Switch to full style
Mi smo mali, veliki borci.
Odgovori

PRAVO NA ASPIRATOR

06 svi 2010, 14:52

Dosta sam pretraživala net u vezi ovog pitanja,ali nisaam naišla na konkretan odgovor,zato miolim ako znate,pišite!! Da li moje dijete kao 100% invalid sa čestim respiratornim infekcijama ima pravo preko HZZO na aspirator,i kako se to pravo ostvaruje..i na inhalator??Moja pedica NE ZNA!!! :dunno

Re: PRAVO NA ASPIRATOR

06 svi 2010, 15:09

Mislim da ne ali pitaj u HZZO-u.Sretno

06 svi 2010, 15:26

pretraži http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/dodatni/401057.pdf
aspirator imaju pravo samo traheotomičari
za inhalator ne vidim tko ima pravo
To bi teoretski trebali zanati na Srebrnjaku ili u udruzi SMA.T http://www.smat.hr/

06 svi 2010, 19:23

Hvala cure!

16 ruj 2010, 08:39

zlatokosa je napisao/la:Dosta sam pretraživala net u vezi ovog pitanja,ali nisaam naišla na konkretan odgovor,zato miolim ako znate,pišite!! Da li moje dijete kao 100% invalid sa čestim respiratornim infekcijama ima pravo preko HZZO na aspirator,i kako se to pravo ostvaruje..i na inhalator??Moja pedica NE ZNA!!! :dunno

I ja sam mama djeteta 100% invalida ... ima pravo na apirator ako ima pojačanu sekreciju i česte respiratorne infekte (ne mora imati traheoktomiju)
Šifra za doznaku ti je EPSR12I; doznaku piše specijalist otorinac, pulmolog ili pedijatar .... to ide na komisiju

Za inhalatir;
EPSR07C; doznaku piše pulmočog ili pedijatar .. također ide na komisiju na odobrenje .... dobit će ga ako ima česte respiratorne infekte

Ako još šta trebaš tu sam ...

16 ruj 2010, 14:34

Hvala puno Just Me...javim ti se s pitanjima za koji dan..na putu sam..

16 ruj 2010, 14:37

Zanima me ukratko samo gdje to stoji da ima pravo,da mogu pokazati doktorici..jer ona navodno..NE ZNA...!!Nije još imala takvih zahtjeva i slučajeva kao što je moje dijete!

16 ruj 2010, 15:26

upišeš u google ortopedska pomagala hzzo i izbaciti će ti stranu od hzzo-a na kojoj možeš skinuti excel file sa raznim pomagalima ....
Odgovori