“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: Rekreacija.. počinjem ove jeseni

09 lis 2013, 09:26

ja pročitala da je napisala BEZ više obzira prema prehrani :lol
šta je babi milo, to joj se i snilo :lol

09 lis 2013, 09:26

uh, ne mogu (ni) danas, idem na premijeru Kauboja :mrgreen

09 lis 2013, 09:27

ja jedva čekam večeras :bis

09 lis 2013, 09:33

Rimaithor je napisao/la:uh, ne mogu (ni) danas, idem na premijeru Kauboja :mrgreen

tja

i ja bih rado mijenjala maju za kauboje :basnecu

12 lis 2013, 16:59

Rimaithor je napisao/la:Ne :mrgreen
Floribunda je napisao/la:malo vise obzira prema prehrani

kako kad,sto ja znam,nekad sam ultraobzirna,a neka poidem za sve ove dane sto nisam. :lol nisam karakter kad je hrana u pitanju...ono sto sam tila pitati a neznam di da upitam,sto pojesti nakon treninga?? kazu da bi trribalo ugljikohidrata...ja majke mi neznam sto bi...mislila sam uopce ne jesti a kazu da to nije dobro jer se tjelo iscrpi i blablbla (citaj ,neznam objasnit do kraja)...

uglavnom citala sam njegdje banane,ili kukuruzne pahuljice,rizu,blabla...ja zbog gastritisa nebi smijela mljecno pogotovo ne navecer...pojela sam par zlica rizi na mliku,pa sam krepavala cilu noc...

najbolje mi legne feta integralnog kruha sa sjemenkama,i 3 ultratanka lista kroz kojih vidin susjedni blok zgrada purece sunke...

ako ima koji topic o toj temi dajte stavite link,pogotovo ako preporucuju janjca na raznju poslje treninga sa slanom kozicom i krumpirima pod pekom,grckom salatom,i ferero tortom za kraj,i cikaru turske kave... :mrgreen

12 lis 2013, 17:54

Za obrok nakon treninga treba pojesti 15-20 grama proteina i 30-40 grama ugljikohidrata, to znači duplo više UH nego proteina

Zadatak tog obroka je ubrzati gubljenje masnih naslaga i oporavak nakon vježbanja. Unešeni UH pune zalihe glikogena u mišićima koji je potrošen u tijeku treninga pa će se smanjiti vrijeme oporavka nakon treninga, a proteini služe za obnavljanje mišićnog tkiva kako bi se mogao odraditi slijedeći trening.

Važno je da UH koji su unešeni imaju malo viši glikemijski indeks kako bi se brže apsorbirali. Najbolje koristiti bananu, krušku ili neko sladunjavo voće. Od žitarica najbolje rižu ili tjesteninu.

Za proteinski dio koristim proteinski prah jer u malo kalorija ima veliku količinu proteina a i može se nabaviti u raznim okusima.

Mora se konzumirati unutar vremenskog okvira od pola do jednog sata nakon završetka treninga jer je to kritično razdoblje za punjenje mišića glikogenom i apsorpciju aminokiselina kako bi se povećala mišićna masa i ubrzao metabolizam.

12 lis 2013, 18:40

hvala ti puno,super mi je jer si mi dala konkretne savjete i namirnie,i sve fino objasnila,hvala puno...

di kupis proteinski prah?

12 lis 2013, 18:44

Proteinski prah ima svaka malo bolje opskrbljena ljekarna. Imaš ih raznih vrsta i raznih proizvođača, ono o čemu moraš voditi računa jest da imaju što manje UH na 100 grama. U nekima zna biti dosta šećera i raznih dodataka pa to izbjegavaj. Obavezno uzmi tzv "whey" proteinski prah ovo whey znači da je od sirutke. Izbjegavaj biljne proteinske prahove jer nedostatak okusa nadomještaju unosom šećera i pojačivača okusa. :mah

13 lis 2013, 12:22

Rimaithor je napisao/la:uh, ne mogu (ni) danas, idem na premijeru Kauboja :mrgreen

ia ja sam sinoć išla gledat Kauboje :zub

13 lis 2013, 13:52

Ako sam bas gladna pojedem malo tjestenine s umakom od rajcica. Uglavnom jedem babane otkako idem kasno na trening.

14 lis 2013, 08:05

babane :lol Rima :hahaha

14 lis 2013, 08:29

:ajme ovaj htc me koštao još jednog glupog podnicka :bis

14 lis 2013, 08:31

:lol

ponesem ti jednu babanu veceras ;)

14 lis 2013, 08:35

:nana
dođem svakako večeras!

14 lis 2013, 15:53

Ja sam opet objavila rat samoj sebi.Slauf je tu,vratila sam se ponovo u fitness i zacepila ova prokleta usta :mrgreen

:mah :kiss

17 lis 2013, 10:14

samo da kažem da sam kupila krivu veličinu NIke DriFit tajica
http://store.nike.com/us/en_us/pd/nike- ... gid-723823

tko vježba, zna da nema boljih od ovih,
tako da sam si ponovo kupila pravu veličinu.
Dajem jako povoljno ( u odnosu na cijenu u trgovini) vel M crne ;)
samo jednom obučene.

17 lis 2013, 11:45

vozim bicikl. već dva dana :mrgreen osjećam mišiće plemenitog stražnjeg dijela tijela :znoj ako nastavi ovakvo vrijeme, možda i skinem....nešto :lol

05 ožu 2014, 10:16

:maslim nitko ne vježba više? Ljeto nam stiže :mrgreen

Ja sam krenula u teretanu, poprilično ozbiljno iako idem tek mjesec dana :lol

05 ožu 2014, 10:56

Vjezba se, vjezba, redovno, triput na tjedan :5

05 ožu 2014, 10:58

danni, sad vidim ove tajice, da li si već prodala? može na pp

05 ožu 2014, 11:08

i ja vježbam cijelo vrijeme :) ne baš uvijek 6 dana, jedan dan odmora no to mi je cilj pa nekad uspijem nekad se malo više odmaram :nata A i sad kad krene lijepo vrijeme opet ću biciklom na posao pa će i tu biti dnevno 2x40 minuta vožnje.

05 ožu 2014, 11:45

hajdi, da prodala sam ;)
ja sam se zaželjela promjene, pa sam opet krenula na zumbu.
baš mi je falila, i baš se iznojim ko luđak :bis

20 ožu 2014, 21:55

Falite mi.. :srca

21 ožu 2014, 09:45

učiteljica pilatesa nam za dva mjeseca otišla na Filipine :shock i tamo obilazi neku školu joge i objavljuje super slike na fejsu, a nama došla neka zamjena i nismo zadovoljni :ajme cura je prespora za nas i previše umrtvljena, cure automatski prestale dolazit i već dva puta sam bila samo ja i sat je otpao :gaah pa sam jučer odradila 30 min na biciklu u fitnesu, to mi je dosadno al šta ću

21 ožu 2014, 09:52

Ja ove zime nisam išla u teretanu...nisam se nikako susrela s parama, a ni vremenom (kako je mala krenula u školu, nikako se organizirati).
Uglavnom, prije nekih dva tjedna mi je prekipilo, osjetila sam se tako trulo i tromo da sam odlučila poduzeti nešto, bez obzira što ne mogu u teretanu.
Prestala sam pušiti, uvela sam si doručak i počela sam hodati.
Hodam od posla do kuće i obrnuto, izbjegavam auto kad god mogu, a tri do četiri puta tjedno, opet ovisno o slobodonom vremenu i vremenskim (ne)prilikama odradim "trening", sat do sat i ipo brzog hoda.
Dva tjedna su prošla, odlično se osjećam, ne posustajem, pa ćemo vidjeti. :mrgreen

21 ožu 2014, 11:02

bravo bellina, to sa hodanjem je najmanje što možemo i moramo svi raditi ;)
ja sam nažalost osuđena na sat vremena vožnje dnevno (na posao i natrag)
inače i meni jako fali to pješačenje na posao.... :place

21 ožu 2014, 12:30

ja sam se stvarno preporodila s tim hodanjem.
I s ovim brzim hodom.
Imala sam prvo ideju početi trčati, ali mi stvara veliko opterećenje na koljena koja mi nisu dobro, a ovo mi taman odgovara.
Prezadovoljna sam.
Ovo i plivanje u kombinaciji kada se počlnemo kupati - super.
A onda na jesen, ako sve bude ok, teretana :mrgreen

21 ožu 2014, 12:33

a stiskaš li guze dok hodaš :nata

21 ožu 2014, 13:42

Rimek i ja smo se ustalile na 3-4 x tjedno na vjezbe sa utezima. I sasvim solidno nam ide. Rezultati se itekako vide.
Ona se jos nije odrekla ugljikohidrata sa visokim glikemijskim indeksom :bigno , ali na dobrom je putu. ;)
Ja sam opsjednuta dupetom, a ona trbuhom. I tako.... Fora je.

21 ožu 2014, 13:42

Bellina prohodala znaci :lol super je to!Ja ceznem za setnjom i friskim zrakom..Al se nikako nemrem uklopit sve mi je vaznije i nekako efektivnije neg hodanje. Kod nas je jos zima..mozda kad otopli upregnem cure na bicikla, najmanju u kolica i pichi(uradila sam to jedno,obisli smo nekih 6km,cure i dan danas to prepricavaju,jer sam ih ufurala da smo izgubili,pa smo morali trazit put doma ;) )

Vidim zestoko ste krenule!

Ja nisam nikad ni prestajala. Doduse imala sam pauza kad sam bila prehladjena, cure bolesne itd. Al uglavnom idem dalje..Svaki dan ;)
Odgovori