Sada je: 27 kol 2026, 21:39.

koža lica -help

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

koža lica -help

PostPostao/la Megan » 27 ožu 2011, 21:22

U trudnoći mi je lice bilo savršeno, tijekom dojenja isto, no od kada sam prestala dojiti užas, s prvim PMS-om nakon prestanka dojenja mi se je lice zaprištavilo i nikako da se stanje popravi.
I inače imam takvo lice sklono prištićima, ali je iza mene ipak dug period trudnoće/dojenja pa sam se odvikla.
Gledam malo proizvode za nečistu kožu, ali to je sve za mladu teen kožu.
Ima li što da se može kupiti za nečistu kožu srednjih godina?
Megan
ježim se par puta dnevno

Re: koža lica -help

PostPostao/la Kaya071 » 28 ožu 2011, 08:37

Ja sam gotovo cijeli zivot imala super kozu lica, a onda mi se odjednom ne znam sto desilo i lice mi je postalo prestrasno. Nema sta nisam probala od proizvoda za necistu kozu. I samo bi bivalo sve gore, koza se isusivala, nove grozne bubuljice.

I onda ssu mi otkrili Hauschku. Koristila sam kremu za pranje lica, zatim specijalni tonik koji je kao "za problematicnu kozu" i onda poslije ulje (meni je bilo cudno kad su mi to dali, mislila sam da ce biti jos gore) za lice. Preko dana bih jos na problematicna podrucja stavila njihov korektor koji je opet pomagao smirivanju situacije. Po Hauschki preko noci nema potrebe stavljati bilo kakve kreme, lice se samo opere i naprsce tonikom (treba pustiti kozu da dise).

I rezultat je bio vidljiv vec nakon par dana, i koza je izgledala puno zdravija. Nakon dva mjeseca su cak i fleke nestale (ja nemam strplejnja sa bubuljicama nego ih u svojoj izvedbi masakriram, pa postaje samo gore), pa sam onda presla na obicni tonik i hidratantnu kremu.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la TmamaKiN2 » 28 ožu 2011, 09:16

ja citav zivot muku mucim s problematicnom kozom (nema sta nema: os pristeve, os crvenilo, os fleke ;) ), mene je Murad spasio :dunno
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Strudla » 28 ožu 2011, 09:54

Sjajna tema i za mene. Tmama,a sto si tocno koristila od njih?Onako bas kad dodem u ljekarnu da znam traziti to i to.Vidim sad na netu da ima milijon proizvoda njihovih.
Kaya,meni se i Hauscha cini super.Nekako kao da si opisivala i moj ten,mozda me to spasi.
Najradije bi kozmeticarki da mi kaze neki pocetak,barem kakva mi je koza i sl.
P 18.11.'06.
T 28.9.'09
Strudla
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Kaya071 » 28 ožu 2011, 10:23

Strudla, ja sam bila kod neke kozmeticarke krave kod koje je kao prvi tretman gratis, ali ti zato na tom tretmanu odradi pola lica :shock i zakaze za drugi pa za treci pud da, po njenom, dovrsi :angry .

Eh, ja sam se nakon drugog puta razbolila, pa onda otisla iz Sarajeva, tako da nisam otisla na taj treci tretman. I tada je poceo taj uzas sa mojim licem.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la Trini » 29 ožu 2011, 12:45

Strudla, ja sam bila kod neke kozmeticarke krave kod koje je kao prvi tretman gratis, ali ti zato na tom tretmanu odradi pola lica i zakaze za drugi pa za treci pud da, po njenom, dovrsi

Sorry, znam da tebi nije smijesno, ali ovo je jedan od boljih poslovnih modela :hahaha
Trini
sv. Monika

PostPostao/la titirlica » 29 ožu 2011, 13:14

mene je spasila krema na bazi čajevca koju spravlja jedna magistra , kremica se prodaje u svega par ljekarni u Zg , ali mislim da imaju i web stranicu, krema mi je savršena , a košta svega pedesetak kuna . Cijela kolekcija ove magistre se bazira na prirodnim sastojcima, ima raznih krema, tonika itd. ova moja je za zrelu :ajme problematičnu i nečistu kožu ..o moj Bože kako ovo grozno zvuči ,a ja sam baš lipa djevojka :plavusa
idem proguglat link pa vam stavim da škicnete
http://www.cosmel.hr/Cosmel/Home.html
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kaya071 » 29 ožu 2011, 13:56

Trini je napisao/la:
Strudla, ja sam bila kod neke kozmeticarke krave kod koje je kao prvi tretman gratis, ali ti zato na tom tretmanu odradi pola lica i zakaze za drugi pa za treci pud da, po njenom, dovrsi

Sorry, znam da tebi nije smijesno, ali ovo je jedan od boljih poslovnih modela :hahaha

Ma znam, slazem se u potpunosti. Jos na prvom tretmanu kaze kako lice i nije nesto necisto, dobro se odrzava, koza k'o kod bebe, ma nema. Na drugom, odjednom ti treba neka specijalna maska jer ti je koza dehidrirala, naborala se, pa neke kreme, pa specijalni piling.
Pa me sve skupa i specijalno kostalo :shock .
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la Carlito » 30 ožu 2011, 16:29

Moja preporuka je da probas Loccitane kozmetiku http://www.loccitane.hr/badem,51,2,6448,155974.htm
Ja sam probala njihov pilin za lice Badem i jabuka, savrsen je. Poslje njega mi je lice bilo kao bebina guza. Uz to sam probala i kremu za lice na bazi maslina. stvarno su savresni proizvodi. Skupi jesu, ali vrijede. Probaj, nece ti biti zao. :dada
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tratinčica1711 » 31 ožu 2011, 21:41

evo pronašla sam se i ja tu.. 12 god se mučim s prištićima.. neam velike, upaljene bubuljice već sitne po cijelom licu i leđima.. slikovito rečeno: ko pureća koža :ajme
Uglavnom ništa ne pomaže... u srednjoj sam godinu dana redovito svaki mjesec išla na glikolne, pa se kao malo smirilo. Zadnji put sam bila pred svatove, prije 3 god. Svašta se izdogađalo na mom licu od tada, pa sam odlučila opet krenuti. Prošli tjedan sam bila kod kozmetičarke na glikolnoj, fino me potiskala da sam 3 dana bila kao da su me bumbari izjeli po licu, još su mi 2 upaljene (valjda sad sve živo izlazi ..) Sutra opet idem na glikolnu i onda do jeseni ništa.. Od krema sam probala svašta, i nakraju ne znam ništa.. vichy mi napravio velike probleme, avene dobro podnosim, a prekjučer sam kupila micelarnu od plante system i neku kremicu.. zasad je ok.. Ne znam šta da ti kažem osim :hug
Nemo jesi jaku hranu, slatko, ne pretjeruj s preparatima jer ćeš samo povečati broj prištića.. i odi na čišćenje!
F- 2009. :belji
L- 2012. :mali
tratinčica1711
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kalea » 31 ožu 2011, 23:40

Ovo što kaže Kaya za ulje, meni je kozmetičarka rekla da prištići mogu izbiti kao rezultat presuhe kože (objasnila je kako i zašto, ja naravno zaboravila :ajme ) pa je zato bitna hidratacija. A oduvijek sam mislila da su oni rezultat isključivo premasne kože. Od najobičnijeg apotekarskog bademovog ulja je koža divna.
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sreca najveca » 12 tra 2011, 12:06

da ne otvaram novu temu:

oduvijek imam masnu kožu s proširenim porama sklonu aknama i miteserima.

ali mi je trenutno koža i totalno dehidrirana, toliko da se guli na nosu i bradi :shock

imate kakvu ideju?
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la IINA » 12 tra 2011, 12:30

Ovu glupu kombinaciju imam i ja. :roll
Žena u privat ljekarni dala mi dobru kombinaciju.
Neka Nuxe Merveillan emulzija za mješovitu kožu po danu (a i protiv bora je lagano)
i Lierac repair velvet maska,koju mažem i ostavljam preko noći, kao noćnu kremu.
Više me ne zateže :dada
A i ne sjajim se ko pisanica :dada
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Sreca najveca » 12 tra 2011, 12:55

IINA, a baš sam htjela napisati da bi lagano trebala i nešto protiv bora, ali sam si mislila da je će biti previše :lol

jel ta dnevna krema hidratantna? da ne stavljaš tu masku misliš da bi ti koža i dalje bila suha?
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la IINA » 12 tra 2011, 13:00

Je, dnevna je hidratantna, ali meni je lice
bilo tako dehidrirano, da mi samo ta ne bi pomogla.
U biti, ova maska je bitnija i taj detalj da ju ne stavljaš kao masku,nego kroz cijelu noć.
Super je :dada
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Sreca najveca » 12 tra 2011, 13:11

ima u svim apotekama? jel jaaaaaaako skupa ta kombinacija? s čim pereš lice?

ja već duže koristim gel za pranje, tonik i emulziju od Avene-a (ona Cleanance) i fakat mi je bilo to ok do ove zime. sad sam totalno dehidrirala. vidim da mi emulzija više nema koristi. a prije nisam smjela koristit kreme jer su bile preteške, sjajila bi se za sekundu, iako su bile namijenjene masnoj koži.
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la IINA » 12 tra 2011, 13:16

Pa mislim da ima u svim apotekama.
U privatnim ima.
Sve zajedno priča košta oko 500 kuna.
Mislim da je oboje po nekih dvjesto i nešto kuna :dunno
Kaj ja znam, puno je, meni.
Možda je bitnije sad da kupiš recimo tu masku,
a kremu neku običniju. Tak je meni rečeno.
Ona Afrodita sa karotenom je meni bilo ok, a dođe 50 kuna.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la cuco » 05 svi 2011, 14:41

ja toplo preporučam dermapip kremu za sve tegobe na kozi...meni je pomoglo od akni do depilacijskih problema...vise na: http://www.pip.hr ili facebook.com/pip.info
cuco
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Rimaithor » 05 svi 2011, 15:28

Samo upozoravam da postanje zbog reklamiranja nije dozvoljeno.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la penny » 07 svi 2011, 11:38

ja sa svojih dvajst i kusur godina mozda jos spadam pod kasnije pubertetlije, al eto napisat cu,pa nek se nadje :lol

imam suhu kozu i odnedavno(vjeraojatno pod utjecajem hormonalnih promjena) probleme sa pristicima
imala sam ih i sa 14..15, isla kod dermatologinje koja mi je napisala recept za neki losion i kremu, al to je druga prica...
sad sam duuuugo trazila dobitnu kombinaciju...isto ko i kaya, sve sam si rupe napravila po obrazima jer sam cackala ko nenormalna,sto nesvjesno od nervoze,sto namjerno
uspjela sam stat na kraj i ten mi se normalizirao :joy
koristim neki Ginseng&noni sapun od neke tajlandske firme-odisej
i pyrusov propolisno biljni balzam koristi se navecer, stvarno je tezak i mastan balzam, al unormalio mi se ten
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.