“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Tema je zaključana

Re: Klub žderonja-part 22.

07 lip 2010, 13:38

rusulica je napisao/la:
mirbi je napisao/la:Ne smijem smršavit previše
ova je dobra :lol mislim da je ovo prvi put da izjavljuje žena koja nastoji smršavit.

Ne znam, mislim da je glupo da jednako želi izgledati žena od 20 i žena od 40 godina. Ja ne želim biti kostur.

07 lip 2010, 13:41

ancica je napisao/la:Ima dana kad ne pojedem puno jer ne mogu više ni pomirisati tu vrstu hrane.
:dada
Na mliječni dan sam gladovala jer mi inače ne paše jesti isključivo mliječne proizvode bez ičeg drugog, pogotovo ujutro bljak. Valjda to ne paše ni mojoj krvnoj grupi. Volim ih ali s kruhom i ne ujutro. Kupila sam uglavnom po kg svježeg sira i nisam ga mogla ni taknut (na kraju sam napravila lauri kolač da ne bacim). Jedino sam jela ementaler i mozzarelu. Na kraju dana sam bila gladna i kad sam maloj pravila jagode sa šlagom išla sam probat malo šlaga i tako mi se digo želudac :puke Stvarno je gadno jesti istu vrstu hrane čitav dan. Čini mi se da bih se spasila da pojedem samo griz nečeg zabranjenog.
A tek jaja, ne mogu vjerovat da su mi se ogadila jer bila sam ih željna pošto ih nisam smjela jesti cijele 2 ipo godine dojenja zbog L alergije.

SJ na ovom linku na coolinarci za tu djetu malo niže u komentarima imaš puno podrobnije opisano što i u kojim kombinacijama možeš jesti. Po tom se ja ravnam.

Anči ja sam za sada zadovoljna s obzirom da sam dvaput zgriješila. Prvi put nisam mogla odolit lidlovom shnita keksu a drugi put je tati bio rođ pa sam jela pršut sa sirom i rižot s kozicama al bar bez kruha. Danas mi je 6 dan i još uvijek sam na -1,5 ali dobro je bar nisam išla u +

Danas sam na voću, banane me spašavaju a u međuvremenu se hranim trišnjama i domaćim jagodama. Pijem sok od naranče a navečer ću grickat jabuku.

Veselim se mesu uskoro :joy

mirbi je napisao/la:Ja ne želim biti kostur.
Ni ja. Bolje da ljulja nego da žulja ali mi je smišno kako netko ko se trudi skinit koju kilu napiše ne smijem previše. No hard feelings, samo mi smišno zvuči

08 lip 2010, 07:44

Misliš na one 63 stranice komentara ili ima neki drugi link?

08 lip 2010, 10:11

63 :dada na drugoj je stranici al evo da ne tražiš

Dijeta 10%

1 TJEDAN (cisti)

1 DAN- SVE POVRCE
-kuhano,sirovo, salate kuhane i sirove,moze i krumpir salata ili grah salata,apsolutno sve,zacinjeno bilo kojim zacinom i s maslinovim uljem.

2 DAN-SVE KUHANO MESO
-mogu i naresci,hrenovke,kobasice,spek,sunka,prsut,riba,sve samo da nije peceno na ulju.

3 DAN-RIZA I ZGANCI
-riza i zganci samo s vegetom i mozes zaciniti s malo maslinova ulja

4 DAN- MLIJECNI DAN
-SVE- apsolutno sve vrste sireva i jogurta,ali cistih bez voca ili povrca, mlijeko,vrhnje i dr.

5 DAN- JAJCANI DAN
-jaja pecena,kuhana, bilo kakva sa zacinima i maslinovim uljem

6 DAN- VOCNI DAN
-frisko voce,kuhano voce BEZ SOKA (kompot bez secera), konzerve voca-bez soka, suseno voce (orasi i drugo)

7 DAN-MESNI DAN
-kakvo meso hoces,smo ne pohano,ako ne zelis meso moze i riba.

2 TJEDAN (mjesani)
1 DAN-POVRCE I KUHANO MESO
-ne mjesaj s mahunarkama,rizom i krumpirom,sve ostalo moze (moze i riba umjesto mesa i peceno samo nikako pohano)

2 DAN-MESO I POVRCE
-kao i prvi dan,ako neces meso moze i riba.
- na koji god nacin hoces

3. DAN- RIŽA SA POVRĆEM

4 DAN-MLIJECNI DAN, SALATE,VOCE I JAJA

5 DAN-JAJCANI DAN,SALATE,VOCE I JOGURTI

6 DAN-VOCNI DAN
-ne mjesaj nista s vocem.

7 DAN-MESNI DAN
-PECENO.....S POVRCEM ali ne mjesaj s mahunarkama,krumpirom ili rizom i ne pohano.

3 TJEDAN-isti kao prvi (cisti)

NAPOMENA-jedes u neogranicenim kolicinama,umjesto masti i ulja upotrebljavaj maslinovo ulje, hranu smijes soliti,zaciniti s bilo cim ali nema zaprske ni bilo kakvog KRUHA. Pazi da ne mjesas meso s rizom,mahunarkama ni krumpirom.

Ova dijeta je 100% sigurna i u tri tjedna izgubis 10% tjelesne tezine.Nakon treceg tjedna javlja se stagnacija,ali onda nakon nekog vremena opet se strmoglavo mrsavi.
Ako se nastavlja sa dijetom pocinje se naravno od prvog tjedna.

PICE-kava bez secera i mlijeka,nezasladjeni caj (moze natreen) i voda

08 lip 2010, 10:13

Mene danas hvata kriza, dođe mi da odustanem. Vaga (nije precizna baš) kaže -1/-2 al ja se osjećam napuhanije nego prije, vidim to i po robi preko koje mi kipi kao i prije ako ne i više. Taakođer imala sam probavnih problema

08 lip 2010, 10:17

Našla sam u međuvremenu, hvala. I ja sam napuhana - K O M A.

09 lip 2010, 08:08

Nadam se da nije bilo odustajanja ;) Kako vam ide?

09 lip 2010, 08:23

Došla na posao s purom, samo sam je začinila sa soli, nisam vidila ovo za vegetu :dunno
Jedino što pijem normalnu kavu, s malo šećera. Ne mogu sa sladilom. Nastojim popit dosta vode. Danas tek treći dan prvog tjedna.

09 lip 2010, 08:27

Ma super sj. Ja sam si na poslu taj dan kuhala palentu :mrgreen Izdrži ovaj tjedan, slijedeći nećeš ni primjetiti da si na dijeti jer stvarno možeš svašta jesti u kombinaciji. Držit ti fige da uspiješ jer meni se stvarno isplatilo.

09 lip 2010, 08:48

Da, mislim da je najteže prvi tjedan. Nadam se da ću izdržat. Aj ken du it :mrgreen

09 lip 2010, 09:04

ma, of kours :)

09 lip 2010, 12:10

Odustala :dada al nastavljam bez kruha i bazna prehrana mi je i dalje ova dijeta ali ne i isključiva.
Nije da nisam mogla izdražati, nije uopće preteško nego jednostavno mi ne paše organizmu. Od mliječnog dana sve krenulo nizbrdo. Hvatale me muke, povraćalo mi se na mliječno, trbuh se sve više širio ko balon (ne čini mi se vidim po robi) a i jednu noć sam provela na vc-u :oops: Uglavnom ne čini mi dobro i vaga nakon trećeg dana stoji na istom. Inače sam -A krvna grupa a za njih sam čitala da mliječni proizvodi ne pašu nikako i meni se stvara muka ili kiselina katkad od njih (ne uvijek). Ko da me taj dan zabetonirala i poslije nije bilo nikakvog uspjeha, naprotiv, pa ovo više nije imalo smisla. Opet neko dobro u svem tom, navikla sam jesti bez kruha što je prije bila nemoguća misija za mene.
Držim vam fige da vama bude uspjašna dijeta.

09 lip 2010, 12:16

Meni je sutra taj dan. Ni ja ne volim mliječno ali vidjet ću. Zaista, zaista, zaista bi voljela izdržat. Je mi jutros bilo slabo i muka ali živim a'la Scarlet: Za tri tjedna je novi dan :mrgreen

09 lip 2010, 12:19

Ne shvaćam kako vam je lakše održavati takvu neku dijetu, nego neku koja je dugoročna, zdrava i predstavlja način življenja, a ne izgladnjivanja?

09 lip 2010, 12:21

To je impuls. Koji bi se trebao nastaviti s dugoročnim, zdravim načinom života. :mrgreen

09 lip 2010, 12:25

Vrlo jednostavan odgovor - brzo vidiš rezultate pa povjeruješ da zaista radi.
Ja sam bila tri mjeseca prestala jesti iza ručka, uvela malo promjena u prehranu. Nakon tri mjeseca muke dobila još 2 kila na vagi. demotivirajuće. Ove brze dijete meni obično služe da se zalaufam, motiviram i naviknem na neki režim pa mi je onda preći na lakšu dijetu/ zdravu prehranu piece of cake al te lagane nekako na mene ne djeluju ili ja prečesto zgriješim. Preteško mi je sad zamisliti da recimo nikad neću pojesti kolač... onda ga želim još više

09 lip 2010, 12:41

Ali, ovako jedeš normalno. Ko ti kaže da ne možeš pojest kolač? :dunno

09 lip 2010, 12:45

A šta ti je to normalno. Ja pod mojim "normalno" ne mršavim

09 lip 2010, 12:47

5 obroka dnevno. I prestati jesti dok nisi posve sita. To je osnovno pravilno ZDRAVOG mršavljenja.

Ja nikad nisam dijetu držala, pomisao da ja tjedan dana jedem jaja, tjedan dana zelje, pa treći dobijem komadić mesa podsjeća me na bolnički režim nakon carskog. :mrgreen

09 lip 2010, 16:14

Skuhala sam juhu od malo vegete i pure. Bilo mi je mljac.

10 lip 2010, 17:34

Kraljevstvo za fetu kruha :gace
Jedem gorgonzolu između 2 fete gaude :lol (sirni dan)

11 lip 2010, 08:03

Malo mi je jučer bilo previše sira, mogla sam i manje pojest. Bila sam na poslu cijeli dan, pregladnila i eto...
Danas sam ponjela jaja sa sobom. Probava = nula. Baš me zanima hoće li se ovo na kraju isplatit :mah

11 lip 2010, 12:24

Nadam se da hoće. Meni je isto probava bila zablokirala. Kako se osjećaš? Osjećaš li da opadaš ili...?
Ja sam se preporodila otkad sam prestala, čini mi se da sam odmah smršavila kad mi se probava vratila u normalu :dunno
Ne paše svakom sve. Meni je zato super išlo s kardiološkom (ali samo prvi put kad sam je se strogo pridržavala)
Što je s ančicom?

11 lip 2010, 12:29

Jučer mi je bilo malo slabo, pa sam pretjerala s količinom sira, mogla sam i manje pojest. Čini mi se da pijem dosta vode i zaista bi željela izdržati do kraja. Možda mi sutra probava proradi kada bude voćni dan. Koliko si ti izdržala? Jedan tjedan?

11 lip 2010, 12:33

Aha al kažem ti opet ne zato jer mi je bilo teško nego zato jer sam osjetila protuučinak

11 lip 2010, 19:07

Ja sam i dalje tu, super se držim, samo ne stignem na net.
Rusulica - da, svi smo različiti. Meni je ova dijeta super, a npr. kardiološku ne mogu držati.
sj - probaj uzeti malo donata, ako ti ne radi probava.

11 lip 2010, 21:29

Uzela sam baš magnezij, šumeće tablete. Nadam se učinku ova dva dana. Ma vjerojatno je i stres razlog, ne stignem odradit jutarnji ritual :dunno
Za sada ima volje ali još ne vidim rezultate. Doduše tek se bližim trećini puta :dj

12 lip 2010, 13:57

Sj - kako ide? Jel proradio mg?

12 lip 2010, 22:02

Je :dada Danas voće. Izdržala :joy :joy Samo da bude rezultata. Za sada mi je izdržljivo. Kakvi su rezultati kod tebe? Ti si mi uzor :klanja Piješ običnu kavu ili bez šećera?

13 lip 2010, 07:59

Ovaj drugi tjedan je, kao i prošli put, stagnacija sa kilama.
Pijem kavu običnu bez šećera, kad je mliječni dan onda dodam mlijeko. Od tekućine mineralnu, običnu vodu i ponekad donat.
Danas imaš meso i ribu? Možeš roštiljati :mrgreen
Jesi se vagala? Sigurna sam da ti je otišla barem kila-dve.
Tema je zaključana