Postao/la Mirci » 16 ruj 2003, 14:34
joj, za to mi treba malo vise vremena, zato sam i bila tako stura <
>ajde, sad cu probati rezimirati. Dakle. Sve obavljamo u Klaicevoj, osim fizijatra (Goljak). <
>Prvo smo bili kod logopedice koja se je malo poigrala s njim, slusala ga i tako, zapravo, nista posebno nije radila. B inace, jos dosta tepa, pa je njeno misljenje da jos to nije neko posebno zaostajanje u odnosu na vrsnjake, ali da bi obavezno trebao ici u vrtic. Gdje je i krenuo prosli tjedan. <
>Onda smo bili kod oftalmologa. Taj pregled sam ja trazila jer mi se cinilo da mu bjezi oko. No, na pregledu je ustanovljeno da to nije tako, nego da nam se zbog njegovih epicantusa (prevrnutih kapaka koji ostavljaju dojam kosih ociju) samo tako cini. Ostalo sam vec napisala gore.<
>Psihologica mu je dala slicne testove koje je radio i Luka od Olivere, to bi trebao biti test IQ. B je rjesavao uspjesno, u skladu s dobi, i draga teta doktorica je zakljucila da nema ni poremecaje ponasanja, a bogami niti koncentracije, cega sam se ja najvise bojala.<
>Neuropedijatrica ga nije nis ni gledala, ona nam, zapravo, sluzi kao neka vrsta supervizora koji odlucuje kod koga cemo sve ici na preglede. Procitala je sve papire i zakljucila da vec od 1 godine nije bio na nikakvoj pretragi mozga (tada smo radili EEG) i da bi bilo do
o da odmah odemo na CT. E, to mi se nikako nije svidjelo, mislim na zracenja i to, ali, rekla sam, ajde, napravit cemo i to da budemo skroz mirni. I napravili smo CT - morao je mirno lezati tih 15-tak minuta, ja sam bila s njim u sobi, njemu je bilo fora. Nalaz je bio potpuno b.o.. Onda smo se vratili kod neuropedijatrice koja je zakljucila da je to sad sve u redu, ali da bi bilo do
o da se vidimo za godinu dana. <
>I fizijatrica, na kraju. Gledala ga je dok ulazi u sobu, rekla da skine cipele i pogledala mu njegovo najspustenije stopalo na svijetu i rekla da mora ortopedu. <
>Moram dodati da nam svi ovi gore navedeni lijecnici jako izlaze u susret sto ce tice narucivanja, s obzirom na nasu specificnu situaciju, pa smo sve to obavili u tri dana.<
>Zakljucak? Dobio je naocale i mora u vrtic. I treba ortopedski ulozak. <
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...