Ja ga koristim kad pecem palacinke, muffine i slicno. A sebe mazem s njim po cijelom tijelu Obozavam miris kokosa. Jako je vazno da znas da cisto kokosovo ulje-i da je u cvrstom stanju kad je hladno i tekucem kad je toplo.
Re: Kokosovo ulje, za što se koristi i gdje kupiti?
27 tra 2011, 09:46
vidi tu http://www.cocolocori.com/trgovine.html kad sam ga prvi puta kupovala, bilo je samo nekoliko prodavaonica na popisu, nije ga bilo u Os, i naručila sam ga prek neta.
ja svaki dan žličicu otopim u kavi ili čaju, prvo promiješam, pa pijem, i tako za svaki gutljaj. u kosu stavljam jeftiniju verziju, iz mullera. kožu ne mažem, nema potrebe od kad sam na LCHFu
01 svi 2011, 16:23
Baš se ne slažem sa silnom propagandom kokosovog ulja kao zdrave masnoće, ali ajde
Samo ću napomeniti za dermalnu primjenu - jako se brzo upija, koža je mekana, lijepo miriše i sve to, ali isto tako nije pogodno za nečistu i masniju kožu jer je jedno od najkomedogenijih biljnih ulja.
12 svi 2011, 11:43
Ja sam ga nabavila pod dojmom bloga istine i lazi (vec spomenutog).. odlican je u kavi (tko voli okus kokosa) i djeca ga vole u nekim napicima i klopi. Koristila sam ga i za baby masaze. Kupila u trgovini zdrave hrane, nesto ispod stotinjak kuna dodje tegla od 1/2kg.
26 vel 2015, 15:55
Bok, ja sam kupila u Bio&Bio kokosovo ulje. Prvenstveno sebi za kožu. Ali što više čitam o njemu, više me zanima, ako netko zna, kada bi se moglo početi bebi u kašice stavljati, umjesto maslinovog ulja npr. ? i da li mogu i bebu s njim mazati ili stavljati u kupku?