Sada je: 17 kol 2026, 22:15.
Moderator/ica: nadicab

danijela81 je napisao/la:za leće i naočale smo uzeli u obzir prvi, stariji nalaz. kod njega se dioptrija malo smanjuje (ne baš toliko bitno, npr. za leće je sada +17, može se smanjiti na oko +13, za naočale do +10). za leće se uvijek uzima malo veća dioptrija, jer je leća bliže oku.
.

Luka,25 tjedana je napisao/la:Swanmia, nije li to prevelika razlika u prekratkom vremenu? Koje naočale na kraju nosi, s manjom ili s većom dioptrijom?
Mene to jako brine, jer mi je kuma pričala da su njoj još u osnovnoj školi na sistematskom htjeli nabit naočale na nos, i to s -3,5, pa kad ih je par dana nosila imala je glavobolje neizrecive (možeš mislit, kad još to pamti). A onda je njena mama odlučila da ih makne (nakon max tjedan dana), i evo žena ušla u tridesetu bez ikakvih pomagala

nadicab je napisao/la:mislim da u MD naplaćuju testiranje funkcionalnog vida (nama jesu).
Ali, u projektu Kolibri to isto rade, a tamo ne naplaćuju (isto ljudi od zanata jer rade u Vinku Beku).
Mi nismo bili zadovoljni s 2. procjenom funkcionalnog vida u MD
) ali ne mogu naći broj Kolibrija, da se raspitam za termin... pa ako netko zna išta o kontaktu, molim lijepo info
- vjerojatno će biti još zainteresiranih
) Postoji i broj od sobe gdje održavaju sastanke: 2382-220 (teta na centrali je bila jako susretljiva
i puno joj hvala).

) Mogu li primijetiti da nam je HZZO velikodušno participirao 84 kn...

I ako dijete ima veću dioptriju, ide se na stanjivanje stakla. Da ti velim da sam u tim situacijama "sretna" što Denis vidi samo na jedno oko , pa plaćamo samo jedno staklo? I to nas dođe oko 1000 kn
a srce mi se stegne kada vidim kolika on oštećenja ima 
pa nije ni čudo. piši kako prolazi navikavanje na naočale. kod nas nikako, ne da ni blizu glave. a trebali bi ga naučiti za slučaj neke upale u okicama, ili ako izgubimo i rezervnu leću (nedavno je jednu progutao 

danijela81 je napisao/la:Luka, mi smo opet imali problema s tim da su mu svi okviri za bebe, oni savitljivi oko uha i prilagođeni, bili premali, ali on je malipa nije ni čudo. piši kako prolazi navikavanje na naočale. kod nas nikako, ne da ni blizu glave. a trebali bi ga naučiti za slučaj neke upale u okicama, ili ako izgubimo i rezervnu leću (nedavno je jednu progutao
pa smo mjesec dana čekali na drugu)
. Drago mi je za vaše leće, psihički se pripremam na to, iako mi se čini da ćemo sad neko vrijeme imati samo naočalice...

Luka,25 tjedana je napisao/la:Danijela, a koliki ste vi sad?
ima oko 14kg i oko 90cm, a glavica mu je dosta velika, i dosta široka. baš mi je drago da ste tako lijepo počeli s naočalicama, mi smo probali na sve načine, ali ne ide nikako. vama je super krenulo, ako se tako nastavi, brzo će se potpuno privuknuti.

). Evo što nisam shvatila: piše tamo negdje gore da ih V. nosi po tjedan dana... jel to znači da ih staviš recimo u nedjelju popodne i onda s njima spava, kupa se i sve, pa do recimo subote, kad ih vadiš i čistiš, ili sam ja to nešto krivo skopčala?
(toga me najviše strah)? Koliko dugo ih nosi (kad ste počeli s prvima)?

), uglavnom ona je s tim vadila svoje leće. Kasnije sam obratila pažnju, pa sam vidjela takve štapiće po optikama. Ja osobno nikad nisam to koristila, princip je da se to zalijepi na leću (mekanu, mislim) i kao vakum je isisa van iz oka... Možda da pitaš dr Ćuruviju možete li s tim... Jer onda nema guranja prstiju u oko, samo leću skineš s tog štapića i opereš i pospremiš... Znam da ću ja to koristiti s Lukom jednom kad krenemo na leće (naravno, ako može, što treba pitati dr)

i otišla sam potvrditi doznaku - 80 kn je 80 kn 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.