“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: anorexia nervosa+prehrana

02 lip 2010, 15:02

Ltl imam 4 kg manje od kad si me zadnji put vidjela a to je bilo prije mjesec dana :kiss

02 lip 2010, 15:14

moja kozmeticarka je takva nakon dva poroda. 155 i 40 kg. strasno mrsavo izgleda. nezdravo mrsavo. jest sitna, ali ovdje je vidljivo nesto cudno.
ne voli pricati o tome, pa ju nisam ni ispitivala.

na tvom mjestu, ciara, potrazila bih savjet nekog dobrog lijecnika.

ja imam problema ( povremeno ) sa brzim gubitkom kilograma, ali uvijek je povezano za stanjem u mojoj glavi.
inace jedem malo kolicinski, dovoljno mi je npr. jedno pilece krilo za rucak da sam sita, ali u razdobljima povecane "psihicke napetosti" ( uopce ne mora biti negativan stres u pitanju ), ne osjecam glad. hranim se cigaretama i kavom. nakon par dana takvog rezima, umjesto da sam gladna ko vuk, ja se ne mogu prisiliti progutati nesto. mm mi je znao ubacivati komadice prsuta u usta dok sam plakala da ne mogu progutati ( doslovno tako ). uzasan osjecaj. osjecas da gubis snagu, odjeca plese na tebi, vide se kosti, vrti ti se u glavi, a hranu ne mozes podnijeti.

vitamini b kompleksa su pomagali, ali nista znacajno. presudno je bilo stanje u glavi.

saljem ti jedan :hug, vjerujem da ti je tesko.

02 lip 2010, 15:23

Ciara je napisao/la:istina ima dana kad i ja zaboravim jesti, a poslije od grčeva više ni ne jedem
npr. subota i nedjelja kad ima užurban tempo, duže spavam pa idem u dućan pa usput skoknem na kavu i dođem doma oko 1 gladna i onda još čekam ručak do nekih 2 i pojedem jako malu količinu

Mora biti da je tu tvoj problem ali samo tvoj, jer ja isto zaboravim jesti pogotovo u subotu ali ne, ne kile nikam ne idu......... :mrgreen
Zadnja izmjena: ZacKa; 02 lip 2010, 15:38; ukupno mijenjano 1 put/a.

02 lip 2010, 15:26

JiA :hug
ciara,samo odi nekom dobrom liječniku na pregled kako cure vele :hug

03 lip 2010, 15:42

jel ima šta novoga?

04 lip 2010, 01:32

meni je anoreksija dijagnosticirana s mojih 15 godina - tada sam sa 175cm imala 48kg. u roku od dva mjeseca smrsavila sam 14kg ne jeduci apsolutno nista - pila sam iskljucivo vodu i eventualno pojela kakvu vocku. sve ostalo sam poskrivecki bacala u wc/smece. uz to sam vjezbala do iznemoglosti i naravno i dalje se smatrala debelom. a o zdravstvenim poteskocama do kojih me to dovelo da ne pricam - izgubila menstruaciju na 9 mjeseci, kosa ispadala na kile i sl. i to je trajalo dok me mama nije odvela u Klaicevu na raznorazne preglede. uz pomoc nutricionista sam se nakon par mjeseci pocela debljati.

razlika je ta da si ti odrasla zena koja ne zeli mrsaviti. odi kod doktora na dodatne pretrage.

04 lip 2010, 07:34

razlika jest ta ali ...
i ja sam prije 15 godina imala u ormaru vrećicu u koju sam bacala hranu oju "ću pojesti u svojoj sobi"
sada više to ne radim ali radila sam i samo zbog toga su moji roditelji tražili pomoć doktora jer mi je mama našla to u ormaru

04 lip 2010, 14:58

Ciara, moja frendica je dvije godine otprilike sličnu muku mučila, simptomi su bili slični (grčevi), pala je na 35 kg, to je bilo prestrašno. Ispalo je da ima helicobacter pylori. Znaš li nešto o toj beštiji? Da nije i kod tebe slična situacija?

Inače, ja na 164 cm imam 68 kg, to je još malo pa dvije Ciare!!!! :znoj :znoj

07 lip 2010, 13:12

melita je napisao/la:Inače, ja na 164 cm imam 68 kg, to je još malo pa dvije Ciare!!!! :znoj :znoj

:lol

ciara, jesi promjenila doktora? i ovo ti je dobra info od melite

07 lip 2010, 13:23

prebacila sam se ja prošli put kod mm-ove doktorice

sam sad neznam kad radi, moram ići vidjeti
i mislim da mi je isteklo dopunsko a nisam produžila :angry

07 lip 2010, 13:39

ciara - ako si osvijestila problem i želiš se udebljati - sigurna sam da ćeš uspjeti :hug

Zanimljivo mi je čitati koliko se žena javilo s 170 cm i svojim vizijama savršene težine.

07 lip 2010, 15:18

Ciara - ja nisam jela takve kolicine hrane ali sam jela i svejedno mrsavila. Frka me ulovila kada sam se prije godinu dana pocela rusiti u nesvjest od slabosti. Nalazi hormona su bili u normali u Vinogradskoj, uzv je bio u granicama normale za dob, ali me onda jedna forumasica poslala u Leptir i tamo su mi napravili uzv i izvadili ponovno hormone i na temelju mog izgleda (suha, osusena koza, lose stanje, mrsavost itd je doktor odlucio da probamo mijenjati metabolizam ali i dodatno da uzimam hormone stitnjace da se rad stitnjace normalizira). Uglavnom poanta je da nisam drasticno promijenila ishranu nego relativno malo (izbacila sam svu sit hranu kole, cipsove, cokolade), jutro obavezno zapocinjem sokicem ili vocem i punim kruhom, rucak nosim na posao, ne pijem gazirana pica, hodam na posao i rezultati su pomalo tu.
U godinu dana sam dobila 4 kile i sad stojim na 55 kila. To nekima zvuci bezveze ali za mene je to strasan uspjeh.
Meni se i kod tebe cini da ti ili jedes neredovito ili da ono sto pojedes nije za tvoj organizam. Probaj mijenjati i hranu.

08 lip 2010, 09:04

ja bih na tvom mjestu napravila i neku bakteriološku obradu probavnog trakta, to stvarno može biti neki nametnik ili h. pylori, ili kombinacija više njih
ili štitnjača, dijabetes, kao što su cure već rekle

držim fige da što prije otkriješ što je

08 lip 2010, 09:25

Zanimljivo mi je čitati koliko se žena javilo s 170 cm i svojim vizijama savršene težine.

i meni. :mrgreen

a istina je da nismo sve isto gradjene, zar ne??
ali opet mi neke brojke "ne idu u glavu" :dunno
mozda zato sto sam im slicna, ali ne mislim da sam "taman" zbog toga, vec naprotiv.
cak se i ne dozivljavam tako mrsavom, kako me tek drugi vide.
no, nismo ovdje da pricamo o nama.

Ciara, ovo o cemu pise adorabla, nemoj zanamariti.
Odgovori