Sada je: 24 lip 2026, 17:01.

Zeleni caj

Moderator/ica: direktorica svemira

Zeleni caj

PostPostao/la nejirinamama » 09 sij 2002, 13:09

Da li ste citali o ljekovitosti zelenog caja. <
>Ja sam ovih dana pocela piti i zeleni i crni caj (zbog ginekoloskih problema), pa sam se iznenadila citajuci po internetu na koliko sve nacina djeluje pozitivno na organizam.<
>Voljela bih cuti neka konkretna iskustva, ako ih imate.<
>Evo par linkova:<
><
>[link]http://www.daisan.co.jp/health.htm[/link] <
><
><
>[link]http://njdiningguide.com/greentea/greentea.html[/link] <
> <i></i>
nejirinamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Zeleni caj

PostPostao/la Jasena » 10 sij 2002, 02:13

Ne znam za nikakva cudotvorna izljecenja, ali ga pijem redovito upravo zbog njegovih antioksidativnih sastojaka. <i></i>
Jasena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

zeleni caj

PostPostao/la mama iz Houstona » 01 vel 2002, 05:59

Ja znam da ima ucinkovitost zbog antioksidanata, ali ne znam ni za kakva cudotvorna svojstva (ne znam da je ikoga izljecio od icega). No znam ovo, od Japanskih zelenih najbolji je Gyokuro (ima najvise antioksidantskih svojstava). Do
i su jos Bancha, Sencha i Gabalong. Od Kineskih zelenih najbolji je Pai Mu Tan, a do
i s i Chinese Gunpowder, i Chun Mee.<
>Najvise antioksidanata ima bijeli caj (yinshen) i daleko je superiorniji od zelenog. Naravno sve ovo vrijedi za caj u liscu. Ono u vrecici, ma sto god pisalo na kutiji, mozes baciti.<
>Voda ne smije zavriti i lisce se drzi 90 sekundi u vodim(prvi put, a svaki slijedeci put duplo duze od prethodnog ako se koristi isto lisce). <
>Ja pijem alternativno bijeli i zeleni skoro svaki dan, kd imam vremena za taj timing tog svega. <i></i>
mama iz Houstona

Re: zeleni caj

PostPostao/la karmen » 08 vel 2002, 12:43

pa nije bas zeleni caj za zanemariti, pogledajte:<
>www.daisan.co.jp/health.htm<
> <i></i>
karmen

Re: Zeleni caj

PostPostao/la djavolcica » 01 ožu 2009, 23:34

kineski cajevi jesu najbolji,al problem je u tome sto su jako skupi!Imam prijatelja kineza koji za cajeve daje oko 40€ pa i vise!To su uglavno jeftiniji cajevi za probavu,grlo,zeleni caj i drugi!Pa vi zamislite koliko bi vas kostalo dok bi nabavili pravi kineski caj!Kod nas ti prodaju svasta!Razlika u caju iz kine i kod nas kupljenog je u tomu so njihov caj od 0.5 cm u vreloj vodi naraste do 4-5 cm!Ocu reci razlika je u susenju lista,cveta i u tome sto oni prave ciste cajeve!Bez ikakvih dodataka!Ukus im i nije cemu i ne seceri se!Ima tu mnogo cega!Zato ne dozvolite da vas neko prevari!Kupujte domace,provjerene proizvode!
djavolcica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Bakina apoteka

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.