“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.
Odgovori

Novi portal - Dokazi u medicini

27 sij 2015, 12:12

Ekipa sa splitskog Medicinskog fakulteta je pokrenula zanimljiv projekt :)
citiram
Portal Dokazi u medicini pokrenut je s ciljem zaštite laika od prevaranata i šarlatana koji nude čudotvorne terapije za liječenje i sprječavanje bolesti, a koje se ne temelje na odgovarajućim znanstvenim dokazima.
Portal je pokrenut uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, projektom iz programa popularizacije znanosti.
Na portalu će se objavljivati odgovori na pitanja građana o učinkovitosti i sigurnosti različitih pripravaka i postupaka koji se mogu naći na tržištu, koji obećavaju blagotvorne učinke na zdravlje i koji obično zvuče previše dobro da bi bili istiniti.
Urednica: prof. dr. sc. Livia Puljak

http://dokaziumedicini.hr/

Re: Novi portal - Dokazi u medicini

27 sij 2015, 15:03

:buket :yess

27 sij 2015, 15:20

sad ga ti pokači gdje sve misliš da treba ;)

27 sij 2015, 15:21

i da se malo ispravim - nije samo ekipa s medicinskog, ima i stručnjaka s drugih fakulteta :)

27 sij 2015, 18:08

već sam našla neke teme za 0-1 poput jantarne ogrlice :lol
http://dokaziumedicini.hr/jantarne-ogrlice-na-djeci-sarlatanska-terapija-s-opasnim-posljedicama/

da ostavim i linka dobar film http://www.imdb.com/title/tt1748122/?ref_=nm_flmg_act_7 :lol
Zadnja izmjena: nevenera; 27 sij 2015, 19:38; ukupno mijenjano 1 put/a.

27 sij 2015, 18:23

neve sta si ti to linkala :lol

27 sij 2015, 19:26

neve :lol

27 sij 2015, 19:28

To Wes fura jantar ili srebro? :lol

27 sij 2015, 19:37

:ajme :hahaha dojilica. jel se to računa?
idem popravit

27 sij 2015, 19:41

meni je isto uvijek ta jantarna ogrlica bila preopasna da bi uopće počela razmišljati o učinkovitosti

27 sij 2015, 20:39

ja sam koristila sa starijim. svako zrnce je bilo svezano nije moglo ispasti. s mlađim ogrlica nije bila na kopču nego na magnet - ja nisam skužila kad sma kupovala. i nakon nekog vremena je jedno zrnce puklo. pa sam je bacila. s ovim nisam ni kupovala. ni dudu isto. ovaj put sam turbo optimistična :lol

27 sij 2015, 20:51

Aùuuuu. Sjajno. Idem brzo virnut dok je mir ;)
Fala Ina :buket

28 sij 2015, 00:04

Super topic :dada
Apropos jantarne - nismo je imali jer mi se jednostavno činila opasnom, ali nismo imali ni problema s izbijanjem zubića, niti jedan nismo ćutili :yess da smo nosili jantarnu ima biti da bi njoj pripisali sve zasluge :p

30 sij 2015, 15:57

Super je. Meni je zapelo za oko ono o svemogucem koliodnom srebru u kojeg se svi kunu.
Odgovori