Evo nas napokon na forumu, nikako da sjednem i nešto napišem

očito sam morala složiti prvo kockice u glavi
Prvo, nadice imaš veeeliki pozdrav od Sanje, nadam se da ti se nije previše štucalo, nahvalile te i ona i ja na sva usta
A onda naša prva dva termina kod tete Sanje... Moram priznat da sam naučila strašno puno, a mogu mislit što me tek očekuje... Jako mi se sviđa što nam objašnjava (pretpostavljam da tako i mora biti) sve što radi i zašto radi i što je mogu pitat kako da postupim u svim mogućim situacijama u našoj svakodnevici.
Naravno da nije lako prešaltat se sad s jednog obrasca ponašanja koje smo usvojili na Rebru na drugo, al polako već i to postaje rutina, jako sam se bojala recimo kupanja na boku, al već prvi veče sam shvatila da će to biti najmanji problem, Teu, koji inače jako negoduje kod kupanja, je baš ta poza izrazito pasala i mirniji je nego ikad
I nakon manje od tjedan dana uspijevam ga dobiti i da sam u spavanju (ja ga namjestim na lijevi bok, al se on izokrene 100x tijekom noći) se okreće s desna ponovo na lijevo! I ne buni se kad ga popravljam dok spava dok bi prije urlao na sav glas.
Doduše imala sam "malu" svađu s mm-om koji je još u fazi negiranja svega, da što sad opet neko drugo držanje i dizanje, da pretjerujem s fizioterapijom (za sada smo 2x tjedno u bolnici, a onda kad teta Sanja ode u privatne vode planiram bar još jednom tjedno kod nje), pa da stanje nije takvo kakvo ja predstavljam, pa da što ga ne pustim malo da plače nego ga uzimam na ruke i umirujem (savjeti njegove mame

) i sve tako nešto..
Naravno da je trebala proć jedna nesana noć da bi se i ja smirila i na ranojutarnjoj kavici (btw. smrzli smo se ko *** jer smo u 5 ujutro sjeli na dvorište u kratim hlačama popit kavu - tad jedino možemo bit sami) sam mu objasnila da mi još uvijek nismo "oslobođeni" masu dijagnoza, da nas može dočekat i CP i distoni i MR i svašta nešto, a da trenutno baby handlin i vježbice mogu značit razliku između nepokretnosti i hodanja!
Mislim da je polako shvatio jer vidim da se trudi i oko nošenja i oko dizanja i traži da mu popravim tea na rukama... Ajde još će i bit nešto od nas
Ne znam kak ste vi s vašim lošijim polovicama, jel su prihvatili situaciju od prve ili je isto bilo borbe?
Nama je sljedeći korak da u petak moj najdraži markira s posla pa da odemo zajedno kod Sanje (to nam je ujedno zadnji zajednički termin na ovoj lokaciji

) pa da i on vidi na licu mjesta (i čuje, naravno) Sanjine upute...
Što se Tea tiče, on dobro prihvaća vježbice, ima dana kad je sretniji i kad se ceri dok nešto radimo (što je super jer nije baš neko cerekajuće dijete), a ima trenutaka i kad mu idem na živce, al bitno je da se jako ne buni. Naravno da u poslijepodnevnim satima baš i nema vježbanja, užasno ga muče grčevi pa se posvetimo više umirivanju njega (ali i mene) nego nekim vježbama, no dobro, nije smak svijeta
i da se osvrnem samo na Mikinu zadnju rečenicu:
Miki je napisao/la:
meni je bilo najvažnije da ona preživi, sve ostalo je samo plus
ista je stvar bila i s nama... naravno da sad težimo da bude što više bez posljedica, ali retni smo što možemo uživati u svakom trenutku s njim
Raspisala se ja opet

izgleda da sam nesposobna napisati kratki post

al što mogu kad znam da me vi tu razumijete