Sada je: 17 kol 2026, 13:19.

redom -kuda krenuti kaD rodite nedonosce

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

Re: redom -kuda krenuti kaD rodite nedonosce

PostPostao/la kreso » 21 kol 2003, 11:48

Mi smo bili u sličnoj situaciji. S neonatologije su nas otpustili i rekli da se javimo neropedijatru i fizijatru. To smo i napravili. Poslije nas je neuropedijatar upućivao na razne preglede npr. kod okuliste. S neuropedijatrom u Splitu smo zadovoljni tako da nismo ni tražili dalje. S fizijatrom nismo bili zadovoljni pa smo potrazili prof Polovinu u ZG s kojom smo jako zadovoljni. <
>Naše iskustvo je nešto drugačije od iskustva Nadice. Nama naime ne treba fizioterapeut budući da terapiju provodimo sami kod kuće, a fizijatar nam je jako bitan jer on određuje strategiju terapije tj. kada i što raditi te nas educira.<
><
>Nadam se da će naše iskustvo malo pomoći <i></i>
kreso
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lunahor » 21 kol 2003, 14:05

naravno da ce sva vasa iiskustva pomoci! ja im sve to printam i to cu im dat aoni nek sami odluce sto je zanjih najbolje Luna & Zara 23.07.02.text <i></i>
lunahor
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 21 kol 2003, 18:13

da, to je najbolji pristup - izlošiš roditelju sva iskustva i nek on odluči što mu najviše paše i kako će urediti svoj i djetetov život. Na kraju krajeva, roditelj je taj koji će sa svojim djetetom provesti najveći dio života Denis (16.05.2000.)<
><
><
><i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

redom -kuda krenuti kaD rodite nedonosce

PostPostao/la lunahor » 08 kol 2004, 12:09

frendica mi je rodila curicu u 27 tjednu u petrovoj u zg, tesku 1100, u meduvremenu je mala imala opreciju na re
u na srcu, sve je ok. ali!!!!!!<
><
>znajuci sto znaci nedonosce - ja sam im ukratko rekla sta ih ceka jer su oni mislili da je sad gotovo i sve ok. mala je jos u inkubatoru i sad je 1800, dakle doma ce za koji tjedan. ne znaju jel imala kakva mozdana krvarenja- misle da nije al to mi zvuci gotovo nevjerojatno za tu dob tjedana <
><
>posto su oni iz bj, molim vas da mi napisete od kud da krenu jer ce ih -ako ce ih uopce doktori u bj. eventualno poslat u tu nasu lokalnui nebolnicu a ja znam da se moze vise u zg!<
><
>dakle od kud da krenu- neuropedijatar koji u kojoj bolnici il privat?<
>fizijatar?<
>fizioterapeut?<
>okulista-koji i kada? Luna & Zara 23.07.02.text <i></i>
lunahor
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 08 kol 2004, 18:51

U Zagrebu:<
>1. neuropedijatar - ja idem na Re
o kod doc Barišić, ali do nje je teško doći, često je na putovanjima... Neki roditelji su zadovoljni s neuropedijatrima na Goljaku, neki nisu. Velikih iskustava ima prof Bošnjak u Klaićevoj, ali i opet sam naletila na roditelje koji nisu zadovoljni. ALi još uvijek ništa nisam čula protiv dr Đurašin ili tako nekako, isto u Klaićevoj. Ako mogu platit, ja bih im savjetovala dr Sabola.<
>2. fizioterapeut - ja bih otišla kod Suzane, čim prije jer kao što znaš, ona zna jako mnogo vrsta terapija i kod nje sam vidjela bebice već od mjesec dana starosti.<
>3. fizijatar - ja ih smatram potrebnih samo zbog dijagnostike i evidencije. Terapiju ionako radi terapeut. Kao prekrasna osoba (a to je ono što im treba) i kvalitetan stručnjak - dr Klobučar u Vinogradskoj.<
>4. okulust/oftalmolog - definitivno dr Stribar iz Klaićeve ili privat prof Henč (fantastičan pristup djetetu i roditeljima).<
>Sve to treba obaviti čim prije, a najprije terapeut jer s vježbanjem treba odmah krenuti. Za sva daljnja pitanja, ako žele, usmjeri ih na nas. <
>editiram: baby handling pod svaku cijenu!! Denis (16.05.2000.)<
><
><
><i>Edited by: nadicab  at: 8/20/03 6:59 pm<
></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Natrag na Nedonoščad

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.