“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: Rekreacija.. počinjem ove jeseni

30 kol 2012, 11:32

INNA; čini se da smo skupa tipkale :mah

30 kol 2012, 11:55

Forest je napisao/la:Glo...kakvo je to vježbanje, imaš neki link, zvuči mi vrlo zanimljivo.
Naime došli smo do spoznaje (prof tjelesnog sam po struci) da su baš te vježbe, uz još par njih, ključ svega i naravno pravilno izvođenje pokreta.

Ovo je Gorilla app.
http://www.gorillaworkoutapp.com/

Ovaj imam od prije-jako je dobar!

http://www.poworkout.com/

Skinite si bilo koji od ova dva,netrebaju vam nikakvi rekviziti samo dobra volja i 15 min dnevno.
Jamcim vam upalu svih misica :mrgreen

30 kol 2012, 12:20

Upala mišića i nije neka reklama za dobro vježbanje.
Meni to govori samo da sistem nije ok. :dunno

30 kol 2012, 12:37

Daleko smo od dobrog vjezbanja.Al u nedostatku motivacije,vremena ili para mislim da je kucno vjezbanje prava alternativa.Bilo "na pamet", uz pomoc Youtuba ili fitness appova svejedno je.Bitno se pokrenuti!

P.S. sto se mlijecne kiseline tice-to je sasvim normalno.Godinama vjezbam u teretani i svaki put se nanovo upalim kad radim cucnjeve s tezinama.(sad sam ih radila doma bez utega,nakon sigurno 2 mj pauze :ajme )

31 kol 2012, 16:05

Upravo skinula/instalirala gorillu, potrudit ću se početi danas. :) nisam vježbala već sto godina...

31 kol 2012, 20:45

mama njonji je napisao/la:i postoji pilates centar (Brajkovićev prilaz), kod vrtića Čigra
http://www.grain.hr/

prvo dok sam uspjela na tom kaotičnom flashu na stranici odgledati slike - zakljucujem da je prostor manji od naseg prošlog stana :ajme
i ustvari - ja ne bih sprave.
nekako sve skupa nije moj đir. još i taj solarij :|

nadala sam se IINA da govoris o necemu u nasem vrticu - e onda ne bih dupetom mrdnula iz ulice od jutra :lol

01 ruj 2012, 10:43

duplić
Zadnja izmjena: IINA; 01 ruj 2012, 10:52; ukupno mijenjano 1 put/a.

01 ruj 2012, 10:44

Pa u biti i govorim.
Radi se o neboderu onom odmah do škole.
To je nekih dvadesetak metara od vrtića.
Misliš da ćeš moć tu udaljenost svladat :p :mrgreen

01 ruj 2012, 17:33

prvo dok sam uspjela na tom kaotičnom flashu na stranici odgledati slike - zakljucujem da je prostor manji od naseg prošlog stana
i ustvari - ja ne bih sprave

Iz prve ruke znam da nisu samo sprave, već su tri trenera (trenerice i trener), pa svaki ima malčice jaču koncentraciju nečeg, jedan piletes, jedan sprave, a jedan aerobne vježbe

04 ruj 2012, 10:05

spremam se za Day 4 nakon par dana pauze!Padam i dizem se!

04 ruj 2012, 10:17

mogu li vam se i ja priključiti? :)
dakle, nakon 4 mjeseca pauze opet krećem vježbati u sportskoj dvorani blizu moje kuće,
radi se o organiziranoj grupi, trenerica nam je super, išla sam cijelu prošlu jesen, zimu i proljeće
a onda mi se krajem travnja ukliještio živac, morala sam stati i cijelo sam ljeto samo plivala, šetala
sad opet krećem, jedva čekam jer mi vježbe puno pomažu za leđa(dosta vozim)
radi se o kombinaciji aerobnih vježbi(uglavnom za zagrijavanje), pilatesa, malo joge,
a ponekad radimo i elemente trbušnog plesa...meni ovakve vježbe jako odgovaraju, ponajviše pilates i joga
od rekvizita upotrebljavamo loptu, bučice, štap

ja isto ne volim upalu mišića ni pod razno, i moram reći da je na ovim vježbama nikad nisam ni imala
meni je upala mišića znak da nešto nisam dobro napravila :p

04 ruj 2012, 10:22

ja se ne bih slozila da je upala misica znak da se nesto dobro ne radi.
to je cesta pojava nakon sto se pocne vjezbati nakon pauze ili ako se izvode vjezbe koje aktiviraju neku drugu, do tada neupotrebljavanu, skupinu misica.
naravno, tu ne govorim o kronicnoj upali misica

04 ruj 2012, 10:28

Lagani muskulfiber je sasvim normalna pojava, prevenira se uzimanjem magnezija prije treninga ili proteinima nakon treninga.
Mliječne kiseline nisu uzrok upale mišića. :)

04 ruj 2012, 10:33

a štajaznam, ja vježbe izvodim postepeno i ne forsiram i stvarno nemam baš upalu mišića
čak ni nakon pauze...meni se to dogodi najčešće kad neke(najčešće slabo upotrebljavane :mrgreen )
mišiće prilikom vježbe prenapregnem
ako idem postepeno i lagano, nemam problema :dunno
mada znam i žene koje baš vole kad imaju upalu mišića jer im je to znak da su dobro sve provježbale :mrgreen

zadnje što se mogu sjetiti da sam baš imala jaku upalu mišića bi bilo na tjelesnom u školi uvijek nakon ljeta prilikom prve provjere
kad bismo izvodili trbušnjake itd.

mliječna kiselina-zar ne uzrokuje ona nekakve bolove ali taloženjem, za što je dobra masaža? nisam je dosad povezivala
s upalom mišića

rimaithor-onda bi i meni bilo najbolje da u četvrtak prije vježbanja popijem magnezij ;) za svaki slučaj

04 ruj 2012, 11:01

jucer sam se konacno "vratila u sedlo" nakon malo vise od mjesec dana.
divan osjecaj. trening sam vise manje izdrzala, ali nevjerojatno je koliko manje snage imam nakon samo mjesec dana djabalebarenja :roll .
jutros osjecam ono fino zatezanje u straznjoj lozi i ramenima :liza . falilo mi je.

04 ruj 2012, 11:55

ma ja i lahko zatezanje misica zovem Upalom.Havever Day 4 odradjen ali i jedan pass s drugog appa;)
Od danas bez kruha;) :mah

04 ruj 2012, 12:08

JiA je napisao/la:jutros osjecam ono fino zatezanje u straznjoj lozi i ramenima :liza . falilo mi je.

uuuuu, kako dobar osjećaj. :dada meni fali strašno, ali sad ću ja pomalo, makar samo na role.

04 ruj 2012, 20:37

Ja radim sve zivo,uvijek trazim neke nove vjezbe da iznenadim tijelo i svaki put kad koristis misice koje nisu koristeni prije boli kao sam vrag :mrgreen
Kad sam krenula voziti biciklo nisam mogla hodati kako treba a sad nista :srca
Noge su mi se u zadnje vrijeme ucvrstile za nepovjerovat jos ostalo dupe na kojem treba radit jos mnogo i ja mislim da sam tu negdje gdje zelim da budem.
Stomak cvrst,cak imam i linije sa strane,ruke misicave,dobro je.
Sve ovo radim vec neke 2.7 god da netko ne misli da je od jucer :lol
U zadnje vrijeme najvise radim lunges sa utezima u rukama.

http://www.youtube.com/watch?v=HacUpgo8 ... sults_main

05 ruj 2012, 18:26

Mm i ja stali nakon day2 u gorilli, sad imali dva dana pauze, danas opet planiramo.

Ipak se kreće... :mrgreen

05 ruj 2012, 20:01

Diami- i ja sam imala Day-OFF nakon drugog dana.Desilo se.Idem sad spicit Day 5 pa sam mirna.Sticete vi mene;)

05 ruj 2012, 21:37

Gloria's Mum je napisao/la:Diami- i ja sam imala Day-OFF nakon drugog dana.Desilo se.Idem sad spicit Day 5 pa sam mirna.Sticete vi mene;)

ja se krenula znojiti kao prasica kad vjezbam,nije tako prije bilo :znoj
ja kupila neki dvd za vjezbanje,gledam u te vjezbe i kontam,ma dajjjj nije to nista za mene.
u formi sam mogu ja to,ajmeee jedva izdrzala pola sata,kupala se u znoju.
ja necu dici ruke,nastavljam i sama sebe iznenadim kako ne posustanem :ajme

05 ruj 2012, 22:12

i ja želim početi vježbati nakon ljetne pauze, baš mi fali. muči me to što sam išla na jogu u world class koji se sad zatvorio (hypo centar) a ta mi je power yoga baš pasala

super mi je bilo i to što mi je blizu

ah dobra stara vremena :lebdi ,

sad tražim ili pilates ili jogu na savici/trnju, pa ak netko zna nek javi :mah

05 ruj 2012, 22:18

kruna, ja idem i dalje. Preuzela ih je Vita, ima dio starih trenera (Antonela i Maja za jogu) a nema gužve nikakve :klanja
Za cycling sam prije nazivala ranom zorom rezervirati bic a sad nas je maksimalno šest, sedam na treningu :joy

05 ruj 2012, 22:45

Ja odradila Day 5!
10 serija sa po 3 vjezbe sa po 2/8/3 ponavljanja.Nije bilo lako al izgurala sam!

06 ruj 2012, 05:04

Gloria's Mum je napisao/la:Ja odradila Day 5!
10 serija sa po 3 vjezbe sa po 2/8/3 ponavljanja.Nije bilo lako al izgurala sam!

bravo glo :joy

meni djeca krenula u skolu,ja kontam jupi vise vremena za mene,YOK!
jednu vozi,drugu vozi,odi u ducan,vrati se,kuham,cistim,operem.
ajde po jednu pa po drugu dok im dam da jedu,vodim malu na karate,vracam se kasno,kupanje,zadaca :ajme :znoj
i nista,samo sam uspjela mozda 20 min svega vjezbati,sitno nesto cccccc :zub

06 ruj 2012, 07:38

ja krenula jucer na zumbu :bravo

06 ruj 2012, 08:43

ja sam u ponedjeljak isla na trcanje, u utorak nastavila s kickboxingom, jucer na body sculpt, danas cu opet na boks :le

u petak cu se mozda odmoriti, a mozda ipak na trcanje

ako koga zanima kickboxing, nova je grupa i ima mjesta, detalji na pp ;)

06 ruj 2012, 09:08

ivana7997 je napisao/la:ja sam u ponedjeljak isla na trcanje, u utorak nastavila s kickboxingom, jucer na body sculpt, danas cu opet na boks :le

u petak cu se mozda odmoriti, a mozda ipak na trcanje

ako koga zanima kickboxing, nova je grupa i ima mjesta, detalji na pp ;)

OMG! ja sam ljubomorna! :basnecu ;)

06 ruj 2012, 12:20

ivana, bravo!
Ja za sad idem pon/sri/pet na cycling i jedan dan vikenda trčim.

06 ruj 2012, 12:21

taj cycling mi je tiha patnja, voljela bih to probati, ali nisam nasla nigdje dovoljno blizu....

steta sto dan ne traje dulje, bila bih jos veca hiperaktivka
Odgovori