“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
26 ruj 2016, 10:59
morat ću se pokrenuti i početi vježbati.
vaga ne pokazuje ništa kg manje

iako se meni čini da je nešto otišlo al dobro.
ne znam samo di ću to ugurati. nemam ni volje ni vremena.
danas imam lungić sa žara, kuhani karfiol i rajčicu.
za doručak sam uzela neke chocco muffine s orasima i kokosovim brašnom. malo sam eksperimentirala.
mislim si da bi morala barem tjedan dana strogi režim, bez kruhčića i kolačića pa vidjeti ima li žešćeg učinka. al moram se prisiliti.
meni paše polakše pa da nemam preteška odricanja
26 ruj 2016, 12:19
Na tvom bih mjestu, najprije, malo poostrila ovaj tvoj lchf rezim. Izbaci ove svoje delicije, sigurna sam u veliki pomak, ubrzo. Prehrana ti je glavnina kod mrsavljenja, kikiriki odlazi vjezbom. Ovo sve, ti, ionako, znas

...ja se samo pravim vazna. Ja sam uspjela zadnji dio odraditi s onim dodatnim odricanjima...ili uzet pa krampat

.
A ako se ti bolje osjecas, i to puno znaci...mozda vaga zeza.
01 lis 2016, 13:09
snjeguljice počni vježbat
imam i ja troje mićih koma sam sa vremenom, ali usijem nekako - ne svaki dan
čak radim od doma trenutno dok se ne vratim na posao
razlika je ogromna vježba ne vježba
a bolje se osjećam puno
inače sam sportski tip pa mi je to neophodno da ne prolupam
01 lis 2016, 14:31
ali ja nisam sportski tp. i radim u uredu, sjedim. odlazim u 7 vraćam se u 17. mogla bi vjžebati tek iza 21 kad oni odu spavati. a tad sam i ja mrtva....za sada još ništa od toga.
danas idem na rođendan i baš sam se napalila da ću popustiti kočnice i jesti kolače

samo ne znam hoće li btii takvih vrijednih grijeha
01 lis 2016, 16:12
Uvijek se nadje i takvih, sram ih bilo
Taman pospremila nakon rostilja, da znas da sam te se sjetila. Predivan dan, bas je uzitak boraviti vani.
01 lis 2016, 19:59
snowwhite je napisao/la:ali ja nisam sportski tp. i radim u uredu, sjedim. odlazim u 7 vraćam se u 17. mogla bi vjžebati tek iza 21 kad oni odu spavati. a tad sam i ja mrtva....za sada još ništa od toga.
danas idem na rođendan i baš sam se napalila da ću popustiti kočnice i jesti kolače

samo ne znam hoće li btii takvih vrijednih grijeha

i ja tako radim
i još k tome sjedim autu 2 h svaki dan. daleko radim (60 km u jednom smjeru)
ne znam kako ću kad krenem raditi
valjda kratke 5 do 10 min HIIT treninge prije nego se djeca dignu. u 5 i 30
03 lis 2016, 17:07
ja radim 2 dana, ali i dalje vježbam kad zaspu. jedino što su moji u krevetu u 19.30 pa već u 20 vježbam
danas salata avokado, jaja, tuna, paprika te salata popratno
juha od gljiva je pokrila kuhani dio obroka popodne, plus salata
03 lis 2016, 21:44
nevenera je napisao/la:ja radim 2 dana, ali i dalje vježbam kad zaspu. jedino što su moji u krevetu u 19.30 pa već u 20 vježbam
danas salata avokado, jaja, tuna, paprika te salata popratno
juha od gljiva je pokrila kuhani dio obroka popodne, plus salata
ne moji zaspe puuno kasnije
mi tek u 19 dođemo iz šetnje
dok ih sredim bude 20 i u 21 spavaju
premorena sam
kak uspiješ do 19, npr ako idete van u šetnju?
dođu iz vrtića u 16 dok izađemo bude 17, pa ne mogu ih u 18 vratiti doma
ne znam... meni ne bi zaspali prije 20,ana jedino ona voli ranije leći
03 lis 2016, 21:47
Doma smo u 18. Rijetko nakon 18.30
Iz vrtića ih kupim u 12.30. Osim kad radim, u 14.30
Damjanove terapije su gotove do 16.30.
Ljeti je drukčije
03 lis 2016, 21:50
a da je , ljeto je drugo
al ipak imamo skroz drugi ritam (ja radim od 7, odlazim iz kuće sa njima u 6 i 15 najkasnije; radim di 15 a tek ih uspijem pokupiti u 16 i 30, tako da prije 17 nismo doma)
ah, ne preostaje mi drugo nego ujutro ili iz 21 h
03 lis 2016, 22:00
Radije ujutro nego iza 21
Uzmeš ove kraće
04 lis 2016, 07:49
neve ti imaš skroz drukčiji ritam.
ja ko pčelica, u 17 smo doma. sad kad kreće hladnje i ranije mrak idemo ravno iz vrtića van. budemo do 19 max ejl bude hladno čim sunce zađe.
doma onda ručak/večera, malo igra i u 20:30 su u krevetu.
a ja krećem s kuhanjem za sutradan, nekad imam i posla od posla

premorena sam i ne da mi se vježbati.
jučer sam zapsala i ja u 21
04 lis 2016, 09:26
Dugo sto ti to znaci i podrazumjeva stroziji rezim?
Stroziji od cega?
Snow jel ti na dnevnoj bazi imas kruhove, peciva, krekere i kolace?
Kod mene sve fercera. Jako sam zadovoljna i sro sam duze na lchf-u lakse mi je i zanimljivije.
04 lis 2016, 13:12
znam da je jedino moguće da ujutro vježbam.
i to kratke
ali kad ??
mislim pokušat ću ali znate i same da je to jako teško ja inače kad radim slabo spavami to me ubija
da se dignem u 5 i 30 moram leć do 22, utopija ponekad zbilja, još s obzirom da mm radi u suprotnoj smjeni svaki drugi tjedan.
morat ću isprobati razne režime i vidjeti kaj mi paše, nema druge
04 lis 2016, 19:03
liv nemam baš na dnevnoj ali za vikend si napravim. nerjetko ostane i za ponedjeljak.
no recimo ovaj vikend sam radila one kao tortilje od cvjetače. dakle u potpunosti bez ičega orašastog i/ili brašnastog i to mi je bila podloga. čak sam i tople sendviče radila s tim. to mi može proći mada se nisam još za tu strogoću odlučila.
04 lis 2016, 19:40
Odnosilo se na ono što je i sama snow napisala da planira izbaciti.
04 lis 2016, 21:23
te tortilje to je jako puno posla zar ne?
ok neve ima neki stroj
a kaj je sa vama koje nemate, kako cvjetaču usitniti tako sitno? tisuću puta u bulet stavljat komatić po komadić
pa onda to prokuhat u gazi
pa cijedit
pa peć
ma to je ful puno posla
ko onomad kad sam probala napraviti kokosovo mlijeko i mast, ajme meni ispalila sam a kuhinju sam dva dana imala usvinjanu
kako to napraviti (cvjetaču) bez puno muke u kojem aparatu od ovih normalnih
ima li tko delimano spiralizator?
04 lis 2016, 23:00
Ja cvjetacu ili prvo skuham pa u blenderu usitnim i kroz krpu procijedim ili sirovu ribam pa u mikrovalnu.
Nikakvi posebni uredjaji.
Prvo ima vise sudja ali generalno manje nereda. Sitni komadici naribane cvjetace su mi se zamjerili.
Spiralizator nemam. Imam neki dobar ribez s vise modiva pa riba tikvicu u tanke trakice ko spagete. Nekad uzmem i gulilicu za krumpire pa time izgulim cijelu tikvicu u rezance. Odlicno je
05 lis 2016, 12:01
snowwhite je napisao/la:Ja cvjetacu ili prvo skuham pa u blenderu usitnim i kroz krpu procijedim ili sirovu ribam pa u mikrovalnu.
Nikakvi posebni uredjaji.
Prvo ima vise sudja ali generalno manje nereda. Sitni komadici naribane cvjetace su mi se zamjerili.
Spiralizator nemam. Imam neki dobar ribez s vise modiva pa riba tikvicu u tanke trakice ko spagete. Nekad uzmem i gulilicu za krumpire pa time izgulim cijelu tikvicu u rezance. Odlicno je
ej kad ju prvo skuhaš kako od nje napraviš tijesto?
05 lis 2016, 13:05
skuham, ocijedim standardno u cijedilu, izblendam i onda kroz krpu DOBRO ocijedim. ostane mala loptica

dodam jaje i začine. mislim da nejde ništa drugo.
virni na onaj nevin link
06 lis 2016, 08:20
snow ima cijeli topik s vježbama do 15 min. tj od 5-15 min. možeš probat ugurat negdje
danas pileći želuci
imam paprike
još fali salata. kiseli kupus možda
06 lis 2016, 08:24
Poriluk, mljevena svinjetina - napravit ću gusto varivo (u originalu je to juha, ali mi curka to obožava pa pravim "jače", kao varivo, i to bude glavni obrok-nekome

).
Snow - radi vježbe istezanja (s naglaskom na zdjelicu) dok si još mlada i ne osjetiš posljedice, sjedilački način života dotuče, vidi mene

.
06 lis 2016, 08:50
Dugo, može recept?
06 lis 2016, 09:11
Folne, recept je jednostavan, k'o za mene...
Izdinstaš crveni luk, dodaš mljeveno (ja ću danas svinjetinu, inače je miješano s više svinjetine da ne bude prežilavo), prodinstaš ga, nadoliješ temeljcem (ja radim s goveđom kockom kad nemam domaćeg), dodam narezani poriluk, u međufazi, i malo češnjaka, sol, papar i vrhnje za kuhanje na kraju. To je inače juha, ali ja ju pravim „na gusto“ zbog klinke koja je obožavateljica svih vrsta luka pa joj to bude glavni obrok. Inače, prvi puta, kada sam vidjela tu juhu, nije me se baš, na izgled, dojmila, ali mi je bila prefina.
06 lis 2016, 10:57
vrhnje za kuhanje bi trebalo zamijeniti nečim drugih. kiselim vrhnjem npr. il slatkim.
06 lis 2016, 11:16
Ne nažbukavam se ugljikohidratima pa me to malo vrhnja za kuhanje neće dotući, valjda.
06 lis 2016, 11:21
okusom ti slatko vrhnje npr ili vrhnje za šlag (pilos ja uzmem) jako jako fino.
koristim ga za krem juhe i slično.
06 lis 2016, 11:27
pošto ima više UH ima i više šećera. ovo ti je stvarno fino, a osim manje UH ima i puno manje šećera. npr slatko vrhnje koje imam doma ima 2g UH i 2g šećera, većina vrhnja za kuhanja ima oko 5-6-7g UH i od toga 4-5-6g šećera u sebi.
ovog dakle može 2-3x više se staviti istu količinu vrhnja za kuhanje. primjera radi.
zato i koristim u krem juhama.
ali je fino. ono, baš fino.
06 lis 2016, 11:39
Koristim njihovo vrhnje za kuhanje i ispada da ima masti i šećera otprilike kao ovo tvoje slatko vrhnje Pilos (koje sam i sama znala na početku uzimati kad se zaželim slatkog pa s malo šumskog, ali dugo, dugo nisam)
https://www.konzum.hr/klik/#!/products/ ... -m-m-0-2-lugljikohidrati (g) 2,4
šećeri (g) 2,2
...a ja ni ne uzmem više od 1dl (ako i toliko) za ovo.
06 lis 2016, 11:46
ne radi link
ako je toliko malo UH zašto samo 1 dl

ja bi to dobro zalila (kad je juha u pitanju)