Valerianae radixNaziva se još i odoljen ili macina trava, sadrži eterično ulje , derivate valerijanske kiseline, valepotriate, trjeslovine. Djeluje umirujuće i pomaže kod nesanice. Pomaže kod neuroza, uznemirenosti, kod"nervoze srca", straha, "nervoze želuca i crijeva", klimakteričnih tegoba, bolnih menstruacija, u stanjima stresa i fizičke iscrpljenosti. Ne izaziva ovisnost. Ne preporuča se tokom trudnoće i dojenja.
...da, i mislila sam da kontraindicira s dojenjem

al svejedno joj je legendaran ovaj naziv
macina trava
hajdi, pa da, to i jest svojevrsna računica, razvrstavanje, nabrajanje... ne pomaže više, al prije je bilo dobitna kombinacija

a valjda će i opet... ono protiv čega jedino ne mogu jest vizualiziranje natalnih karta, jer, čituckam neki astro-udžbenik, pa želim primijeniti na karte, a budući da mi printer ne radi i ne mogu ih si isprintati, onda se pokušavam noću sjetiti položaja planeta i kuća određene osobe onak napamet
cleo, što je najgore, ja i jesam opuštena

nije da sam u nekakvom nemirnom transu... mirno provedem tih 3-4 sata od lijeganja u krevet...noćas sam, recimo, fotkala curičicu mobiteloom dok je spavala

, proučavala ju, gladila po obrvicama.... kao što već rekoh - čitam, proučavam recepte, pišem spisak kuhanja za idući dan, pa spisak za kupovinu... pa pravim skice odjevnih kombinacija za jesen kada se vraćam na posao...
...čarobna granica mi je tih 1:30 h... i ne bi mi bilo strašno čak i naviknuti se na taj ritam, al treba ujutro ustati i u akciju...