“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Tema je zaključana

Re: Klub žderonja - 24. dio

28 ruj 2010, 14:49

izbaciti hleb, grickalice i ždranje iza 19h (za početak, posle to planiram prebaciti na 18h pa na 17h...samo da zaživi).

Meni bi izbacivanje večere pomoglo jako puno jer preko dana zaista imam odmjerene i zdrave obroke. Navečer su bakanalije. :drink
Međutim, evo već ne znam koja godina teče da to pokušavam da zaživi... nakon par dana piši kući - propalo...
Baš mi treba nekakkav režim - baš tih 10 % težine da skinem pod svaku cijenu, a onda probati neke umjerenije načine... :)

28 ruj 2010, 15:37

Meni bi izbacivanje večere sve rešilo :dunno

28 ruj 2010, 18:41

Sve je teže i teže! Ja takođe!

i ja, i ja :drink

28 ruj 2010, 19:34

Ovako: danas sam pojela 3 hrenovke (1.5 za doručak i 1.5 za ručak), jednu punjenu papriku i 1.5 pečenu papriku iz salate - hleb ništa, gricke ništa. I 2 ili 3 breskve. Paprike sam jela nešto iza 18h i to je to. Smišljam kaznu za slučaj da večeras ipak posustanem :znoj

EDIT: da napomenem da sam pojela triput više kalorija nego što sam ih potrošila - celi dan sam provela sedeći i šijući :roll

28 ruj 2010, 19:35

Sj je danas zeznula stvar i upravo se nakon špageta davi u kokicama :bis :bis :bis
PF trebala bi barem jo 8 kg skinut. Ruku na srce nikad nisam bila kao she. 40 i nešto kg ima moja A koja je sada u petom razredu.:lol Ja sam najmanje imala na početku 1. trudnoće 53 kg i tada nisam imala na čemu sjedit - na granici održivog života. S 56-58 kg sam ja zadovoljna iako tada padaju komentari da izgledam bolesno :plavusa To samo da dobiješ uvid.

Jaja su izvanredan izvor nutrijenata. Bjelanjak jajeta smatra se idealnim izvorom bjelančevina jer sadrži sve esencijalne aminokiseline u pravim omjerima. Od ukupnih masti u jajetu, više od polovice otpada na nezasićene masne kiseline. Jaja su nadalje dobar izvor kolina, luteina, željeza, riboflavina (vitamina B2), folne kiseline, biotina, vitamina B12, vitamina D te vitamina E. Željezo u žumanjku jajeta, poput željeza u mesu, ima visoku bioraspoloživost; stoga se jaje preporučuje skupinama koje su u opasnosti od nedostatka željeza. Jaje je jedan od najboljih prehrambenih izvora kolina. Iako ljudski organizam ima sposobnost stvaranja kolina, nerijetko mu je potebna pomoć hrane za zadovoljavanje potreba. Jedino što se jajima može prigovoriti je visok sadržaj kolesterola zbog čega je potrebno pripaziti na njihov unos.

Ne znam da li se jaja bolje mijenjaju mesom i ribom ili je možda bolji izbor mlijeko i mliječni proizvodi.
I po meni je -4 ili -5 odličan rezultat za 3 tjedna.

28 ruj 2010, 20:21

Ja se moram poslikati da vidite kakva sam bila sa 46, kakva sa 56 i kakva sam sada sa 66kg - valjda će mi neko poverovati da imam problem sa kilama :lol

Ja za sada mudro ćutim - gladna nisam ali ne trebam ni biti da bi mi na pamet palo nešto slatko ili slano iz šteka. Držim se ja dok deca ne odu na spavanje a onda poludim. Ali za večeras imam plan - čim deca odu u krpe idem da ribam kupatilo :lol

28 ruj 2010, 21:21

joj drage moje, samo vas citam, pratim ali neznam sto bi rekla....
opet imam problema sa probavom, mislim da je to uzrok svih mojih muka ;(
samo odjednom vidim kako se vaga poveca za 2kg i tako stoji danima ....
uzasno iritantno....

28 ruj 2010, 21:30

Jesi probala lanene semenke i jogurt? Meni je to obično rešavalo problem

28 ruj 2010, 21:35

o She draga, nazalost sve sam isprobala....
na zderonje sam prije 2godine i dosla sa tim problemom....
lanene sjemenke, jogurt, sumeci magnezij, zasecerena kamilica :mrgreen , zelena magma, odvratne ortosan kocke za zvakanje,.....
mislim da se organizam jos uvijek navikava na sok od prestanka pusenja i nedostatka kave.... porodi me dotukli ;)

cak mi od ovog poroda nije ni ostalo puno, mozda 2kg, ali mi je od prvog ostalo tih 15 sa kojima neznam sto da radim, a dvuda citam da ako se izmedju dvije trudnoce koje su tako blizu kilaza ne skine, da je onda pakleno tesko skinuti je :(

28 ruj 2010, 21:51

jok, nije. ja uspjela, i to predobro

teze mi je bilo skidati izmedju trudnoca, nego nakon obje. i nisu bile u malom razmaku kao kod tebe nego sam dobro utvrdila gradivo u medjuvremenu.

uvjerena sam da trajan i dobar rezultat daje samo kombinacija mudre prehrane i vjezbanja ne izgladnjivanje, ali ne puno dalje od toga.

28 ruj 2010, 21:57

hvala ti ivana, tebe sam vidjela i izgledas mi super :dada

ovih dana se razmisljam krenuti ipak na vjezbanje van kuce jer za orbitrek doma jednostavno nemam vremena...
nakon dugo vremena uspjela sam napokon uhvatiti minutu za forum, ali za vjezbanje ne bi imala sad volje.....
tjesim se jedino da sam u pogonu od 8 do 23 svaki dan, i to po vani (koristimo svaku minutu sunca, a i kise ;)) pa se nadam da ce to umanjiti koju kaloriju koju pojedem....

28 ruj 2010, 21:59

a ne znam bas. dok nema znojenja, rekla bih da ne idu nikamo

28 ruj 2010, 22:00

Plusic je napisao/la:ivana, tebe sam vidjela i izgledas mi super :dada

hvala

29 ruj 2010, 08:37

Nisam ribala kupatilo ali nisam ni večerala :joy

Ali zato me odjutros dočekala kiša pa sam morala decu da vozim do vrtića :roll . Moraću danas da osmislim neku fizičku aktivnost :cool

29 ruj 2010, 11:30

drage moje, nije me bilo tu već neko vrijeme... ja sam vam malo posustala u onoj mojoj namjeri da do jeseni skinem 12 kg :oops: u ono kratko vrijeme ljetos skinula uspješno i prelagano 8 kilica i od tada ni amo ni tamo, nikako :/ a počinjem raditi za tjedan dana i sad sam tek skužila da mi dosta gornje garderobe za posao (što nisam nosila po kući) ne ide preko cc, tako da sad svejedno moram u neki brzinski šoping... toliko o financijskoj ušedi... ali barem stanem u sve trapke i hlače...

ritam će mi biti ubitačan, vuci dječicu baki i u vrtić, dolazi s posla u pola 6 i onda rintanje po kući s klincima do 8 i bez njih do 11, tako da vježbanje otpada... trebala bi paziti što jedem i postupno doći na svoje jer mi se na dijetu stvarno u tim uvjetima ne ide, kad neću baš imati vremena posebno kuhati za mene i za maloga, pa za malo većega, pa još i mm-u :roll

možda za početak bez slatkiša i kruha, a? a dobro bi bilo i bez večere, ali kad mi je to jedini topli obrok u danu, a i jedino tad postanem gladna ko vuk... što vi kažete, radne mame, kako taj problem rješavate?

29 ruj 2010, 11:38

Da sam se znala iskombinirat ne bi ovdje bila :lol
Dobro pripazi, meni je početak rada i nabio ove kile. Stres od povratka i uhodavanja = navečer prežderavanje kada svi legnu
Pokušaj planirati što ćeš jesti. Ova trotjedna se lako nosi na posao. Nemoj upast u zamku sendviča i ostalih pecivnih stvari.
Sretno! :zivili

29 ruj 2010, 19:13

E dobro...Dan drugi: dinstani sveži kupus sa paradajzom (pola glavice kupusa i 2 paradajza na 2-3 kašike ulja), jedna pečena paprika iz salate i kockica fete, dve breskve i sad za večeru salata od 1 paradajza, jedne paprike, pola krastavca, pola struka poriluka i kockice fete. I kraj za danas - do sutra samo voda :alc

EDIT: I pojela sam dve kockice čokolade sa lešnicima uz popodnevnu kafu - trudila sam se da joj odolim ali nikako :roll

30 ruj 2010, 07:33

Neću niti nabrajat. :oops:
Danas ponjela rajčice sa sirom. Iako je mliječni dan, napravila sam salatu :dunno

30 ruj 2010, 07:41

Ovaj tjedan pauziram :znoj previše mi je pretrpano da bi mogla pazit šta i kako jedem, a onda padam u depre jer grešim i tak sad nisam na dijeti. Nadam se da neću u toj pauzi vratiti sve četri kile koje sam skidala tri tjenda. :roll

Sj, She i ostale :hug

30 ruj 2010, 08:09

Ja sam sebi priuštila "izlet" jer sam se zasitila iste vrste hrane. Nije bilo šanse da pojedem jučer rižu ili puru :dunno

30 ruj 2010, 08:22

Dve večeri bez večere, dva dana bez grickalica i hleba...počinjem da budem ponosna na sebe :joy

Danas: za doručak pileći parizer (to imam u frižideru), pola krastavca i mala čaša jogurta sa 1.6%mm, za ručak i večeru kuvam krem supu od karfiola sa piletinom (i porilukom, paprikom i šargarepom) - sve ću to izmiksati i kusati do 19h. Za nagradu si mislim smućkati jedan voćni jogurtić mada ako mi se ne bude tražilo slatko neću - poneka kriška breskve tokom dana mi sasvim lepo zadovoljava potrebe za slatkim.

I da ponovim: ovo nije dijeta - ovo je kontrolisana prehrana ;). Najviše jer je kraj meseca i frižider mi je prazan kao i novčanik :roll

30 ruj 2010, 13:50

drage moje samo da vam se javim da pocinjem....
moj trenutni cilj je 18kg.
rok ilitiga exp date travanj 2011.
jesam prevelik zalogaj uzela?
pogotovo s tim da ovaj mjesec tek pocinjem na nacin da cu izbaciti kruh i veceru iza 19sati ?

30 ruj 2010, 14:30

evo vam nove clanice...ja sam ovaj topic vjesto izbjegavala, pravila se luda...kao mene se to ne tice :lol
prosli tjedan sam krenula na Jenny Craig (nakon prve trudnoce sam s programom skinula 8kg), sada imam za skinuti 6. Trenutno ih imam 60 (sve zaostaci druge trudnoce), cilj mi je 54.

preletila sam ponesto zadnjih postova i moram potpisati ivanu u ovome:
da trajan i dobar rezultat daje samo kombinacija mudre prehrane i vjezbanja ne izgladnjivanje

btw, i ja manijakalno vjezbam u gym-u ;)

01 lis 2010, 08:08

64.5 :joy

Voda, znam...ali sam ispod 65 :joy

01 lis 2010, 08:11

Bravo she :joy :joy :joy

01 lis 2010, 21:16

Ja od ponedjeljka ponovo krećem. opet me frka stati na vagu :ne

03 lis 2010, 07:23

Vikend pa brljam :roll . Sutra nam je godišnjica braka pa ću brljati. Prekosutra je njemu rođendan pa ću brljati... :roll

A danas konačno idemo u nabavku, frižider mi je prazan danima pa i to uzimam za olakšavajuću okolnost :roll

Ništa od mene hbt :roll

04 lis 2010, 08:25

Uf, bolje da ništa ne napišem. Za sebe.

04 lis 2010, 10:45

Najčudnije od svega jeste što ipak lakše zakopčavam pantalone i glavno nerviranje mi nije zbog toga već zbog toga što bi mi iste za nedelju dana spadale da ne brljam :roll . Ovako ću ih kroz nedelju dana opet zakopčavati ležećki :roll

Ajme, u pms-u sam :loce

EDIT: jedino ovo siroto mače nešto radi na ovom topiku :lol

04 lis 2010, 17:49

ja se mogu odmah proglasit vjecnim zderonjom jer kraj danasnjeg rucka ja uopce nisam vidjela razlog da jedem nesto drugo, a rucak se sastojao od pilecih prsa, rize, mrkve i paradajza. sve to u rizotu. to smatram laganim i zdravim jelom. sve je skupa bez ulja, bez ikakvog dinstanja,....
dorucak sam zabrljavila ali sa dobrom isprikom (donio mi MM i servirao u krevet za dobro jutro kakao i krafnu ;))
veceru cu se potruditi pojest samo cornflakes i jogurt.

ni inace moja prehrana nije nesto "jaca" od toga.
ali surova istina je da se ja ne debljam.
ALI stalno stojim na ovom istom :/
Tema je zaključana