Sada je: 30 kol 2026, 19:02.

Proljetno čišćenje organizma - detoksikacija

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Proljetno čišćenje organizma - detoksikacija

PostPostao/la petunia » 29 vel 2012, 10:36

Već me hvata proljetni umor, ako je zimski umor uopće stao :ajme
Pa se mislim ove godine stvarno provesti jedan tjedan na nekakvoj detox dijeti. Ništa ekstremno, bez gladovanja i tako. Čitam o limunskoj dijeti, ne onoj samo na limunadi, nego onoj blažoj verzji, sa više manje ok obrocima. Nešto ovako: http://zena.hr/clanak/dijete/limun_dijeta/2510 Jel ima tko iskustva?
A i općenito, jel netko se detoksificira ;) na redovnoj bazi?
Mi jedemo dosta ok, bez fast fooda (osim mojih rijetkih ispada), jako malo grickalica, dosta povrća, al na voću treba raditi... Al inaće, kuham prosjećno recimo dosta zdravo, kao i ćini mi se većina vas tu, ima li uopće potrebe za ovim proljetnim čišćenjima?
Što mislite o detoxu?
Zadnja izmjena: petunia; 29 vel 2012, 11:35; ukupno mijenjano 1 put/a.
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Proljetno čišćenje organizma - detoksikacija

PostPostao/la corazon » 29 vel 2012, 11:18

mislim da je potreban svakome...detoks
dobro zvuči ovaj plan, mogla bih probati :dada (svako jutro pijem limun u toploj vodi)
iako one prava čišćenja organizma su poprilično zahtjevna
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la Adorabla » 01 ožu 2012, 09:36

ja sam prije dvije godine počela kada mi je doktorica rekla da je to nužno za mene (radi zdravlja). U principu detox počinjem jedan dan u ožujku (kada sam totalno ful spremna) i taj dan konzumiram samo 1 namirnicu i vodu (do sada je to bilo jabuka i voda, ove godine planiram vodu i par kapi limuna). Ja sam vrlo vrlo slabašna po pitanju gladi tako da ne znam da li ću uspjeti.

Nakon toga mjesec dana svako jutro natašte pijem zelenu magmu i obavezno zajutrak započinjem voćno/povrtnim kašicama (ali to sad radim i po zimi već jer mi jako paše).
Dalje obroci normalno.
Adorabla
Medena

PostPostao/la pulse » 01 ožu 2012, 11:25

Imaš na Coolinarikinom forumu temu o Madal Bal sirupu. Od njega ili (u nedostatku) od javorovog sirupa se pravi napitak koji se konzumira par dana, s tim da se hrana ne unosi.
pulse
atletičarka

PostPostao/la petunia » 01 ožu 2012, 13:54

pulse je napisao/la:s tim da se hrana ne unosi.

Uf to mi je prežestoko, nisam ja za gladovanje, da se neznam kako pročistim od toga :mrgreen
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.