“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Re: Bb kreme i sve druge

27 ožu 2013, 21:02

ja sam za predstojeću ljetnu sezonu(doduše, nema još ni proljeća, a kamoli ljeta :lol ) kupila običnu toniranu kremu s spf 30,
pravu apotekarsku, uriage, danas sam je isprobala jerbo je jedino danas bilo nešto sunca :p i sviđa mi se :dada
boja mi odgovara, mada će mi za ljeto trebati tamnija(sad imam svijetlu nijansu), cijena je super isto(150, činimise)
ne da mi se isprobavati preskupe bb kreme na koje će moja koža tko zna kako reagirati, a yr mi je odlična, ali za zimu(nema jak spf)

28 ožu 2013, 21:45

Ma ne bi ni ja jako skupe jer mi koma ako mi ne paše. Ovu svoju sam već odlučila proslijediti. :ajme
Moram pitat tete u ljekarni koju imaju od tih tamo što drže.
Zna li netko?

09 tra 2013, 08:38

Nikako mi ne pomaže ova YR za crvenilo, a još nije ni došlo pravo sunce. :ajme

Uzimam na probu Avene jour antirougeors emulziju, na preporuku tete u ljekarni.

09 tra 2013, 15:03

Liv Tyler je napisao/la:Nikako mi ne pomaže ova YR za crvenilo, a još nije ni došlo pravo sunce. :ajme

Uzimam na probu Avene jour antirougeors emulziju, na preporuku tete u ljekarni.

Rađe uzmi Antirougeurs fort, jača je.
Meni koristi,ja ju stavljam navečer i vidim poboljšanje.

09 tra 2013, 17:36

Ova mi je za mješovitu kožu zato sam je i uzela. I ima spf 20. A ta?

09 tra 2013, 18:08

Liv Tyler je napisao/la:Ova mi je za mješovitu kožu zato sam je i uzela. I ima spf 20. A ta?

Evo: http://katalog.vasezdravlje.com/index.p ... t&Itemid=2

09 tra 2013, 18:19

A ha.. Za navecer pa mogla bi pribati. Tnx. Znaš li možda imaju li koju dnevnu s većim faktorom, trebala bi mi za ljeto?

09 tra 2013, 18:58

Liv Tyler je napisao/la:A ha.. Za navecer pa mogla bi pribati. Tnx. Znaš li možda imaju li koju dnevnu s većim faktorom, trebala bi mi za ljeto?

Ja koristim ovu: http://ljekarne-sokac-osmak.hr/index.ph ... &Itemid=79

09 tra 2013, 20:00

Meni ta nije sprijecila pjege, a pocela sam ju nanositi prilicno rano. Dapace, proslo ljeto mi se pojavilo i par starackih koje se nisu povukle :loce

09 tra 2013, 20:07

folne je napisao/la:Meni ta nije sprijecila pjege, a pocela sam ju nanositi prilicno rano. Dapace, proslo ljeto mi se pojavilo i par starackih koje se nisu povukle :loce

Koja, ova sa moga linka nije za pjege. :conf
Ova je za pjege: http://www.pharmatheka-consult.hr/proiz ... oizvoda=65

09 tra 2013, 21:57

BTW, prije par dana kupila la rocheovu BB kremu (inače koristim njihovu legere već dugo dugo). BB je super. ako koga zanima. preporučujem. ;)

10 tra 2013, 00:30

meni je super ta clinique redness baza. stavljam ju ispod bb kreme. općenito mi se kunu u učinkovitost te njihove redness serije. sad je kolegica kupila dnevnu kremu iz iste serije pa ćemo vidjeti. :kima

10 tra 2013, 08:24

Kitty ima li ta bebeica spf? Avene ima samo toniranu kremu ili pudere.

10 tra 2013, 09:24

liv, nema. dakle, nije ono što ti tražiš, ali je dobra. :hug

10 tra 2013, 19:39

Lena je napisao/la:meni je super ta clinique redness baza. stavljam ju ispod bb kreme. općenito mi se kunu u učinkovitost te njihove redness serije. sad je kolegica kupila dnevnu kremu iz iste serije pa ćemo vidjeti. :kima

Sto bi trebala ta raditi? :)

17 tra 2013, 08:42

ja se ne kužim u kreme, a trebala bi mi pomoć.
imam čisto lice, mješovita koža, tamnija put. nemam nekih problema.
ali.. cijelo ljeto porvedem na terenu, stalno sam vani. ja bih zaštitu od sunca, al da ne budem masna. šta se to stavlja? jel može ta bb krema? inače koristim olay dnevnu, super mi odgovara, pa da uzmem njihovu? hoće me to zaštititi?

17 tra 2013, 10:48

Dudley je napisao/la:
Lena je napisao/la:meni je super ta clinique redness baza. stavljam ju ispod bb kreme. općenito mi se kunu u učinkovitost te njihove redness serije. sad je kolegica kupila dnevnu kremu iz iste serije pa ćemo vidjeti. :kima

Sto bi trebala ta raditi? :)

neutralizira crvenilo lica.

17 tra 2013, 23:06

ančica ja bih ti preporučila da uzmeš kremu sa spf 30(najmanje, ja imam 50)
to može biti i bb, ima ih s tako visokim faktorom, možda ti je to i najbolje, ako ne želiš da ti previše zamasti kožu
naime, obične, pa i tonirane spf kreme često budu masnije, no ima ih i za mješovitu/masnu kožu

zapravo bi najbolje bilo tražiti testere pa isprobati koja krema najbolje paše, no kod nas često nema testera/ne daju testere :/
i to mi je baš bzvz

18 tra 2013, 08:02

ja prijavljujem garnierovu, meni je odlična ima spf 20 čini mi se. odlično prekriva, nije teška, super je razmaziva, sve u svemu odlično potrošenih 50-ak kn. frendica uzela neku od 300 kn , kaže ne vidim razliku između te i garnierove

18 tra 2013, 08:14

i ja hitno moram nešto uzeti, da prekriva i štiti i da nema otrova previše :p
koža mi je skroz tolrantna, podnosi sve
dakle spominjale ste neke iz ljekarne
newmam daj koju preporuku, vidim da znaš :)

18 tra 2013, 09:42

ja sam uzela za probu balea BB. Htjela sam vidjeti da li će mi se ponašati isto kao tekući puder i aktivirati prištiće.
I ne ponaša se isto :) , ne pojavljuju mi se prištići za razliku od tekućeg pudera.

18 tra 2013, 11:23

Probala sam Roche Posay BB kremu i nije mi nešto, dosta mi površinski isuši kožu, a i treba joj neko vrijeme da prestane ostavljati tragove na robi. :)
I ja imam osjetljivu kožu koja je ujedno kombinirana i kojoj treba mnogo vlage. Pogotovo sada nakon poroda. Hormoni su mi od lica napravili katastrofu. Kupujem definitivno Loccitaneovu kremu sa zaštitnim faktorom 40. Probala sam je prošle godine i kremica je odlična! To je u biti fluid, nema ga nešto puno 30 ml, a nije ni jeftin 300 kuna, ali jednostavno ne želim više eksprimentirati. E, da, prije par godina koristila sam Clinique i njihove su mi kreme isto bile odlične.

18 tra 2013, 11:58

newmom je napisao/la:ančica ja bih ti preporučila da uzmeš kremu sa spf 30(najmanje, ja imam 50)

SPF 15 štiti od cca 93% UVB zraka
SPF 25 od cca 96%
SPF 50 od cca 98%

I nije neka razlika, a koža se nepotrebno opterećuje filterima.

18 tra 2013, 12:26

Ja se u to ne putim al jedino mogu reć da vidim razliku sad s ovom koja ima spf20 i onima koje nemaju ništa. a kako je lice ipak najizloženije možda za ljeto uzmem i s malo većim faktorom, moram vidjet što ima u ljekarni.

19 tra 2013, 08:21

Evo glupog pitanja; kako nanosite kreme za sunčanje za lice na lice?
Preko kreme za lice koju redovno koristite? Samu umjesto kreme za lice? Ili po potrebi prije izlaganja suncu, a već ste nanjeli kremu za lice?
Ajme komplikacije? :oops: :ajme

19 tra 2013, 08:41

Liv Tyler je napisao/la:Evo glupog pitanja; kako nanosite kreme za sunčanje za lice na lice?
Preko kreme za lice koju redovno koristite? Samu umjesto kreme za lice? Ili po potrebi prije izlaganja suncu, a već ste nanjeli kremu za lice?
Ajme komplikacije? :oops: :ajme

Ja koristim onu ranije spomenutu Bioderminu AR, ona je 50+ i obojana.
Tada ne stavljam ništa drugo.

19 tra 2013, 10:18

Hvala ti.
Nju sam i mislila uzet jer mi se čini kako Avene nemaju takvu u toj svojoj liniji za crvenilo nego običnu, a onda mi je ona bolja samo za mora kad bude vrijeme.

23 tra 2013, 19:41

direktorice svemira :dada znam za to, no ja sam toliko osjetljiva i imam alergiju na sunce,
a i dosta vremena provedem na moru, u brodu(moram :/ ), a tamo je sunce+refleksija od vode, tako da ljeti idem na sigurno
naime, jedno sam ljeto uz eucerin spf 30 izgorila, i to u par navrata :(
no to je bilo u usa, bit će da imaju veću ozonsku rupu od nas :mrgreen
zimi mi je dosta i manji faktor

corazon za ovo sam ljeto uzela uriage toniranu spf 50(vidjela sam da sam u jednom prijašnjem postu krivo napisala 30)
ok je, štiti, to mi je najvažnije, prekrivanje je srednje, prilično je svijetla ova svjetlija nijansa, malo je masnija, no nije
mi uzrokovala nered na licu, ispočetka se sjaji dosta-možda to nekome smeta, meni nije, nekako je zdrav sjaj
no ne stavljam je zasad svaki dan, samo kad je baš jako sunce
preporučila mi ju je apotekarica-rekla je da je ta njoj najbolja, sad ne znam je li svima

liv ja i prije bb i prije spf stavim malo hidratantnog seruma

23 tra 2013, 21:25

Ajme meni ovo je totalna nauka. :nesvist

25 tra 2013, 09:10

jeli itko zna ili koristi ili je koristio Venus kozmetiku?
mm mi sad donio s puta Venus kremuza lice. .. :roll
prvi put čujem, a to je već stara priča da njemu uvale bilo šta :mrgreen
Odgovori