“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: Klub žderonja, part 26.

30 svi 2011, 14:13

a na čemu pržiš hranu? jel jedeš jaja?
ajde pliz napiši svoj dnevni meni....možeš i višednevni :mrgreen
ja očito pretjerujem sa hranom....
kod mene je ovako:
D: svaki dan isti, DJK i maslac
R: meso + povrće
V: jaja i slanina
tu i tamo kokos kuglica, ili slatko vrhnje

možda je sve to prekalorično, ali je sve lchf...ja se super osjećam ali kg ne idu dole :dunno

30 svi 2011, 14:50

Dorucak: jaja na 100 nacina (przim na onom uljnom spreju za neljepljenje) + paradajz + krastavice + paprika + ponekad masline

Rucak: neko meso (bitfek, piletina, janjetina, svinjetina...) ili riba, ili kad nemamo puno vremena onda salata sa tunom, ili sardina... + ogromna salata u koju stavim preprzeni susam, ponekad i kikiriki, te parmezan zelena salata, mladi luk i paradajz) ili djuvec

Vecera: Varijacija rucka + opet neka salata (salate isto saltam). Danas recimo pravim skampe u paradajz sosu.

Usput uzmem saku badema tu i saku badema tamo. Ponekad zamjenim bademe kikirikijem (ovdje prodaju na vatri peceni) - obicno kad setamo poslije posla, pa kupimo od onih ulicnih prodavaca.

Vikendom jedem slanutak (obicno ga dodam salati), tikvu (pravim butternut po onom Jaime Oliver receptu i fenomenalan je, cak se i Afan davi s njim ;) )
I opletem po diet coli (znam da nije najzdravija, ali eto).

30 svi 2011, 15:58

pa i nije tako strašno....ja malo više opalim do "dozvoljenim slatkišima" :hahaha i eto kile stoje
nema mi nego na ZK i začepit gubicu :bidan

30 svi 2011, 16:42

Orca i Kaya, jel jedete vi kruh?
Ja, naime, ne mogu jest obrok bez kruha. Pogotovo ako je mesni jer mi meso nije dobro.

30 svi 2011, 18:26

Ja bih mogla da se vratim na LCHF ali sve nešto odlažem i pomeram :roll .

Mada dobro je, kako jedem sve i dobra sam - ono što je skinuto ne vraća se, vidi se neki struk tu i tamo :roll . Malopre poznanica negde videla i pločice na mom trbuhu :lol Brzo se ispravila ali kaže vidi se da radim :lol

Doduše, ja sam probavom baš imam problema i sad sam krenula da pijem neki Fitness čaj pa možda bude bolje (a izbegavala sam ga jer mu je glavni sastojak sena mada očigledno ne može bez toga za sada)

30 svi 2011, 18:46

kandy jedem Dobar jutarnji kruh koji sama pravim (ali bez kokosa)
Ovdje imaš recept, kao i ostale lchf recepte
moguće je da me i on koči...iako ga jedem u malim količinama samo ujutro sa maslacem

30 svi 2011, 18:54

Hvala ti na linku.
Na poslu sam pa ga en uspijem studirati sada. Al sutra sam slobodna pa budem.
Opasno sam zabrazdila u namjeru da ovaj put ne odustanem.

31 svi 2011, 09:15

kandy, ja hljeb ne jedem nikako (osim u Sarajevu, kifle i perece :ajme ). Meni je olaksavajuca okolnost sto je ovdje (u Ugandi) hljeb sladak, pa me nikako ne privlaci.

A, znam da recimo po South Beach, samo u prvoj fazi (15 dana) hljeb ne moze nikako, a onda moze, ali wholegrain i ogranicene kolicine.

31 svi 2011, 09:34

Meni je kruh problem jer ne mogu pojest obrok bez njega. Ali, moram priznati da ga ne jedem u ogromnik kolicinama. Milsim da bih se mogla kontrolirati i pojest samo jednu snitu po obroku.

31 svi 2011, 09:37

Pa i to je nesto :D .

31 svi 2011, 09:59

Korak po korak, jel? ;)

31 svi 2011, 10:26

kandy je napisao/la:Korak po korak, jel? ;)

:dada

01 lip 2011, 08:50

Ja završila sa treniznima za ovu sezonu :/ . Mogla sam da uplatim i za jun ali bih išla samo na 4-5 treninga a ne bacaju mi se pare bez veze (mislila da uplaćujem po treningu ali na isto mi izađe). Međutim, već nekoliko dana unazad vozim orbitrek po 20-30min tako da nije baš da ništa ne radim. Aktiviraću malo loptu i tegiće preko leta, mm predlaže da barem svakog drugog popodneva odemo sa klincima na stadion na trčanje, M se naložio na badminton pa ćemo i to igrati... Sa druge strane stiglo voće (ja jabuke ne podnosim i zima mi je smrt što se voća tiče jer mogu samo agrume i banane), pojeftinila salata, stižu boranija i grašak...Konačno se vadimo iz sarmi i podvaraka makar ih nisam jela 5 puta ove zime ali svejedno mi sam taj podatak olakšava dan :lol

01 lip 2011, 14:50

Ma neka je samo zatoplilo iako kisa je tu prisutna skoro svaki dan,jucer nisam trcala van ali jesam na masini pola sata brzog hodanja i pola trcanja,oznojila sam se tamo gdje nikad nisam znala da se moze znojiti :lol

she super kad te i tvoj m motivira da izadjete i budete aktivni ja ludim sa mm na cisto,taj bi sjedio i dan i noc za ne povjerovat koliko je lijen :shock

Kod nas je voce i povrce ne bas sve ali vecina prisutno kroz cijelu godinu tako da nisam zakinuta jer bi zaista poludjela,obozavam voce i jedem ga svaki dan i velikim kolicinama osim jabuka njih jednostavno nemogu i gotovo :|

:mah

02 lip 2011, 09:33

Ja od ponedjeljka krecem sa onim programom koji je stranicu prije stavila Ivana7997. Cini mi se da ce mi taj program pomoci da malo pomalo dodem do kondicije koja mi sada fali. Pocinjem slijedeci tjedan jer ovaj radim cijeli ujutro i doma dodem tek oko osam navecer pa nemam kada. Osim toga, i kisa pada vec dva dana. Medutim, ne sjedim skrstenih ruku gvec vjezbam lagano trbusnjake i vise ne koristim lift (i tu se vidi koliko fali kondicije!!!).

Sto se dijete tice, jos nisam odlucila koju cu. Nikako da nadem vremena da ih dobro prostudiram. Al vec sam pocela paziti koliko jedem, zadnji obrok mi je oko 6 popodne.

02 lip 2011, 09:53

sretno, kandy! ja se vec mjesecima odlucujem na to, ali nikako. no vjezbam redovito i vozim bicikl, pa si oprastam.

uz taj je program jedna moja poznanica od prave ljenguze i mrziteljice bilo kakvog kretanja postala vrlo ozbiljna trkacica, puuuuno smrsavila i sva je puna energije. zelim to i tebi :)

02 lip 2011, 10:12

Ma bitno je da nesto radis, draga moja Ivana.
Ja bas nista ne radim. Totalno sam se ulijenila od kada radim da je to nevjerojatno.

02 lip 2011, 15:24

Meni je zanimljivo to sto na treadmilu mogu da trcim dosta dugo bez imalo umora ili nedostatka zraka dok vani kad trcim nemogu dugo i stalno mi fali zraka :dunno

Vise volim da sam vani jer i ovako sam u uredu cijeli dan pa dok dodjem kuci ne vidim ni sunca ni mjeseca :bidan

Ivana upravo sam bacila oko na ovu stranicu sto si stavila zvuci mi super :proljece

03 lip 2011, 08:52

Ja poslednjih dana ne jedem ništa :roll . Mislim ništa u odnosu na ono kako sam inače jela. Ostalo mi pola kutije herbalife shake-a pa ujutru to popijem za doručak sa 2.5dl 0.5% mleka (i dalje ne verujem u njegove magične moći ali pola kutije je 20e pa ja više zbog toga nego zbog mršavljenja). Kad dođem sa posla oko 13h napravim si salatu (paradajz, krastavac, luk, kockica sira, malo ulja). I do kraja dana jedem ili samo voće (jagode i trešnje) ili opet napravim salatu. Od shake-a se nalivam vodom kao luda, ako ne prijem običnu vodu do kraja dana tu je čaj, pa kafa pa mineralna sa ukusom limuna...Imam i sladoled u zamrzivaču (ja mutila onaj iz vrećice, onaj kupovni ima zilion kalorija) pa ponekad jedem i njega (strateški biram ukuse koje ne volim :lol ). Sinoć ostalo B. par zalogaja sendviča sa suvim vratom pa sam to pojela onako bez trunčice griže savesti - neka je i mekana lepinja, neka je i skoro 21h, briga me bilo za kalorije :lol (doduše njegov je bio samo sa vratom, M jede prave sendviče sa vratom - sa kečapom, majonezom, barenim jajetom, paradajzom, krastavcem, čajnom...prste da poližeš - njegov sam zavrljačila u kantu)

Elem, kilaža stoji već par meseci i bitno je da ne ide na gore. Oko 15-og mm i ja idemo na 7 dana na more bez dece i jelovnik će nam se tamo sastojati uglavnom od salata i sira pa uz takvu ishranu i redovnu fizičku aktivnost ( mislim, plivanje :naughty ) možda skinem neki gram.

Orbi je srećan i raškripao se od tolike sreće tako da ga sinoć nisam vozila da me ne prijave komšije - moraće mm da pogleda gde se razlabavilo

03 lip 2011, 14:50

za sve koji su na LCHFu, otvoren je novi forum
http://lchfhrvatska.freeforums.org/index.php
:mah

03 lip 2011, 15:42

she i ja bi na more sa mm bez djece :naughty eh tu mozes jesti i piti sto zelis jer bilo bi tu svakakvih aktivnosti :hahaha

08 lip 2011, 15:23

cure hajmo dizite se iz mrtvih :kisichagic

09 lip 2011, 06:32

Ja i dalje kao u prethodnom postu - shake za doručak i salate, salate, salate, voće...Sinoć sam dinstala neku mladu piletinu za današnji ručak pa sam to večerala jer me baš nešto ljuljalo :roll . Gricnem tu i tamo nešto sitno, pojedem koju kuglu sladoleda ali sam što se unosa kalorija tiče ispod 1500 već duže vreme. Nešto ne primećujem razliku u težini mada mislim da sam ja preko zime skinula ono što se lako skida i da je sad ostao onaj zeznuti kamen temeljac :roll

Orbitrek ne vozim ali sam zato preksinoć deci dala večeru ispred TV-a i rekla kako idem da vežbam i onda opalila trening kao da sam u fitness sali. Kako me je krenulo mogla sam da vežbam satima ali su mi se nakon večere deca pridružila i nisam htela da ih puno cimam punih stomačića pa sam i ja usporila. U ponedeljak sam nešto završavala po gradu i to biciklom, i tu sam izvozila poštenu rutu mada sa prekidima ali uz dobar usporavajući vetar i bez puno šaltanja brzina :)

A u ponedeljak ujutru mm i ja pravac Halkidiki :yess

09 lip 2011, 08:43

ja sam čisti LCHF već 10 dana, odnosno neka opuštena zelena kura, jer od mliječnog u 5 dana gricnem malo tvrdog sira...ostalo sve po ZK
aktivnost nemam...kad odem na more počinjem sa trčanjem po onom programu koji je Ivana stavila
osjećam se super :joy
kg stoje ali kad krenem sa aktivnosti sigurna sam da će ići dole.

09 lip 2011, 09:04

For the note: pre 2 godine sam se zaljubila u jedan mantilić i kupila ga iako nisam mogla da ga zakopčam. Jutros se nešto razduvalo i naoblačilo a mantilić se baš lepo uklopio u garderobnu kombinaciju. Kad, ne lezi vraže, ja njega glat zakopčah, čak imam i lufta, ono kao da sam ga šila po meri - ništa ne zateže ni oko struka ni oko ramena. Svratila do turističke agencije po vaučere a ona agentica nije zaklapala 10min o tome kako mi lepo stoji :yess

09 lip 2011, 10:14

bok žene! evo mene opet :mrgreen
ja sam se bila fino dovela u red do 11.mj prošle godine i onda si našla još jedan posao. pa je to izugledalo tak da sam utorkom i četvrtkom od kuće odlazila u 8.30 i vraćala se u 21.40. možete si mislit kak sam i što sam jela. ponedjeljkom i srijedom sam bila slobodna kako kad, nekad do 12, nekad do 13.30... onda sam kuhala za dva dana AKO sam stigla jer mi se znalo svega nagomilati zbog ova druga dva dana, pa sam ili peglala, ili čistila ili spremala nastavu do posla, pa opet nisam kuhala normalno, ili, ako jesam, nisam to stigla ni pojesti nego sam samo ostavila za muža i malog. pa petak doma, pa subota radna....uglavnom, usputna peciva, jedenje u hodu i sl, i mic po mic, 5kg gore :angry

i sad sam ja krenula na neku variajntu ove vaše lchf, neovisno od ovog topica. meni je uvijek palila south beach, ali nisam je nikad morala provodit dugo jer nisam imala velike viškove. ja sam nekoć imala 49kg. pa ostala trudna s 54, u debljoj fazi, pa poslije trudnoće imala 57, eto me sad na skoro 60 :ajme e sad, znam ja da od onih 49 ništa biti neće, i ne mora, nisam više cvjetak i tak, ali bih rado skinula ovih 5 koje sam povratila od 11.mj. međutim, primjećujem da mi sad više ne ide tako jednostavno kao prije. radila sam taj kruh o kojem pričate, ali meni se ne sviđa. možebit jer sam stavila i lješnjake budući nisam imala dovoljno suncokretovih sjemenki. uglavnom, ja ga ne mogu pojesti bez mlijeka da mu ubije okus. jel možebit da me on koči?
par dana mi je bilo teško, nisam imala žudnje za hranom, nego sam bila malaksala i umorna. sad se to sredilo, ali nemam više nikakvu želju za hranom, nikakvom, pogotovo ne jajima, mesom i sl :roll spašavaju me variva, to mogu uvijek jesti, ali čak sam i tu zakazala. a znam da se jesti mora, jer bez unosa nema ni potrošnje. kako vi to rješavate?

hebata, tko će čitat ovoliki post

11 lip 2011, 17:28

zee-eto, ja sam ga procitala! :hahaha Welcome back (iako to bas nije welcome koji bih ti pozeljela od srca!).

Ja jos uvijek nisam pocela sa trcanjem. Ne zato jer sam lijena vec zato jer ovdje vec 15 dana non stop pada kisa!
Pazim sta jedem. Dosta sam se ispuhala. Izgubila sam i kilu i pol u deset dana, ali vjerujem da je to samo voda.

11 lip 2011, 21:42

kandy....potpisujem te
evo i ja sam izgubila kilu i pol u 10 dana i baš sam se ispuhala
nisam natečena pa sam i u licu splasnula

12 lip 2011, 06:39

I kod nas je vrijeme uzas,bas je depresivno :kino

12 lip 2011, 07:26

bubica11 je napisao/la:I kod nas je vrijeme uzas,bas je depresivno :kino

...i zato ja odoh na more :yess