“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Tema je zaključana

Re: Klub žderonja-part 22.

13 lip 2010, 08:23

Jesam, čini mi se dvije. Baš sam dobila m, pa sve to nije ni mjerodavno. Možda kod mene zbog kave sa šećerom ne bude takvih rezultata :dunno Ne mogu bez šećera, dođe mi za povratit :ne

13 lip 2010, 20:06

Kava sa šećerom neće ti uništiti dijetu, ne brini se.
2 kile je super, još ako si dobila m. moguće je i da si više jer obično za vrijeme pms-a imamo malo više kila zbog zadržavanja tekućine.

13 lip 2010, 21:11

Bili popodne na jednom rođendanu. Sve sam odbila ali samo morala popit pola čaše kole. Nisam htjela spominjat da sam na dijeti...
Jedva čekam povrće :joy

13 lip 2010, 21:13

dosla sam se samo prikljuciti....
kad uhvatim minutu cu procitati sto ima novoga ;)

vec sam 7 dana bez vecere, trudim se, ako bas moram onda pojedem jogurt ili lubenicu....
trudim se da mi zadnji obrok bude oko 17- 18sati, dorucak si priustim sve sto mi se jede, rucak klasicno sa obitelji....
kruh ne jededm a ako mi se jede onda samo za dorucak....

vrijeme je da objavim rat :mrgreen

15 lip 2010, 08:25

Plusić :joy
Ja sam na drugom tjednu. Uživala u povrću :joy Rezultati zacementirani. Da mi je bar kao ančica doći na -5. Ančice, da li je tjedan dana pauze obavezan, ako se želi ponoviti djeta?

15 lip 2010, 08:36

sad sam citala ovu vasu dijetu, ja to ne bi mogla izdrzati :(
ja jedva uspijem izdrzati 4dana kardio dijete i to samo zato da me malo potakne rezultatom ;)

Sad imam 1kg vise nego kad sam dosla iz rodilista, ali i 1kg manje nego prije 10dana :mrgreen
Brojim jos sitnih 20tak za skinuti ;)

15 lip 2010, 08:38

Koliko i sta vjezbate?
Naime, ja jos ne mogu naci ni vremena, ni snage za vjezbanje....
ujutro je lud ritam od 6, a navecer budem presatrana a i prevruce mi je za stati na orbitrek, LM, uz Cindy ili bilo sto drugo.....
veselila sam se ovo ljeto plivati ali neznam kako cu se skinuti :/

15 lip 2010, 10:06

Ništa :oops: A u kostim neću ni ja :oops:

15 lip 2010, 20:41

Ni makac. Ne vjerujem da ću uspjet doći do tih -5 :/

15 lip 2010, 22:01

Sj jel ti išta varaš il se držiš strogo?

16 lip 2010, 08:25

Držim se "menija". Samo što popijem kavu sa šećerom. Ništa drugo, zaista. Možda bi trebala manje jesti, ali i količine sam smanjila.
Neću odustat, idem dalje :dada

16 lip 2010, 08:32

Ja sam spala na ispod 70. Čak se ni ne držim menija 'svoje' dijete, samo pazim da jedem puno puta, po manje.

16 lip 2010, 08:36

ja sam napravila ogroman korak što ne jedem kruh. To me u stvari i zeznulo. Dugo na poslu, ne izlazimo na marendu i onda na kraju maznem nekakav sendvič :roll
Bravo mirbi!

16 lip 2010, 08:44

Meni nejedenje kruha ničemu nije pomoglo, ne jedem ga već godinama.

16 lip 2010, 12:19

Ma kruh + kasno jedenje + godine + milijun drugih stvari. Red je da stanem na balun.
A ček, ček šta tebi ako nije kruh?

16 lip 2010, 12:24

Uglavnom nekretanje je razlog svemu. Ali, dok ti ne pregleda organizam, ne skontaš u čemu griješiš. Rekla mi je ovako: jedna čaša juica nosi, čini se, 200 cal. Dakle, tjedno je to, ako piješ jednu čašu, i više od 1000 cal. A 2000 cal je jedno kg mase...

Meni ovako paše, jedem ko dijabetičar: više puta dnevno, manje količine. I ništa masnog. Ali, to ne jedem ni inače. :dunno

16 lip 2010, 12:32

Negdje sam pročitala da samo 1 feta kruha (više od potrebne količine) svaki dan = bar 2 kg godišnje

16 lip 2010, 12:41

E, al feta kruha nosi manje kalorija od nekih drugih namirnica koje jedemo, a mislimo da ne deblja.

16 lip 2010, 18:56

ančice, 4. dan drugog tjedna piše mlječni dan, jaja, salate i voće. Znači li da mogu sir? Mogu sve mixat u jednom obroku ili odvajam hranu po obrocima?

16 lip 2010, 19:08

...i ja skidam zadnje kile iz trudnoća...pa malo da podijelim s vama svoja iskustva...

Na mršavljenje gledajte samo kao na izazov, nešto lijepo što radite za sebe i svoje zdravlje (izgled, ljepotu), a ne kao proces tijekom kojega se nečega odričete ili tijekom kojeg se morate jako kontrolirati (i kažnjavati).

Obavezno vježbajte. Obavezno. Tko doma nema mira ili volje ili vremena - u najbliži pilates (ili sl.) studio i to nekoliko puta tjedno.

Nagrađujte se za pomake - recimo konf. broj manje i neke krpice koje vesele...

Ovo što mirbi piše o soku i kalorijama je istina. Kao ne jedem kruh, pa pojedem sladoled...
U hrani bismo morale početi uživati; jesti manje i kvalitetno.

Ja, recimo, polako izbacujem pekarske proizvode i kojekakve nepotrebne šećere, a sve više jedem sirovog...
Pokušavam si osmisliti tip prehrane i vježbanja koji će me držati na kilaži koju želim dulji rok...

Uglavnom sretno :mah

16 lip 2010, 19:18

sve je to lako reci, znam ;)
ali ja ne mogu naci doma ni vremena ni snage (trenutno) za vjezbanje.
Odricanje od hrane meni je uistinu odricanje jer ne volim skoro nista jesti, pa automatski moram sebe siliti da jedem nesto sto ne volim....
tesko je i kuhati nesto sto ne volis jesti :dada
nagradit se sladoledom treba bez obzira na dijetu, jer uskracivanjem necemo nista postici osim povecanja zelje.
vazna stavka je kolika je kilaza sa kojom kreces u borbu. za boriti se sa 20kg uistinu treba odricanje. za boriti se sa 5kg treba pojacati vjezbanje i prilagoditi prehranu.

dalo bi se jos jako puno toga napisati na tu temu.....

eh da, neki dan sam citala clanak da je istrazivanje pokazalo da su rigorozne dijete bolje :/

bilo kako bilo, svaciji organizam je drugaciji i stoga trazi i drugaciji pristup.

17 lip 2010, 09:09

U hrani bismo morale početi uživati; jesti manje i kvalitetno.

Ovo je moje pravilo. Ja imam sreću pa obožavam jesti lešo meso i kuhano povrće, lešo ribu i slične laganice. Mogla bi stalno tako. Na žalost, za neke stvari nemam love, ali si uvik mogu skuhat kokoš i povrće, jer ga imam u vrtu.

Ali, veliko ali, ako dođem u posjed nečeg odličnog, nečeg domaćeg i turbo ukusnog, ja ću se najesti. Recimo, prije 3 miseca smo bili kod tebe u IM, podrezivali loze. I gladni od silnog posla sjeli za stol, a ona otopila domaće maslo na tavi i izvadila domaću pancetu i kruh ispod peke. Bila bi luda kad to ne bi pojela, jer ne znam kad ću to opet vidit.

Ja, recimo, neću popit juice, ali ću popit čašu vina. To su moji gušti. Uživam u jelu i piću, samo jedem manje i više puta.

18 lip 2010, 10:06

:mah
približavam se kraju drugog tjedna. Mislim da sam još uvijek na -2 ili -2.5. Ono što mi odgovara je da nisam gladna, a pratim jelovnik. Kako sada stvari stoje, mislim da ću ovo ponovit. Jedem kvalitetno, po malo i imam neku volju za dalje :mah

20 lip 2010, 02:35

od danas sam na kupus dijeti...

21 lip 2010, 08:29

-4 :joy
Ančice treba li se pravit pauza nakon tri tjedna ili se može odmah ponovit?

21 lip 2010, 12:51

evo mene na -5 u nepunih 6dana.......

potpuno prirodna dijeta - kad te takva bolest ulovi da places dok se napijes..... :lol

21 lip 2010, 13:06

Nešto s probavom? Aj pošalji mi pismo, a kuvertu osobno poliži. :lol

21 lip 2010, 13:09

Meni su spala dva kila sama od sebe. Nisam nikoga lizala. :mrgreen

21 lip 2010, 13:16

sj - pokupila od djeteta virozu koju je on prosao ko od sale... samo sto se meni zakompliciralo, pa bio potreban i antibiotik, a onda prvi put u zivotu dobila afte i to svuda - nepce,jezik,sve sluznice, obje usne,.... doslovno 2 dana nisam niti pila....danas sam uspjela popiti malo jogurta i sad sam vec sretna jer sam mirna za cijeli dan.....

istina je sto kazu - za skidanje kila nema druge nego kljuc na usta :rolf

24 lip 2010, 11:05

-6 :joy :joy :joy
Tema je zaključana