“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: curke pusite li?

28 srp 2010, 13:00

ne smijem priznati koliko GODINA ovo traje :oops:
nikome više i ne govorim. nije što drugima vjerojatno idem na nerve
nego ja samu sebe satra :roll ... makar, ima pomak naprijed, ali neću o tome, nekako
mi lakše to odrađivati u tišini. hvala na savjetima i podršci, javim se još! :hug

12 ruj 2010, 18:25

Evo da ja ponosno objavim da ne pušim već 3 tjedna,nakon 16 godina staža!!!!!!!!!

12 ruj 2010, 20:58

Bravo, mare!!! Samo hrabro.

12 ruj 2010, 22:21

Ja sam inace pusac. ujutro se dignit, a ne zapalit- nema sanse. dizala bih se prije dice da mogu u miru obavit svoj ritual, kava-cigare.
bila sam strasno zivcana, nervozna, nekako mi sve smetalo :dunno

imala sam sanse tri puta prestat, ali nisam izdrzala.
sad mi se pruza 4 sansa, i mislim da je ovaj put necu prokockat.
i mogu rec da sam dosta smirenija, opustenija, lakse disem, lakse se krecem, naravno dok me kile ne pocnu pritiskat. :mrgreen

13 ruj 2010, 06:01

ja ne pušim već punih 7 meseci :joy

13 ruj 2010, 10:20

Bravo cure! :zivili

Šta radite sad u onim trenucima kad vam je cigareta bila najslađa? Jedete, grickate, žvaćete žvake...? Ili više ni ne osjećate potrebu?

Ja spadam isto u kampanjske pušače, ne pušim uopće puno, vrlo lako mogu danima ne zapalit...ne pušim uopće dopodne, niti dok radim bilo što, ni uz knjigu, ni uz tv, ni uz komp....ali kafić, cuga, društvo, besposlenost...eto mene prave pušačice!
U trudnoćama i kroz dojenja nisam pušila (naprosto nisam imala potrebu)...Izdržala sam tako jednom i 4 godine, ali čim me sustigao jedan grozan stres - ja otišla po cigarete kao da nisam ni prestala.
To je taj problem kod mene....volim zapalit uz cugu, ili nakon dobrog ručka-večere...ali sve to nekako mogu i zanemarit...ali stres, ljutnja, bijes...uh :ne U tim momentima meni cigareta treba i bome mi jako jako pomaže. Nemam pojma kako vi nepušači uopće preživljavate te napete trenutke? Ja u tim trenucima nikad nisam mogla jesti npr. Niti se bavit nečim smislenim...

13 ruj 2010, 10:31

elizabeta- ja pretezno jedem :lol , sta se god nade.

ali kad sam rodila trecu curicu, nakon toga nisam pusila 2 ipo mj. koliko sam je dojila. ali cilo vrime me je cigara privlacila, ali nisam se dala.
jednu vecer mi dosli sestra i momak, pekli pizzu, mm i momak dime, vrte ga po ruci :p . i onda sam moral azapalit.
ali sta je najgore vuklo me i u trudnoci.

najvise bi pusila kad sam negdi vani na kavi, u kuci ako se vrteljam, nesto radim, kuvam, malo rjede bi zapalila, ali bi zato to sve sta nsam nadoknadila kad bih sila. :roll

13 ruj 2010, 11:04

srecice - sve se bojim da si ti onaj pravi okorjeli :lol

moja mama se nakon što je prestala pušit jako jako udebljala. jer je stalno morala nešto grickat pa joj prešlo u naviku...zadnjih godina se trudi da ne večera i da manje gricka...ali metabolizam je usporeniji i ne ide lako
i sad više nismo sigurni jel joj veći problem bila ta cigareta ili debljina.
jer ovisno o genetskim predispozicijama, debljina može biti i gori tihi ubojica od cigarete...

13 ruj 2010, 11:08

:lol :dada

da cula sam od masu ljudi kada odbace cigare da pocnu naglo jest, debljaju se...
ali opet debljinu mozes donekle kontrolirat, dok cigare i ne bas. bar ja nisam mogla.

ne bojim se prevelike debljine :lol , najvaznije da su cigare sada negdi iza mene. :dada

13 ruj 2010, 11:12

Evo nepušim već 2,5 god.kad sam prestala udebljala sam se 10kg :( STRAVA onda sam ostala trudna pa se udebljala još 10kg :( Sad zamislite a imala sam 70 kad sam prestala pušit.Inače sam visoka 176cm pa i nisam bila debela a kad sam dobila ovih 20 nikako nisam bila zadovoljna.Ali kad sam rodila kile se same otopile i sad sam ponovno na svojoj kilaži :mrgreen bilo mi je teško prestat pušit jedva jedva sam prestala stalno sam nešto grickala ma kad se sjetim muka mi je.Sad sam jako sretna i ponosna što pijem kavu bez dima i što mi dijete ne udiše dim.

13 ruj 2010, 11:30

ja sam toliko grozna da se budim po noći da idem zapalit.... razmišljam prestat.... ali uvijek neki stres a cigarete mi kao pomognu... kao...

13 ruj 2010, 11:32

mrcinela je napisao/la:ja sam toliko grozna da se budim po noći da idem zapalit.... razmišljam prestat.... ali uvijek neki stres a cigarete mi kao pomognu... kao...

buđenje po noći radi cigarete? uh uh...mislila sam da su to urbane legende...da takvi ne postoje... (ne računam one koji pate od nesanice pa puše, nego mi je čudno to buđenje)

13 ruj 2010, 11:35

pa dobro..ionako se budim...slabo spavam a i beba jede redovno... ali ne mogu čekat jutro moram zapalit... dok smo dojili nisam pušila prije podoja i jedva sam čekala da zaspe da odem zapalit... ma grozno...a u trudnoći sam pušila više nego inače i to DUHAN!!!! nekom se jede slatko a mene puklo na otrov...

13 ruj 2010, 11:39

joj a ja sam u trudnoćama bila totalno jedna druga osoba...neka uzorna, ćudoredna...ma ne da se nešto trudim, jednostavno bi mi već par tjedana od začeća postale fuj i cigarete i alkohol....ma niti kap alkohola ne bih bila konzumirala...kava me je držala dok ne bi stigla ona grda žgaravica (sredinom trudnoće) a onda mi više ni kava nije bila dobra.

sama se sebi čudim, odnosno kako se čovjek može tako učas promijeniti, kao jednim klikom...nevjerojatno...trudnoća ipak jest - drugo stanje ;)
i vjerojatno je najbolji način/period za prestati pušiti zauvijek.

srecice - nemoj sad zeznut, možda ti je zadnja šansa za prestat ;)

13 ruj 2010, 12:06

Ja u trudnoći ne bi zapalila nema šanse.Dobro jest da mi je dim jako smetao al opet i da nije ne bih ja svoje dijete trovala.E a žgaravicu sam liječila ma nikad ne bi pogodile šta mi je odgovaralo?????Bomboni extra strong od kraša ja bi to grizla i culala po cijelu noć kad me uhvati,e sad zamislite kako je bilo mom mužu :lol znao bi jadan čepit uši.Meni ništa dr.nije pomagalo. :dunno

13 ruj 2010, 12:37

srecica tara je napisao/la::lol :dada

da cula sam od masu ljudi kada odbace cigare da pocnu naglo jest, debljaju se...
ali opet debljinu mozes donekle kontrolirat, dok cigare i ne bas. bar ja nisam mogla.

ne bojim se prevelike debljine :lol , najvaznije da su cigare sada negdi iza mene. :dada

Cigarete i pepeljare možeš izbaciti iz kuće, frižider i malu decu ne :roll

13 ruj 2010, 12:38

she je napisao/la:
Cigarete i pepeljare možeš izbaciti iz kuće, frižider i malu decu ne :roll

Tanko :lol
A gle...puni kiosci i trgovine cigareta :mrgreen
A i nešti što nema pepeljare, uzmeš prvi mali tanjurić i pušiš :lol

13 ruj 2010, 12:49

Ma ja to iz iskustva :) . A pušila sam preko 10 godina cigarete koje nije pušio niko iz društva (Karelia Slims), nikada se nisam grebla od drugih ako bih u sred žurke ostala bez cigareta, vrlo često se iz trafike vraćala praznig šaka jer je nestalo mojih cigareta...Da sam barem kod nekoga videla paklu ogrebla bih se za cigaretu. A s obzirom da je ''daleko od očiju, daleko od srca'' mm može da švajsuje svoj Marlboro Flavour bez prestanka, nijednog trenutka nisam posegla za njegovom cigaretom

Ali mi je zato frižider ispred nosa :/ . I masa keksića, smokića, zdravih i nezdravih grickalica, sladoleda... :drink

13 ruj 2010, 13:22

she je napisao/la:Ma ja to iz iskustva :) . A pušila sam preko 10 godina cigarete koje nije pušio niko iz društva (Karelia Slims), nikada se nisam grebla od drugih ako bih u sred žurke ostala bez cigareta, vrlo često se iz trafike vraćala praznig šaka jer je nestalo mojih cigareta...Da sam barem kod nekoga videla paklu ogrebla bih se za cigaretu. A s obzirom da je ''daleko od očiju, daleko od srca'' mm može da švajsuje svoj Marlboro Flavour bez prestanka, nijednog trenutka nisam posegla za njegovom cigaretom

Ali mi je zato frižider ispred nosa :/ . I masa keksića, smokića, zdravih i nezdravih grickalica, sladoleda... :drink

she - mislim da moraš i kad je o hrani riječ imati tako profinjeno nepce i ekskluzivne potrebe i bit će riješen problem...npr. ovako: "jede mi se ta i ta Lindt čokolada i nema šanse da se ogrebem o nečiju Milku, Dorinu, Bracu, Seku, Eurokrem..." :lol
Ili hoću janjca na ražnju i ako ga nema u fridžu, ko da je prazan. :mrgreen

13 ruj 2010, 13:29

srecice - nemoj sad zeznut, možda ti je zadnja šansa za prestat

viruj mi sad na rijec da je ZADNJA :lol :lol :dada
al nadan se da zelja kad rodim nece bit jaca ponovno od mene.

mamaandrea- kako znas da ti nije smetalo da nebi zapalila?
ja da mi nije smeta dim u trudnoci mozda bi i pusila, nazalost :roll .

ali srica moja da mi je smrdija, da mi se povracalo od njega, i da ga nisam mogla nacrtanoga vidit.
ja koja san amo rec okorjeli pusac, sad mm tiram van pusit, a dosada se pusilo na prozoru radi male.

tako je i meni kao i u tebe elizabeta bilo, samo sta ja alkohol nikad ne konzumiram, al dobro mi sidne dva tri gutlja pivice :lol ;) , pogotovo kad radim pizzu. :liza

16 ruj 2010, 06:25

Ko turčin i dalje...... :lol

16 ruj 2010, 08:59

Ma joj i ja se trujem...i kak je ova secesija postalo mi skupo,al nisam razmišljala da bi prestala već sam našla novi način pušenja...prazne cigarete,duhan i sama si doma napunim cigarete i sad sam sretna jer ja i dragi ušparamo i do 400 kn mjesečno na pušilicama :joy ....grozno jelda?

24 ruj 2010, 14:42

:/
Vidim topic isplivao opet.
Prijavljujem šest čistih mjeseci.
A onda ponovno mic-po-mic :pusac
:ne

24 ruj 2010, 14:48

elizabeta je napisao/la:Bravo cure! :zivili

Šta radite sad u onim trenucima kad vam je cigareta bila najslađa? Jedete, grickate, žvaćete žvake...? Ili više ni ne osjećate potrebu?

Ispočetka sam se samo svađala. Čak i s kaktusima! I onda zaključila da nema smisla. Naravno - jedem, jedem i samo jedem. Fuj! Dobro i izgledam koliko jedem. Mislim da tek sad, nakon skoro 2 godine, mogu reći da sam prestala pušiti. Iako nisam povukla niti dima odkako sam odriješito rekla NE, u glavi sam još duuuugo bila pušač. Čak se i sad zaletim pa gledam u kojem je kafiću dopušteno pušiti. Mislim da to čovjek mora razriješiti umom.

27 ruj 2010, 10:23

IINA je napisao/la::/
Vidim topic isplivao opet.
Prijavljujem šest čistih mjeseci.
A onda ponovno mic-po-mic :pusac
:ne

IINA, baš mi je žao! :/
Ali, svaki pokušaj se broji kao stepenica prema prestanku.

Ne pušim dvije godine i 10 mjeseci i još se uvijek NE smatram nepušačicom.
Hoću reći, još uvijek se jako dobro sjećam kako mi je bilo fino!
Mislim da će to kod mene trajati najmanje pet godina :lol ...

Lik, ova sloboda o kojoj pišeš...to je (osim zdravlja ofkors) ono što mi je najdragocjenije kod ne pušenja. :dada

27 ruj 2010, 16:34

2 godine i 4 mjeseca

ne smeta me kad netko puši, sjedim u kafiću u kojem se puši ako sam u takvom društvu, doma se kod mene smije zapalit u dnevnoj, al ja nemam potrebu, kao da nikad nisam pušila
ne pridajte tome toliko važnosti, ne razmišljajte o tome, neka vam postane nebitno
i postat će

27 ruj 2010, 16:47

odkad sam popiškila plusić - nisam zapalila!

ne fali mi, nikakve krize - ništa.
izprva sam sam cesto sanjala da zapalim i to bi me u snu uzrujalo - kako pušim a trudna, jesam li normalna i tako...
onda sam nakon nekog vermena u tim snovima skontala da ustvari sanjam i tako bi tu i tamo popušila koju u snu... to je bilo prvih par mjeseci, sad više nema ni toga...

kad beba dođe planiram uvesti potpuni embargo na pljuganje u stanu, sad to toleriramo i punici i svekrvi :mrgreen

27 ruj 2010, 17:21

Ja bi sebe mogla opisati kao elizabetu,tako i ja vise kampanjac

28 ruj 2010, 09:16

nisam pušila 4 godine i tada sam se osjećala kao da nikada nisam niti zapalila no tada je nastupilo neko ultra stresno razdoblje za mene i počela sam ponovo. pušila samo dvije godine i sada će biti godinu dana da opet ne pušim.
ne znam hoću li se ikada smatrati nepušaćem jer znam kako mi je bilo lako nakon 4 godine ponovo početi, jednostavno se pojavio okidač i kao hipnotizirana sam odjurila do kioska po kutiju...
interesantno što se niti prvi puta niti ovaj put nisam spremala prestati pušiti nego sam jednostavno rekla da više neću i vječito žalim za ne popušenom zadnjom cigaretom :roll

07 lis 2010, 16:13

Pušim od prvog srednje, u trudnoći nisam zbog bebe, ali sam zato zapalila čim sam došla iz rodilišta. Kažu da se čovjek u 9 mjeseci odvikne... Nije stvar u potrebi, meni je to gušt. Popušim 2-3 cigare dnevno, eventualno ako se pije, jede na nekom eventu po pola dana ili čitavu noć, onda ode i do pola kutije. Ali opet ima dana kad ne zapalim uopće. Nema većeg gušta nego popodnevna kava uz par cigara.
Odgovori