“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Hormonska spirala

10 ožu 2012, 18:27

Mirena?

jel je ko ugradjivao? kakva su vam iskustva? jste zadovoljne? sta nakon ugradnje?

sve me zivo zanima...mi imamo curicu od skoro 3 godine,sad cekamo blizance i ni u kom slucaju se ne zelim prepustiti slucajnostima da nakon poroda opet zatrudnim,bar ne za neko vrijeme,pa sam pocela da vec gledam sta i kako...kondomi kod nas ne prolaze(mene boli uzasno jer se osusim) a ni pilule...
na pregledu kod dr ugledah prospekt s ovom spiralom,pa rekoh da vidim iskustva :mrgreen

Re: Hormonska spirala

10 ožu 2012, 19:05

ja sam je imala... dvije čak...
no, meni su zbog spuštanja maternice obje mirene vađene nakon otprilike dvije godine (a ne pet, koliko je Mireni "rok trajanja")...
ni kod mene tablete nisu prolazile (imam masnu jetru), a i često sam ih znala zaboraviti popiti (godinama sam ih koristila prije prve trudnoće)... sad nakon Mirene, koristim vaginalni prsten Nuva Ring (no, to je za drugi topic)

uglavnom, bila sam jako zadovoljana :dada
nisam imala nikakve popratne simptome, osim onog da mi je menstruacija skoro pa i nestala..
često sam menstruaciju samo "prohodala" uz dnevni uložak i malo smeđeg spotinga...
kad bih mogla, opet bih je stavila ;)

10 ožu 2012, 20:31

selim ovo na FIT mamu :mah

10 ožu 2012, 22:35

a treba li ici na neke kontrole kod dr?

citala sam negdje da kao treba pratiti taj koncic koji se ostavi? :conf
sta ako se izgubi? :mrgreen

11 ožu 2012, 11:09

pa da... prilikom svakog tuširanja samo prstom provjeriš da li je na svom mjestu (tj. da li ga možeš napipati) ;)

a da li sam prije "ugradnje" morala na kontrolu krvi, sorry, al stvarno se ne sjećam...
no, kako su ipak hormoni u pitanju, bilo bi svakako poželjno najprije provjeriti zdravstveno stanje...

nego, meni je dr. rekao da bi prije ugradnje Mirene, bilo dobro isprobati običnu spiralu...
mjesec-dva, tek toliko da vidimo da li moje tijelo prihvaća "strano tijelo"...
jer bilo bi suludo ugraditi nešto za 1.000,00 kn (toliko je onda koštala), pa da tijelo to izbaci nakon dva-tri tjedna...
i ja sam tako i napravila - najprije sam probala onu "običnu, bakrenu", a nakon nje stavila sam Mirenu ;)

11 ožu 2012, 17:54

mirnela hvala na odgovorima...ako me sta jos bude zanimalo,pitam ;)

13 ožu 2012, 16:48

MamaMu je napisao/la:mirnela hvala na odgovorima...ako me sta jos bude zanimalo,pitam ;)

ma nema problem... ako budem znala, odgovorim ;)

14 ožu 2012, 10:57

a zšto ne bi išla na bakreni IUD?
jeftiniji je a mene isto štiti već 3 godine :kima

14 ožu 2012, 16:30

negdje sam procitala da kod hormonske menstruacije mogu da izostanu ili da se umanje,a kod bakrene suprotno i da moze izazvati infekcije

02 vel 2013, 20:35

edit
Zadnja izmjena: dunja; 04 vel 2013, 11:27; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: reklama

02 vel 2013, 23:17

Imala sam ju 5 godina i bila sam jako zadovoljna.
Odgovori