Sada je: 30 tra 2026, 03:42.

Reductil - tablete za mršavljenje

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

PostPostao/la Henrietta » 11 sij 2008, 08:56

kbegicsi, najjeftinija cijena za koju ja znam 280 KN.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamatigrica » 12 sij 2008, 16:11

A jel treba za to recept ili se može ovako ????
mamatigrica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Henrietta » 12 sij 2008, 16:18

kbegicsi, preporučam ti da odeš po recept, neke žene ga uzimaju bez konzultacije s liječnikom - to ne preporučujem. Tablete djeluju na mozak i popriličan je popis nuspojava. Mene povremeno muči nesanica, i usporen mi je metabolizam a to ću regulirati prehranom i vodom.

:mah
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 12 sij 2008, 16:21

beammama, gdje smo? Kako ide? jesi uspjela ne "doručkovati" u ponoć? Meni još nema pomaka na vagi ali nekako imam filing da će ih biti ulijevo naravno. svaki dan je sve lakše. :mah
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la beammama » 14 sij 2008, 12:45

Da, jesam. Ali baš ne primjećujem da sam počela značajno manje jesti :dunno Bojim se da moje klopanje i nema baš puno veze s tim da li osjećam glad ili ne.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Henrietta » 14 sij 2008, 13:33

Gle, bez nekog plana uravnotežene prehrane nećemo napraviti ništa. Ako hoćeš pošalji mi na pp svoj mail pa ću ti poslati ono što trenutno proučavam i po čemu ću si složiti tj. presložiti neke navike. Kratkoročne dijete kod mene ne prolaze (pa ni UN). Ja hitno moram mijenjati navike a mislim da i ti, a tu nam reductil može pomoći da izdržimo. Čarobne tablete još uvijek nažalost nema. :mah Drži se.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la laky » 14 sij 2008, 13:40

beammama je napisao/la:Da, jesam. Ali baš ne primjećujem da sam počela značajno manje jesti :dunno Bojim se da moje klopanje i nema baš puno veze s tim da li osjećam glad ili ne.
ni moje nažalost kod mene uglavnom psiha tjera na klopu :oops:
http://www.facebook.com/#/album.php?aid ... 1222094023

dijete moje, idi laka koraka putem koji sam ti
namijenio; tvoje će kovčege tvoj nosač donijeti za
tobom..ili..možda neće! A ti, ne budeš li
primijetio razliku, znaj da si blizu cilja!
laky
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Henrietta » 14 sij 2008, 21:25

laky, beammama, ta emocionalna glad je katastrofa. Ja pokušavam i trudim se naći neko zadovoljavajuće rješenje za taj svoj problem i zašto ga ne primjenim :dunno Danas sam se uspjela othrvati želji za mirisnim pecivom (nije mi to inače neki gušt ali danas pod pauzom kako je zamirišalo) uzela sam svoj jogurt i odmah na blagajnu.... Pokušat ću da se ne važem do 01.02. da vidim jel će se što pokrenuti ako ne bude idem kod doktorice sa "dnevnikom" što sam jela pa nek kaže što trebam mijenjati. :mah
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la laky » 14 sij 2008, 21:48

ja sam izgurala 3 dana čišćenja organizma samo tekućim stvarima ali nemogu se kontrolirati kad počnem jesti normalne stvari :svadja
interesantno je da bez kruha mogu do kraja života ali me druge,slsne,stvari srede :cry:

laky
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Henrietta » 14 sij 2008, 22:54

laky, da li možeš te "druge" stvari maknuti van svog dosega? Npr. ako voliš slatko a radiš u slastičarni vjerovatno ne možeš, osim da promijeniš zanimanje :mrgreen: ali ako držiš "zabranjeno" na stolu svaki dan nije lako se othrvati. Ja sam to donekle uspjela, u stanju sam navečer gladna preslagati djetetove slatkiše u ormaru a da ne pokleknem na bombon ili čokoladicu. Osnovni problem mi je ta večera. Prvo dva tjedna (taman na blagdane) potpuno sam izbacila večeru, ništa se nije dešavalo sa kilama, onda da ubrzam metabolizam (a i da mi djete koje baš ne voli jesti ne postane solidarno sa mnom u gladovanju...) počela sam večerati juhu, pa onda za tri večeri juhu, meso + salatu, četvrtu večer juhu s malo tjestenine.... da bi stvar kulminirala sa ćevapima u 22 sata u subotu :bum Naravno jučer sam konstantno bila gladna .... :roll: danas je već lakše ali stvarno se jako moram kontrolirati. Danas sam mužu zgrijala umak i napravila tjesteninu, sinu pomfri i nisam ni probala jer znam da ne bi stala dok se ne bi najela.... Sve u svemu ja sam opet na svojoj prvoj verziji:

doručak: jogurt + integralne žitarice ili voće
ručak: normalan -bez kruha, pohanog mesa i ne znam kakvih ne kalorijskih bombi
večera : nema večere!!

Još uvijek ne uspijem popiti dovoljno vode, bočica s vodom na radnom stolu i ja ne popijem ni jednu litru tokom radnog vremena :dunno

Vježbanje?! još ništa nisam učinila po tom pitanju tu i tam se kao razgibavam i nađem si brže bolje neki "pametniji" i hitniji zadatak za obaviti.....

Drži se.

Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la laky » 14 sij 2008, 23:36

morat ću pokušati tako a imam isto problem kao i ti
otprilike ovako
počela sam večerati juhu, pa onda za tri večeri juhu, meso + salatu, četvrtu večer juhu s malo tjestenine.... da bi stvar kulminirala sa ćevapima u 22 sata u subotu i tu izgubim i živce i sebe

a ni vježbanjemi nije baš jača strana :oops: ali tu se već nekako pokrenem...mislim da su za mene srtiktno određene količine hrane jer ja neznam smanjiti,tj mogu dva dana pa onda povećavam i :bad
još nisam pokušala sa iSKRENIM vođenjem dnevnika sto jedem ....ja ustvari i neznam koliko kalorija dnevno smijem pojesti i usput mršaviti
PS vodu pijem jako puno....bar jedan plus

laky
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Henrietta » 14 sij 2008, 23:46

laky, znaš kako je teško spremati se nešto "neprimjereno" pojesti i biti svjestan da ćeš to morati zapisati crno na bijelo. Pokušat ću od sutra zapisati što mi je na "meniju" odnosno van menija prije nego pojedem da vidim hoće li mi splasnuti želja za tim :mrgreen: A kakav bi gušt bio nešto upisati i onda precrtati!!! Samo toga neće biti u mom dnevniku :(
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la beammama » 16 sij 2008, 13:32

Henrietta, svaka čast ako uspiješ voditi dnevnik. Ja sam na njega isto puno puta pomislila, ali uvijek "preskočim" jer i da ga nitko drugi ne vidi užasan je osjećaj suočiti se sa svojim stvarnim prehrambenim navikama.
Koliko ih veli "pa ne jedem tako puno, a debela sam", a kad bi zbrojili samo one stvari koje po zalogaj strpaju u sebe bila bi gomila hrane.
Ja velim da previše jedem, ali se užasavam toga da to stavim na papir.
Jedino što se moram pohvaliti da sam jučer bila pristojna što se klope tiče i količinski pojela 3 normalna obroka.Na poslu povrće na lešo i pire, za ručak doma 3 kriške pice, a za večeru 1 naranča i 1 banana i nikakvi noćni zalogaji.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la laky » 16 sij 2008, 14:43

e probat ću i to ,jedino taj sisitem nisam :oops:

laky
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Henrietta » 20 sij 2008, 22:42

Eto me :roll: , nikako da se javim.
Beammama, nema mršavljenja dok lažemo sami sebi a vođenje dnevnika ako je iskreno otkrije puno nepravilnosti na koje ni ne pomišljamo dok nisu "crno na bijelo". Ako ti je lakše piši tu što si pojela ;-) Super da izdržavaš bez noćnih zalogaja :mah
Ja sam trenutno -2 kg ukupno i to mi se čini jaaako malo ali valjda će krenuti :dunno

Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 21 sij 2008, 20:53

prijavljujem ukupno -3 kg!!

Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 24 sij 2008, 09:16

:( :( :( Opet sam u plusu 2 KG!!!! Ostala sam :shock: ujutro. Kako, zašto, od čega???? Nikakve gozbe nisu bile, nije PMS...... Ne razumijem! Još ću 2 tjedna piti reductil i otići doktorici sa dnevnikom.... Što još može biti uzrok debljanju? Hormoni? Stres?
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 24 sij 2008, 10:10

Ima hrpe uzroka za debljanje, ako stvarno nisi prekardašila sa hranom možda se samo organizam prilagođava, možda si jučer pila više vode :dunno . Meni jako pomaže pri djeti da pijem zeleni čaj, on pomaže da se iz organizma izbace štetne tvari i malo više mokriš, što ti je dok si na djeti ok.
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Henrietta » 24 sij 2008, 11:17

Istina, počela sam piti više vode nego inače. Zeleni čaj svaki dan popijem minimalno 1 šalicu a često i više jer mi je on super zamjena za kavu (u svakom slučaju je zdraviji). Gazirano i sokove uopće ne pijem, i sve napitke pijem ili nezaslađene ili s umjetnim sladilom. Jedino što sam uvela je „cimet dijeta“, navečer popijem čašu tople vode sa 2 žilice meda i 1 žlicom cimeta (male žlice!!). Pa ne bi se valjda od toga debljala?! Bilo bi mi jasno da sam skinula 2,3 kg i da jedno vrijeme stagnira ta kilaža ali meni se vraća kao da tijelo od toga što pojedem još si radi rezervu?! Nije da gladujem (osim navečer!!) ali jedem relativno zdravo, kruh jednom ili nijednom tjedno, bez nekih teških umaka, puno povrća, voće ujutro….. Nemam u prehrani praznih ili skrivenih kalorija (zaslađeni napici, kapučina, grickalice….). Možda sam preopterećena s tom idejom da moram smršaviti a tijelo se bori protiv?! Ne znam….

Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubac 2005 » 24 sij 2008, 14:18

evo čitajući vaša iskustva i ja sam jedna od onih smrtnica koja ne zna reći dosta, pa sam si kupila reductil!
ok na svoju ruku ( priznajem kriva sam ), al sad me nekako ipak uhvatila neka trta glede tih nuspojava...
jesu li one stvarno tako jako izražene!?
e da i još jedno pitanje za iskusne, koliko se dugo smije primjenjivati?!
bubac 2005
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la beammama » 24 sij 2008, 14:20

bubac: nisu. Pročitaj upute.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Henrietta » 24 sij 2008, 21:06

bubac, većina nema te nuspojave, mene je prva dva tjedna povremeno mučila nesanica a sada nemam ništa od tih nuspojava. Ne znam koliko dugo se smiju piti pročitala sam na coolinariki da su žene pile i godinu dana :dunno mislim da se tijelo nakon nekog vremena navikne na manje hrane i da tablete nisu potrebne toliko dugo (vjerovatno ovisi i o tome koliko inače jedeš i koliko imaš viška). Sretno.

beammama, kako tebi ide? Ima pomaka?

Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la beammama » 24 sij 2008, 22:16

Ne baš, em me drma PMS, em zaboravljam već nekoliko dana popiti Reductil. Totalno sam van kontrole.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la bubac 2005 » 25 sij 2008, 11:26

pa dobro imam dijete kojem hodočastim cijele noći te pokrij ga, te kašlje daj sirup ,te na špricaj nos, te provjeri temp...tak da će mi zapravo nespavanje dobro doći
mene muče popratne pojave tipa mučnine,depresije i tome sl.
ipak se to odvija na razini mozga...s njim nema šale, nikad ne znaš kakve će odgovore dati...zar ne?!
uglavnom danas pijem prvu...pa živi bili pa vidjeli
mislim da mi mjesec dana ne bu dosta...he,he:-)
bubac 2005
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Henrietta » 25 sij 2008, 11:56

bubac 2005, reductil ne smiješ uzimati s drugim ljekovima koji djeluju na mozak i nije za osobe liječene od depresije.... ako nemaš takvih problema mislim da ti se neće ništa loše dogoditi. Uostalom ako vidiš da ti ne odgovaraju prestat ćeš ih piti :mah Sretno.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubac 2005 » 25 sij 2008, 12:15

ne pijem, samo yasmin....
e fala to mi treba..
kad bi zbilje izgubila taj osjećaj da moram nešto gurnuti u usta, pa gdje bi mi bio kraj!?!?
moram se nekako trgnuti, a kako ne mogu imati flaster na ustima, odlučih se za ovo....
možda ste mi i vi pomogle za ovu odluku
bubac 2005
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la beammama » 25 sij 2008, 13:31

bubac 2005 je napisao/la:kad bi zbilje izgubila taj osjećaj da moram nešto gurnuti u usta, pa gdje bi mi bio kraj!?!?
moram se nekako trgnuti, a kako ne mogu imati flaster na ustima, odlučih se za ovo....

Da, kužim te, ali se kod mene pokazalo da potreba za žvakanjem i osjećaj gladi nisu nužno povezani i da mogu itekako imati osjećaj da moram nešto gurnuti u usta i bez osjećaja gladi. :dunno
Samo da prijavim da već danima nisam popila Reductil i čini mi se da bez njega ipak nešto više jedem :dunno
Mislim da mi stvarno ništa drugo ne preostaje nego da počnem voditi dnevnik.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Henrietta » 25 sij 2008, 16:04

Ovo je užas kako se moramo mučiti :( eto vam svakoj po :hug :hug
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Potica » 26 sij 2008, 11:05

Cure evo vam :hug i do mene, pratim vas redovito ali i kod mene je problem
Da, kužim te, ali se kod mene pokazalo da potreba za žvakanjem i osjećaj gladi nisu nužno povezani i da mogu itekako imati osjećaj da moram nešto gurnuti u usta i bez osjećaja gladi
pa se jos nisam odlucila za reductil.
Mozete vi to :up
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la bubac 2005 » 28 sij 2008, 09:28

ja ne znam cure kako vi, al evo izgleda da meni mozak šalje impulse kao odgovor na reductil da jedem još više
mislim ok, trošim ga svega 4 dana, al prije sam jela bezveze, dakle nisam bila gladna, nek tek da nešto žvačem
al sad sam fakat gladna, do bola gladna....čak i po noći, što nikad nisam jela!
očajna sam...
ima li još koja s ovkvim iskustvom, ili to samo moj mozak odbija mogućnost da štogod skinem?!
bubac 2005
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.