Sada je: 30 tra 2026, 03:38.
Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

. Otišle brojčice gore i to zbog konzumiranja više proteina ( i pojela 2-3 kolačića što se tiče slatkoga i uh) i otišlo u kupus. No, idem dalje sa ZK.
). Duga je napisao/la:Neve, ako mene pitas za kokosovo - ja ti to ni ne koristim. Ja sam od onih koji su odlucili ici na lchf bez ubacivanja kokosovog, chia i sl. ( osim onog izleta s avokadom).
Uz zelenu kuru se preporuča uzimati
Probiotike u tabletama
1-3 žlice hladno prešanog kokosovog ulja
Kokosovo ulje pojačava sagorijevanje masnoće u tijelu i pomaže mršavljenju, jer se brzo pretvara u energiju zbog svojih kratkih i srednje dugih lanaca masnih kiselina. Djeluje protiv bakterija, gljivica i virusa te jača prirodni obrambeni mehanizam tijela (imunitet). Počnite sa 1 zličicom na dan ako ga nikad niste koristili i postepeno povecavajte dozu. Najjednostavnije je uzeti ovo ulje na način da ga rastopite u šalici čaja, kave ili juhe, ali ga naravno možete jesti i žlicom ako vam tako odgovara.
Mršavljenje
Kokosovo ulje je vrlo korisno kod smanjenja težine. Vrlo lako se probavlja i pomaže u zdravom funkcioniranju štitnjače. Ubrzava metabolizam, smanjuje opterećenje gušterače i tijelo brže sagorijeva kalorije.
Probava
Korištenje kokosovog ulja pomaže kod sprječavanja probavnih smetnji, uključujući i bolesti crijeva. Zasićene masti, prisutne u kokosovom ulju, imaju antimikrobna svojstva i pomažu kod oslobađanja od raznih bakterija i gljivica. Kokosovo ulje će pomoći u apsorpciji drugih hranjivih tvari kao što su vitamini, minerali i aminokiseline.

).
).

snowwhite je napisao/la:bravo Duga svaka čast
Najteže je skinuti tako malo kad imaš.
.

nista specijalno "ne odricem" u odnosu na one koji su na lchf. Dakle, to su mlijecni proizvodi i bobicasto voce - u tjednu, koliko je zastupljeno?
...a kako znas da te izbacilo ( mjeris ketone?) i sta si radila da te izbacilo?
- mozda se sa mnom nabacuju cijelo vrijeme jer i dalje me slatko dosta vuce i treba mi volje oduprijeti se.
..trakice za pokazivanje ketonskih tijela uopce nisu mjerodavne. one samo pokazuju VISAK ketonskih tijela u urinu, tj ne pokazuju ona ketonska tijela koja se u tijelu trose! ispocetka tijelo proizvodi vise ketona nego sto treba pa se oni izlucuju urinom i mogu se identificirati trakicama. medjutim kad se tijelo navikne na trosenje masnoce za energiju, regulira se proizvodnja ketona tako da se proizvodi onoliko koliko se trosi i nema viska u urinu...
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.