“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Ergonomska uredska stolica

21 sij 2011, 16:03

Dosta mi je bolova u leđima i guzici, ramenima i nepravilnom sjedenju. I dosta mi je jeftilenske stolice koju mi je moj poslodavac dao, odlučila sam kupiti sebi novu stolicu eh sad, razmišljam da li sjediti na lopti i li stolici klečalici. Našla sam nekoliko varijanti i sad se premišljam. Sjedi li tko od vas na poslu na lopti ili na klečalici, koja su vaša iskustva. Ja sjedim 7h za kompom, stol mi je visine 72cm, po standardima je to ok (kao do 80cm smije biti visina stola)

Našla sam varijante lopte ali sa držačem te lopte tako da nikamo ne bježi i ne skuplja prašinu....uglavnom :dunno

Re: Ergonomska uredska stolica

22 sij 2011, 04:04

Ja u firmi imam Spinalis i super mi je. Više možeš saznati ovdje http://www.spinalis.net/.

24 sij 2011, 12:52

MM je svoj spinalis donio doma i mladji radi zadacu na njemu (a MM ga nekako vise ne trazi natrag :lol ) Za sjediti na toj stolici treba stvarno malo vjezbe.

Nego, sto se tice lopte, ona dolazi u obzir ako su vam uredi jako cisti ili ako nosis traperice. Gledam po svojim kolegama, sva prasina iz ureda se zalijepi na loptu, pa na garderobu :/

ja sam si kupila sam nastavak u obliku polulopte koji se stavi na normalnu stolicu, i stvarno vidim razliku, tako da sam zadovoljna.

Edit - vidim da spominjes drzac za lopte, to je ok za probleme s prasinom.
Zadnja izmjena: Trini; 24 sij 2011, 12:54; ukupno mijenjano 1 put/a.

24 sij 2011, 12:53

U vezi klecalice, nju je prakticirao jedan kolega s problemima s kraljeznicom jedno par godina ali u zadnje vrijeme ga nitko nije vidio na njoj, valjda mu dojadila :dunno

24 sij 2011, 15:07

Koliko otprilike košta ta Spinalis stolica?
Lopta mi baš ne bi pasala u uredu, ali ovo mi izgleda zanimljivo.

25 sij 2011, 11:18

Skupi su skupi

http://www.spinalis.net/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=52

25 sij 2011, 15:06

Haha
lopta je nešto jeftinija :mrgreen

25 sij 2011, 15:24

ova stolica mrak izgleda, još ako je tako dobra :) no nigdje ne vidim cijenu ?

25 sij 2011, 15:28

lasto gore na linku u mom prijašnjem postu :ajme

25 sij 2011, 15:30

gledala sam taj link no nigdje ne vidim cijenu, samo vidim " cena že vsebuje DDV "
izgleda da se skriva od mene :lol

25 sij 2011, 17:00

550€

klikni na TUKAJ

26 sij 2011, 15:01

http://www.apollonia.hr/index.php/Ergon ... edenje.php

Ja sam na kraju skoro pa odlučila za ovo, samo da ih još dobiju pa da isprobam i kupujem, cijena isto nije prestrašna.
Ja bi rado spinalis ali to si pak nažalost ne mogu priuštiti :-(

27 sij 2011, 10:38

hvala Orca, baš sam tuka :mrgreen

kako je meni ta stolica lijepa :le , da ne radim u mobilnom uredu dovela bi me u napast da ju kupim

27 sij 2011, 10:46

Za ovu spinalis još nisam čula, hvala za info..jedino što se to mora isprobat, pogotovo ako imate problema s leđima.
ja se još nisam za neku konkretno odlučila, ali čini mi se da ću morat.
Odgovori