mislim i skuplji od girica i srdela.

10 ruj 2016, 13:54

nevenera je napisao/la:moji npr ne jedu pizze, čokolinu i slično. nisam nudila a ikad jesu probali od njih troje samo se tinu svidjelo :lol

Mali su ti još, stignu.

nevenera je napisao/la:Da, točno to
Ne želim biti mršava. Već fit
Broj na vagi je to što je. Građa je različita

ovo je bit :dada

zato cure :klanja :klanja :klanja

ja sve znam i ne poduzimam ništa. :ajme

10 ruj 2016, 13:56

... stomačić krene rasti, bokobrani, guza...

Ovo se, nažalost, vidi i puno prije puberteta.

U Europi kotiramo jako visoko po broju pretilih...

ja sve znam i ne poduzimam ništa.

ja sam mrkicu bolja :lol

10 ruj 2016, 14:01

Krumpirić je napisao/la:Ah, ta je prehrana obrađevinama posebna priča, a štapići su mislim i skuplji od girica i srdela.

a prehrana je tako bitno. i navike koje steknu.
jučer u jaslicama moj jede jabuku koju je donila teta. drugo dijete neće jer nije oguljena i nasjeckama. tata je izašao i donio kroasan. iako je teta ponudila da je pripremi kako dijete želi.

Duga je napisao/la:U Europi kotiramo jako visoko po broju pretilih...

nismo u prvih 10. a ni u prvih 20. slovenija je br 13. npr

10 ruj 2016, 14:26

Mislim, nije da se nesto opterecujem statistikom, ali meni, recimo, izbaci da smo 7. po broju pretile djece ( 2015. god.).

I nebitno koji smo na top ljestvici, dovoljno mi je pogledati oko sebe.

10 ruj 2016, 15:42

nije mi jutarnji neki izvor baš
problem imamo, nije da nemamo
ali nas OECD ju svom izvještaju obesity around the world nema nigdje navedeno. osim ako nismo slovenci :lol
mislim da je to zato što je kod nas oko 10% djece koji su pretila pa nisu na listi, jer su na listi 11% i preko
http://static2.businessinsider.com/image/5384d19069beddaf73dfdb95-960/screen-shot-2014-05-27-at-1.31.09-pm.jpg
Tema je zaključana