Sada je: 31 kol 2026, 02:38.

njega nakon abortusa

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

njega nakon abortusa

PostPostao/la apeitheia » 11 sij 2012, 17:52

pozdrav! imala sam abortus jucer i sada me zanima kako se najbolje brinuti za sebe da ne bi doslo do nezeljenih posljedica.u bolnici sam dobila 3 kapsule hiramicina koje od sinoc pijem i danas mi je decko od doktorice uzeo jos kutiju koju trebam piti 5 dana.mislim da mi nisu napisali u otpusnom listu ergometrin ali mi je doktorica ipak dala i njega. da li on moze stetit? mislim da li je potreban? cula sam da se inace dobije i on da bi se maternica lakse vratila u stanje prije ab-a i izbacila ako ima kakvih zaostataka.uzimam jos i lactogyn kapsule da ne bih dobila gljivice ( s kojima sam taman prije ab-a imala problema,pa ni n eznam jesam ih se rijesila kako treba jer ne smijem uzimat canesten dok krvarim).mjerim si temperaturu navecer vecinom,kazu da bi terbala biti povisena u slucaju upale.perem se sa lactacydom zbog istog razloga. ne krvarim puno,vise neki smedji iscjedak,ali me malo zabrinjava neugodan miris.inace koristim tampone i zaboravila sam kakav je miris kada se za vrijeme krvarenja koriste ulosci...imam blage grceve,skoro nista i ne krecem se puno,sjedim i lezim doma. buduci da jako zelim imati djecu za koju godinu ako iamte kakav savjet ili neki znak na koji bih trebala pripazit,molila bih da me uputite.puno hvala!
slikaslika
slikaslika
apeitheia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: njega nakon abortusa

PostPostao/la antonia » 11 sij 2012, 18:45

Nisi dobila upute od liječnika? Obzirom da imaš iskustva s ab cudim se da pitas!?
antonia
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la apeitheia » 11 sij 2012, 19:15

lijecnika nisam ni vidjela osim na viziti kad je rekao piti antibiotike doci na kontrolu za tjedan dana i nista vise..sestra je samo rekla da ne smijemo puno krvarit.moj ginekolog je u drugom gradu,a kod doktorice ne mogu ic jer se ne smijem jos kretat...ne znam sto je tako cudno i nevjerovatno sto to pitam?
slikaslika
slikaslika
apeitheia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ina66 » 11 sij 2012, 19:17

apeitheia je napisao/la:lijecnika nisam ni vidjela osim na viziti kad je rekao piti antibiotike doci na kontrolu za tjedan dana i nista vise..sestra je samo rekla da ne smijemo puno krvarit.moj ginekolog je u drugom gradu,a kod doktorice ne mogu ic jer se ne smijem jos kretat...ne znam sto je tako cudno i nevjerovatno sto to pitam?

pa evo, sve ti je boldano što su ti rekli
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Roza » 11 sij 2012, 19:20

Ja sam nakon kiretaže pila antibiotike i ergometrin. Kad njega popiješ osjetiš zatezanje maternice i to malo boli. Nisam puno krvarila, rekli su mi da ako budem imala priko 38 fibre da se odma javim u bolnicu, ja nisam imala nego par linijica priko 37. Mirovala sam i nisam se puno kretala.
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la apeitheia » 11 sij 2012, 19:56

sad vam velim da mi u bolnici nisu ni dali ni spomenuli ergometrin,a doktorica mi je dala iako ne pise u otpusnom pismu..rekla je da se daje nakon pobacaja,ali da ona ne zna kako se koristi :ajme
znam za slucajeve gdje zene nisu dobro ociscene ili dobiju upalu...samo me zanim kako to najbolje sprijecit.a doktor mi nece sjest na krevet i objasniti detaljno nista.osim toga ne znam da li neugodan miris tog smedjeg iscjetka znaci nesto,da li da pijem taj ergometrin....? nisam doktor i ne znam sve i
slikaslika
slikaslika
apeitheia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tanjabb » 11 sij 2012, 21:12

Ergometrin nije potrebno piti ako je trudnoca bila mala.
Osim uputa iz bolnice nikakva dodatna njega nije potrebna, pa ni neko dugo mirovanje.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.