“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: Klub žderonja, part 26.

21 ožu 2011, 13:41

she :yess

Ja sam juce na UH dan pretjerala sa slatkisima ali danas je voce pa cu to malo nadoknaditi :yess Za vikend sam uzela trapke koje sam nosila u mjesecima iza trudnoce i jaaaaaaaaako sam se iznenadila sa svake strane mogu ubaciti ruku u njih i jos ima lufta, nisam bas mislila da sam bila tolika :lol sad tek vidim koliko sam napredovala.
Jutros pjeske na posao 25 minuta, sutra ako stane kisa biciklom :yess

22 ožu 2011, 08:37

bibana :yess odlicno ti ide

she je napisao/la:AA, ne odustaj!!!

prvo bih trebala krenuti, da ne odustanem :mrgreen
AA :cigle :cigle :cigle

22 ožu 2011, 08:48

Ja krenula pa odustala, pa brljam. U nedjelju sam doživila jedan pošteni stres i još se oporavljam. Sve računam bolje da sam debela nego luda :lol :lol

22 ožu 2011, 09:04

she, ja se odlično pripremam LCHF...pročitala sam blog Istine i laži o hrani.....pratim ženske na forum.hr-u i više manje imam sve informacije
jučer sam kupila steviju i kokosovo ulje :mrgreen
čitam po forumima i vidim da nitko nema krizu za slatkim da masno ubija tu želju...jesi ju ti imala?
ja sam veliki sugar junkie i nadam se da neću pokleknut :|

22 ožu 2011, 11:30

Čitaj malo pažljivije blog, lepo ti je tu sve objašnjeno kakav je mehanizam delovanja masti i proteina na nivo šećera u krvi te zašto se sa ovakvim načinom prehrane ne dešavaju krize za slatkišima

22 ožu 2011, 12:24

sve sam pročitala i još sam u nevjerici....najbolje ću znati kad krenem
hvala ti na preporuci za ovu dijetu....jedva čekam ponedjeljak i onda krećem :kiss

23 ožu 2011, 07:20

Moj ti je savet sledeći: probaj se malo uzdržavati od stevie. Ne jer nije dobra (čula sam za nju samo najbolje komentare ali je lično ne koristim) već jer moraš probati da jezik odvikneš od slatkog ukusa. Nemoj se odricate kafe sa steviom naravno ako baš moraš ali gledaj da upotrebu šećera i zaslađivača svedeš na najmanju moguću meru jer ti zaista neće biti potrebni (a i cilj nam je odviknuti te od slatkog, zar ne?). Radije ostavi sebi lufta da pojedeš neku voćku nego da jedeš ''dozvoljene' slatkiše.

Kokosovo ulje za početak pij u malim količinama, možda jednom dnevno po pola kafene kašičice a kasnije postepeno povećavaj do terapeutske doze od 3x1kašika pre jela. Ja ga razmutim u malo toplog instant čaja. Prvih par puta je grozno, posle se navikneš i onu masnoću niti ne osećaš. Inače ga držim na polici iznad aspiratora kom stalno gori sijalica pa je taj deo topliji i kokosovo ulje mi je u tečnom stanju i kao takvo puno lakše za doziranje.

Napravi jelovnik za prvih par dana, posle ćeš se već u hodu organizovati - volim ovakav način ishrane jer kad izgubim ideje uvek su tu jaja, sirevi i salate :dada. Ispeci i neki od dozvoljenih hlebova mada meni iskustvo govori da je to bio bespotreban trud - eno mi pola dobrog jutarnjeg još uvek u zamrzivaču a ni prvu polovinu nisam baš 'smazala' :dunno . On je fin i zanimljiv ali meni lično bespotreban :dunno . Ipak imao je i on svoju ulogu prvim danima, ako ništa drugo onda barem kao psihička poštapalica :)

Semenke, bademe, orahe, lešnike ne preporučujem u velikim količinama, pričale smo već. Napade gladi radije rešavaj limunadom (ja iscedim pola limuna u 3dl gazirane mineralne vode i to srkućem sat vremena) ili toplim čajem nego činijom zdravih grickalica. Jedna šaka dnevno je OK ali preterivanjem stvarno ništa nećemo odraditi jer imaju i one UH-e, nisu baš bezbedni - 100g badema ima mislim oko 5g UH-a, isto koliko i 600-700g jagoda npr. Doduše badem ima masnoće koje će nas držati sitima ali svejedno nisu baš dozvoljeni u neograničenim količinama

Ma tu sam ja, uklopićemo se :drink

23 ožu 2011, 09:15

:jadnimi

steviju sam kupila je mi treba za kavu koju pijem jaako slatku i drugačije ne mogu, a ne želim se odreć kave (baš prave crne turske)....sad ću sa kavom i kokosovo
voće ionako ne jedem...osim banana i jagoda, ali bez banana mogu, a jagodama se veselim
koliko sam vidjela smije se samo bobičasto i to mi je ok malo se zasladiti sa voćem i npr. tučenim slatkim vrhnjem, ali neću pretjerivat jer kao što si i rekla....cilj nam je riješit ovisnost o slatkom ;)
ja startam u nedjelju :kiss

još jedno pitanje...vidim da suhomesnato ne dolazi u obzir....što se od takvih salama smije jest? spominjala si kuhanu šunku, a kulen i domaće kobasice?
ima li ikakva industrijska salama (a da nije domaća), koja bi bila prihvatljiva?

23 ožu 2011, 09:21

Ja jedem sve :whew

EDIT: Mislim, ne preterujem ali jedem i salame, hrenovke...Ostaneš bez inspiracije nekad, nekad bez novaca...Svesna sma da tu nema ni m od mesa ali prođe. Ne jedem ja dva kilograma dnevno pa da se nešto grizem, jedna hrenovka uz jaje ili dve kriške parizera :dunno

23 ožu 2011, 09:55

a slažem se...neki put je lakše odrežat krišku salame nego pržit meso

koliko dugo si na LCHF? jel primječuješ već nekakve promjene?

23 ožu 2011, 11:17

Orca, low carb, je po mom misljenju, najbolja dijeta. Jer, sto je po meni najvaznije, najbrze vidis napredak i na sebi, i na vagi. Ja sam na low carb odavno, od Atkinsve, preko South Beach - sto se manje/vise svodi na isto. A, sada se cuvam od carbs, osim u izuzetnim prilikama (praznici, rodjendani), pa kada pretjeram onda dan ili dva odradim "no carb".

Samo, nemoj se prepasti, zna se destiti da se negdje 4/5 dan osjecas jako slabo. Bez energije, malaksala, mozda cak i glavobolja. Ali, to ti traje samo jedan/dva dana i onda si na konju.

:kiss :hug

23 ožu 2011, 12:02

Ja sam na LCHF-u negde od početka marta. Znači niti mesec dana a već imam osećaj da je to to :dada

Ne merim se. Imam aerobik 3 puta sedmično od novembra i za sad napredak u skidanju kila dugujem samo njemu :dunno . Pričaćemo krajem aprila konkretno, sa sada prijavljujem puno energije i ispuhan stomak :dada

23 ožu 2011, 12:55

uh jedva čekam da kilice krenu dole :yess

23 ožu 2011, 18:35

She spomenu energiju pa samo zbog toga vrijedi izgubiti par kilograma ili kako se praznis tj gubis kg sve se nekako poletno osjecas,imas vise snage,volje :yess

Sjecam se na pocetku kad bih isla uz stepenice pa trebalo mi je 10 minuta samo da dodjem sebi,zadihana do neba,hvatala zrak a sada vise ne,letim :pusac

Mm isto na nekim dijetama ali slabo ima ucinka jer zbog posla nemoze da vjezba tako cesto i zaista je bez kondicije skroz :/

23 ožu 2011, 21:10

Ja sam skoro ceo februar provela bolesna, prvih nekoliko treninga nakon toga sam jedva pratila. Sad nema problema, čak naprotiv. I nije u pitanju samo kondicija, ono što ja izguram za sat vremena na svom treningu mm bi uspeo samo uz litar guarane. On mi se na žalost ne želi pridružiti kad je hrana u pitanju, nekako mu je milija hemija (koja btw nešto i nema efekta, čak mu je poslednjih dana i muka nakon doze 'čudotvornih šarenih'). Jeste da nisam smršala za ovih 20-tak dana ali ako nastavim ovako imati energije onda ću efektnije vežbati i centimetri će nastaviti da padaju :dada

Mada priznajem da sam grešila, da sam pola od tih 20 dana brljala, možda sam samo prvih desetak bila striktna. Posle su me zakačili neki rođendani i rođendanske sedeljke i kako odbiti parče pizze kad ničeg drugog nema na meniju :dunno . Poslednjih par dana ne pijem jogurt, (hleb ne jedem uopšte, tu nisam popuštala), ručam meso sa roštilja i salate, večeram ili parče mesa ili samo salatu (večeras na meniju salata krastavac/paradajz/mladi crni luk/feta), za doručak obavezno jaja (nekad cela a nekad samo belanca), ne grickam semenke niti jedem voće. Probaću tako nekoliko dana, baš da vidim ima li promena.

Samo da mi je celulit srediti, noge mi izgledaju očajno :roll . Mada moram priznati ne baš tako kao što su bile u novembru, valjda i njima prija vežbanje :dunno

I opet da budem dosadna, ali, cure, ja se nikada u životu nisam bavila sportom, sa 36 godina sam naučila pravilno trčati. Moje telo je oduševljeno fizičkom aktivnošću. I prosto ne mogu verovati koliko lako se uđe u formu - 4 meseca nije ništa. Ako imate barem malo volje organizujte si neku aktivnost barem 2 puta sedmično, vaša tela će vam biti više nego zahvalna. Ma vidi se iz mojih postova da meni više uopšte nije imperativ držati dijetu zbog skidanja kila - ako odu super, ako ne otići će i ovako :dunno.

24 ožu 2011, 12:12

Imate li neki link za tu dijetu, na kojem je raspored prehrane za recimo 7 dana?

24 ožu 2011, 12:19

Ima ovaj blog na kojem je sve super objašnjeno i ima i recepata ;)

24 ožu 2011, 12:52

ja sam od sutra opet u režimu. nadam se povratku struka. :ajme :ajme

24 ožu 2011, 13:52

ja sam ipak danas startala ali ne za ozbiljno jer ću griješit ovaj vikend za rođendan MM-a, ali od od ponedjeljka za ozbiljno :mrgreen

doručkovala sam 2 jaja na oko i kuhanu šunku i popila kavu sa stevijom i kokosovim uljem i to jedva
ne paše mi kokosovo u kavu, baš mi je bilo zlo sa svakim gutljajem...poslije sam dodala malo slatkog vrhnja i bilo je bolje, ali sumnjam da ću ikad više pit sa kokosovim....premasno mi je to...i ne paše mi taj okus kokosa u kavi

24 ožu 2011, 13:57

Ja u malo tople vode (manje od 1dl) rastvorim prstohvat instant čaja (koliko da zamiriše na breskvu) i tu naspem kokosovo. Popijem ga u 3 gutljaja bez imalo zadržavanja :dunno

24 ožu 2011, 14:37

aja crnu kavu pijem 2,5 dcl i to guc po guc baš dugo uživam u njoj....tako da mi je ovo sa kokosom bilo :puke

24 ožu 2011, 14:55

Mogu misliti :ne

24 ožu 2011, 16:02

Ja nisam nikad probala kokosovo ulje,cula dosta pozitivnih prica ali jos nisam slucajno naletila u ducanu pa da se sjetim da kupim. Jeli se to prodaje u posebnim ducanima?

24 ožu 2011, 18:37

Ja kupila u zdravoj hrani. 300g oko 400 din (40 kuna)

24 ožu 2011, 21:48

ajme she pa to je jako jeftino.....ja sam 500g platila 120kn
jesi sigurna da je virgin ulje (hladno prešano), da te nisu prevarili? ili je stvarno tako jeftino kod vas?

25 ožu 2011, 07:34

Ma dobro je ulje nego ga ja u celom okrugu jedina kupujem :lol

http://www.beyondhealthfood.com/katalog ... ansko.html

Gledam sad na e-shopu linka koji sam ostavila i ispravljam - 330g je u pitanju, cena ako se naruči preko neta je 495din

Ja nemam pojma šta ću da doručkujem danas :roll . Za ručak pečem skušu na žaru, za večeru će valjda nešto od toga ostati. Moram da obnovim zalihe zelene salate, imam samo 3 kom u frižideru :lol
Zadnja izmjena: she; 25 ožu 2011, 07:40; ukupno mijenjano 1 put/a.

25 ožu 2011, 07:34

dosla sam da pohvalim samu sebe kako sam,prosla dva dana, bila "dobja cujica" i zonirala :lol (puj, puj...is forumsko prokletstvo :lol )
jos 5-6 mjeseci da budem dobra, pa ce se neki rezultati i vidjeti :alc

25 ožu 2011, 07:57

Iiiiiiiiiiiiiidemo talasssss

:cheer :cheer :cheer :cheer :cheer :cheer :cheer :cheer :cheer

Ma izvajaćemo mi tebe, videćeš ;)

25 ožu 2011, 08:28

Da i mene zafati val :lol :lol

25 ožu 2011, 08:34

Pa pruži se :hahaha