Prijie zahvata ideš kod njih na pregled i razgovor. Najbolje se odmah naručiti na pregled na kojem će ti širiti zjenice, tako da ti mogu skroz točno odrediti dioptriju, i znaš nakon što to obaviš na čemu si.
Na razgovoru prilično detaljno prođeš cijeli postupak, oni ti preporuče metodu koju bi radili (ima ih više, LASIK je najbolja), pitaš sve što te zanima i onda je na tebi da se odlučiš (ne tamo na tom dogovoru, naravno). Mislim da je taj prvi pregled bio parsto kuna (nikako 700), nešto u rangu svakog pregleda kod privatnika.
Cijela priča košta, to je istina. Ali koštaju i leće i naočale i stakla i vodice za leće i vremenski ograničena vozačka dozvola koju stalno produžuješ ...i opet si pored svih tih pomagala ćorav. Ja sam nosila naočale (kasnije i leće) nekih 20 godina, nakon ovog zahvata dr. mi je rekao da najvjerojatnije neću trebati naočale slijedećih 20 (dok ne krene staračka dalekovidnost) i meni je to
Koliko ja znam VISUMED ima 2x godišnje neke akcije kad za 10-15% snize cijenu usluga, jednom oko Nove Godine i jednom preko ljeta (kolovoz) pa ako misliš ići isplati se pričekati vrijeme akcije, ipak prođeš puno jeftinije. I naravno, lovu koju daš za zahvat slijedeće godine stavljaš u poreznu prijavu.
Ja sam bila kod Šarića (i MM isto), a imam prijateljicu koja je godinu dana prije nas bila u istoj poliklinici samo kod neke doktorice ( ne znam ime). Meni je Šarić super, a ona tvrdi da je i ta dokica isto super. Mi smo se u biti ozbiljnije za cijelu priču zagrijali kad smo na svoje oči vidjeli kako je ta naša prijateljica obavila taj zahvat i bez ikakvih petljancija ima super vid. Nakon godinu dana od njenog zahvata odlučili smo da idemo vidjeti, svidjelo nam se i obavili smo to. I nismo požalili, dapače!