čini mi se da sam ti već nešto slično odgovarala na nekoj temi o spavanju

tak da sorry ako se ponavljam
Moji oboje nisu dnevni spavači. Prvih tri mjeseca spavali su lijepo po danu, po sat-dva u komadu, a nakon toga pa sve do nekih godinu dana odnosno razdoblja u kojem se spava dvaput i kasnije jednom dnveno skoro pa uopće nisu spavali. Otprilike 3x po pol sata. I nema toga što nisam probala da bi taj san produžila, ništa nije palilo. Sa starijim me to dosta mučilo, sa curkom uopće ne brinem oko toga

Kad je umorna spava, kad nije se probudi i to je to.
Nekad (recimo jednom u 10 dana) se dogodi da jedno to dnevno spavanje bude sat-dva, ali to je iznimka.
razlika je između njih što sam njega uspavljivala jaaako dugo, a ona zaspe brzo i lako, ostalo je isto- dnevnog spavanja max dva sata sveukupno.
Noću se spava od recimo 20 (pol devet) do 6 (pol sedam) , dakle nekih 10 sati. On do godinu i pol nije spavao u komadu noć, i dan danas se zna probuditi, ona je imala period kad je spavala po 9 h u komadu (s nekih 2,5 mj), ali to je prošlo, sad se noću budi 2-4 puta za klopu i još n puta za podrigivanje.
Preporuke su ovakve i onakve, tvoje dijete je individua koja očito spava manje od prosjeka.