“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: Rekreacija.. počinjem ove jeseni

21 ožu 2014, 13:44

jia ti ne jedeš UH?
i ja bi to... ali ne mogu.... :place

21 ožu 2014, 13:51

jedem. neke. po tabelici :nata .
i opet gubim kg, a ne zelim. pojacala sam proteine, pa cemo vidjeti. nikako ne zelim gubiti masu,

21 ožu 2014, 13:53

da čujem tabelicu :nata

21 ožu 2014, 13:59

http://www.freedomtek.org/zdrava_prehra ... irnica.php

:proljece

držim se ove desne tabele. muljam malo sa srednjom. lijeva jok!

21 ožu 2014, 15:42

JiA je napisao/la:http://www.freedomtek.org/zdrava_prehrana/glikemijski_indeks_tablica_namirnica.php

:proljece

držim se ove desne tabele. muljam malo sa srednjom. lijeva jok!

jel se kikiriki misli onaj u ljusci?(Desna tablica)

21 ožu 2014, 16:30

Danni - nastojim stiskati dupe :mrgreen ...ja sam kao Jia, opsjednuta dupetom, zato i hodam toliko :mrgreen
Mršaviti ne moram, ali se hoću učvrstiti, prošlo ljeto sam bila prezadovoljna nakon teretane.

22 ožu 2014, 13:02

Za dupe ti je dovoljno raditi cucnjeve i iskorake.
Za to ti niti ne treba teretana :liza

22 ožu 2014, 13:05

Bar sto cucneva dnevno ako ti je to jedina vjezba.
Meni se dupe u tri mjeseca teretane vidljivo promijenilo :D

22 ožu 2014, 13:54

Potvrdjujem preobrazbu riminog dupeta.
Svakako cucnjevi pod opterecenjem, inace mozes pumpati do besvijesti.

24 ožu 2014, 10:04

I ja sam prošle godine u teretani radila čučnjeve s opterećenjem, iskorake s opterećenjem, baš sam se namučila s tim dupetom, ali rezultata je itekako bilo i ja sam totalni fan teretane jer ako se radi kako treba, uz prehranu, ima efekta i to vidljivog.
Od hodanja ne očekujem takve rezultate, ali očekujem poboljšanje forme jer čitavu zimu nisam prstom maknula, a i da se osjećam bolje.

24 ožu 2014, 11:09

jab se ukljucijo ko uspjesni mrsavitelj :bis

glede guice prvo. umene izgleda nedostaju neki od gluteusa, vjerojatno maximus. jer imam samo minimus. :plavusa naodo samse opako, ne fercera mi. -.-

NEGO iman van jednu zgodnicku staticku metodu ucvrscivanja ledja, noguva i ramenog pojasa, ukljucivo cicne misice :nokti

metoda je istocnjacka, zove se zhang zhuang. na jutjubu ima deset videa odpo deset minuta. netreba nis osim prostora za rasirit ruke i ustrainosti. zgleda lako, al nie. 5 pozicia se vjezba prvo par minuta svaku, onda se poveca minutaza. jasam sad na deset minuta po vjezbi. bolje se drzim, ravnije. pomalo se definiraju misici, bas se vidi. nakon mjesec dana. :mrgreen

metnem link na pdf knjigu kad dojdem do konpa, neznam sa tableta :plavusa

vjezbat moreju svi koji mogu stajat na nogama. :zivili

24 ožu 2014, 12:54

Evo da se i ja prištekam kao mršaviteljica- debljalica- vježbačica- ljenguza- epikurejka, red svega ko u prekmurskoj gibanici.

Dupe mi nije problem, dapače, jest da je trenutno tri konfekcijska broja veće nego većinu znanog života, ali mogu pet piva naslagat na njega ko na šank.
Ja jako volim jesti, oduvijek je tako, no godine i izvađena štitnjača razbili su mi ležernu nezainteresiranost za posljedice jer su donijeli puno veću lakoću nakupljanja kila. i dvije mogućnosti: ili presložit sistem ( vježbati, drugačije jesti) ili ću za deset godina biti jabba the hutt.
Sistem sam našla, meni je zakon, ali još se moram naučit da promjene moraju biti trajne :baja jerbo su inače traljave.
(Trenutno imam bar desetak kila viška uglavnom ravnomjerno razbacanih posvuda.)

Apropos sistema- pred 3 godine sam se potjerala što nikad prije nisam i uključila mrdoguz u svakodnevnu rutinu.
Inače sam prirodno mišićav tip koji troši puno ugljikohidrata. Njih ne dam ni da je pitanje života. Zalogaje nisam u stanju čijat ni brojit, odma' na psihu obolim. Ali, mogu jesti ili ne. To šljaka.
Počela sam hodati svaki svakcati dan, nikad ispod 45 minuta, ali ne ni puno preko. Slušalice u uśi i dva đira po naselju, uzbrdo, nizbrdo, kroz šumu po malo gombastog tla...
Istovremeno, iza 4 više nisam jela. Čaj, bijela kava ili slično, ali ništa za žvakanje. Do 4 sam jela što mi se i koliko jelo. Doslovno.
U početku je bilo tlaka, no dosta brzo sam se navikla i nisam brljala. Tu i tamo bih uvela dan za time-out ( porodični čoporativni ručkovi, rođendani) nisam radila sveopću dramu od svega.
Mršavila sam polako, mada je to bilo vidljivije u ogledalu, nego na vagi- kilogram na tjedan, uglavnom, bez platoa i kriza. Vagala sam se prvih cca mjesec i pol, poslije sam to skroz batalila jer mi je dvometarsko ogledalo mjerodavnije od vage.
Hodanje sam vremenom zamijenila orbitrekom kojeg imam u garaži. To mi je još bolje jer se i dobro uznojim i usput pogledam kakav film.

Nakon otprilike 4 mjeseca postigla sam cilj, skinula 14 kila maščobe, sad je trebalo malo modificirati stvar. Olabaviti redukciju hrane ili svakodnevno vježbanje malo popikat s danima pauze.
Ja to napravila paralelno :zub
Doduše, još sam bila uglavnom disciplinirana do jeseni, ako nisam vježbala taj dan ne bih jela kasno navečer ( 4 sam pomakla na 6).
Onda sam bila sve opuštenija... do danas, tri kuke kasnije, vratila sam više od pola, ako ne i sve :kisichagic ( nemam vagu).

Dobra je vijest da mi tijelo ima bolji oblik nego kad sam onomad startala. I da je navika vježbanja ostala, pa je kondicija poprilična.
Jes da zna povremeno između dva pedaliranja proć i preko tjedan dana, i da na svaki dan kada se uspijem suzdržat od ždrokanja iza 4 dođe bar pet u kojima se bogato gostim do iza ponoći ( knjiga i žele bomboni u sitni sat kada svi propadaju u krevet :mrgreen ).

Ono, ovaj put mi ide daleko teže, puno ispadam iz tračnica.
Ali, ja sam svoj način našla i odličan mi se pokazao. Sad samo još da nađem discipline...

Ova kokova gimnastika za leđa me jako zanima jer je moje držanje nekad kao da u igri pantomime glumim lučku dizalicu. Baš ću povirit tutorijal.
Zadnja izmjena: lare FORZA FIUME; 24 ožu 2014, 14:21; ukupno mijenjano 1 put/a.

24 ožu 2014, 13:40

Ja već dugo vježbam doma, a zadnja dva tjedna ponovo sam krenula i s brzim hodanjem. I vidim da imam puno više kondicije. Radim krug od 6 i nešto km i ubrzala sam se :) sad mi je prosjek 10min po km, s time da nema uzbrdica.

24 ožu 2014, 21:44

eo pdf

http://www.eso-garden.com/specials/the_ ... energy.pdf

bez trčanja :mrgreen

a eo i videa prvog, klikajte samo po redu na ostale dielove http://www.youtube.com/watch?v=y07FauHYlmg

btw, i konda se nekako nabija polako sotim viežbama. :shock danas sam trčo na bus 100 metri, uspuvo se, al je u roku keks pulz pao i nijesam do španskog dahtala, ko prie :bis

24 ožu 2014, 21:50

mislim ono. i podnik mi promienilo :bis

23 ruj 2014, 13:13

Hocemo i ove jeseni?
U novom topicu?Ima zainteresiranih?Gdje su curke?
Kako stojimo s vjezbanjem? Misicnim tonusom? celulitom? Ishranom? Vremenom??
kakve su ambicije za jesen?

23 ruj 2014, 13:25

Hej glo di si ti :)?

Vjezbam zadnjih mjesec dana. Trcim. Prosli tjedan sam krenula ponovo i na taekwondo. Plan je 2 puta tjedno trcanje i 2 puta tjedno tkwndo.
Jedem prekomjerno. Planiram prestati s prezderavanjem ali nikako da se natjeram :roll .

23 ruj 2014, 21:23

Tu sam, afkors.
Malo stekam sa redovitoscu nakon ljeta, ali tu sam.
Vise nego zadovoljna.
Samo teretana i probrana hrana.
Osjecam se bolje nego ikad.
I izgledam si bolje nego ikad, sto me tjera da ne odustanem

23 ruj 2014, 21:49

ja zadnje vrijeme imam previše dana tj. tjedana :roll kad preskačem vježbanje doma, no sad će kraći dan pa se nadam da ću biti redovitija

24 ruj 2014, 07:56

Ne vježbam, ne šetam, ništa. Sad kad je zahladilo, počinjem hodati. Ni plivala nisam dovoljno ovo lito. :/

Kilaža je, više-manje, ok. Lagani LCHF, skroz lagani. ;)

24 ruj 2014, 08:21

cijeli sedmi mjesec sam trčala izjutra, prije posla.
4 km= pola sata.
to mi je bilo otkriće i preporod.
sada treninzi 3 a nastojat ću i 4 puta tjedno.
sve super samo ne prehrana :ajme
ali radim na tome, radim....
najosnovnije da izbacujem kruh i slatkiše?
ili krivo mislim :conf

24 ruj 2014, 08:27

Dobro mislis Danni! Svima nam je muka s ishranom!Jedno vrijeme svako moze bit discipliniran al citav zivot vrlo tesko!
Ja sam sebi odredila jedan dan u tjednu kad jedem nesto manje zdravo(fast food,cokoladu,sendvic)Ostale dane se pazim il bar nastojim.

24 ruj 2014, 08:36

Pratim.
Svemirske sile mi ne daju da krenem na vježbanje :lol razboljela sam se i ležim doma upravo.
Cijelo ljeto sam hodala/plivala/rolala (za ovo zadnje mi je lastavica svjedok :mrgreen ), od vježbanja doma radim samo trbušnjake zadnjih par tjedana. Jedem sve, tu si ne mogu pomoći, odricanje od slatkog mi baš teško pada.

24 ruj 2014, 09:06

Na Novu godinu će bit 2 godine otkad sam se odrekla kruha. Nije da sam ga i prije jela, al sad ga ne jedem ni uz 'tekućice' (gulaš, fažol, kupus). Pecivo izbacila, jedem samo štrudel, domaći. Nije teško, samo financijski problematično. :roll Jedem krumpire. Čini mi se pametnije jesti domaći krumpir, nego meso sumnjivog porjekla. Rižu i manistru jednom tjedno.

Nakon nekog vrimena smanjila se i potreba za slatkim. Jedem malo čokolade navečer i to je to. U jednom sam trenu došla na -7, al se uglavnom držim na -5. Iako se nekome mogu i dalje činit debela, zadovoljna sam i ne želim više mršaviti. Kod mene je problem vizualne prirode, stomak koji visi i veliko poprsje ( :ajme ), nema puno veze sa vagom.

24 ruj 2014, 09:10

već mjesec i pol KREĆEM na rekreaciju i još nisam krenula :p evo samo što nisam :lol od sljedećeg tjedna, nadam se.

24 ruj 2014, 09:22

Barbi je napisao/la:Cijelo ljeto sam hodala/plivala/rolala (za ovo zadnje mi je lastavica svjedok :mrgreen )

:5

24 ruj 2014, 19:29

na pilates krećem idući tjedan, jedva čekam, jer me od vožnje već bole leđa
ljetos sam planirala puno plivati, ali vrijeme je bilo očajno, pa nisam uspjela onoliko koliko sam htjela
zato sam šetala puno
ja isto imam problema sa stomakom, tj.od prošle zime kad je počeo rasti :mrgreen zaustavila sam to
ovo ljeto sam skroz izbacila sve UH i slatko na neko vrijeme, i stomak je postao ravan
iako ni inače baš ne jedem puno UH, izgleda da moj trbuščić ne tolerira ni to
a kod mene je izgleda došlo i do preuranjene menopauze(problemi s ciklusom), pila sam i hormone, svašta nešto, pa se sve iskombiniralo kako ne treba :ajme
ta ishrana mi odgovara i ljeti nije bila problem, ali otkako sam počela raditi, teže mi se držati toga, morat ću si baš isplanirati jelovnik
ali, osjećam se puno bolje, ciklus se ustalio(i bez hormona), drž'te mi palčeve

25 ruj 2014, 12:50

Pozdrav cure! Mogu li se pridružiti kretanju na rekreaciju? Do kad se računa da je jesen, da znam do kad imam fore krenuti? ;) 3 mj nakon poroda sam na +3 kg, vidim da to neće dolje bez vježbanja. Celulit je tu, tonus opušten. Vremena baš nemam da krenem na nešto, trebala bi doma vježbati, ali baš ni to ne stižem jer je bebonja najčešće meni u rukama. Nisu meni bed kile, ali kao cjeloživotnoj vježbačici mi fali rekreacija. A bome i mojoj kičmi.

25 ruj 2014, 13:28

ako ikako možeš izdvojis i dva termina tjedno da ideš negdje...
muža zaposli oko bebe...
ipak je to samo dva puta tjedno.

ja sve više uviđam da je puno više toga u prehrani nego u vježbanju...
možda stoga jer oduvijek vježbam i to mi nije problem.
ali prije se moglo puno više jesti, a da nema toliko posljedica po tijelo...a danas već debelo ne može....
puno, puuuuuuuuuuno više se treba posvetiti prehrani nego vježbanju...

25 ruj 2014, 13:44

pa i kaže se da je vježba 20%, a prehrana 80% uspjeha.

ja silom prilika vježbam svako jutro. još kad bi imala volje i nastaviti kad sila prođe...
Odgovori