Sada je: 24 lip 2026, 13:49.

Luka, 25 tjedana, 650 gr, 31 cm

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

Re: Luka, 25 tjedana, 650 gr, 31 cm

PostPostao/la Luka,25 tjedana » 21 stu 2008, 22:20

Marijela, koliku dioptriju ima tvoja Lea? Ima li još kakve poremećaje/smetnje s vidom?
Ja od svoje desete nosim naočale, zadnjih 14 godina sam uredno na lećama, dioptrija mi je dovoljna da imam preporuku ginekologa za carski rez (još mi treba uredno iznesena trudnoća, već sam 2 put rodila prerano - i vaginalno :mrgreen: ), i nadala sam se da će mi djeca imati dobar vid. Mislim, nije tragedija, šta se još sve može zakomplicirati, bit ću sretna da vidi, pa makar i s naočalicama, a možda nam se i posreći...
Btw, Martina ima prekrasne smeđe okice, i za sad fala Bogu super vidi (nekad i previše toga :naughty - mačke po dvorištima, čokoladice na policama, sve i svašta što "ne treba").
Zvala sam danas, dr i dalje tvrde da je sve ostalo ok, a kaj se tiče okica znat će se dovoljno brzo, ali su jako pozitivni. Danas 1405 gr, već su ga skinuli s respiratora. Pitala sam što je s refleksom gutanja/sisanja, dr je rekla da ga ne potiču kod tako sitnih malaca, čekaju da pređe 1800 gr, i 34 tjedan korigirano. Prešli smo 34 tj, ali nam fali grama. A dudica ga čeka...
Još ne možemo nositi mlijeko, još smijemo doći samo dva puta tjedno... Da mi je znati koja sestra je kriva za karantenu :baba - službeno kriva je neka mama :whew
Martina, 27.08.2005
Luka, 18.09.2008

Neko to odgore vidi sve...
Luka,25 tjedana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 stu 2008, 14:50

kako su decki?
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la mali vrag » 25 stu 2008, 14:54

PP je danas otišao na Rebro na operaciju retinopatije. :cry: Dnas bi se trebao i vratit u Petrovu.
Trenutno su inkubator do inkubatora Luka i PP. :mrgreen: Nadam se da neće sve loše nastavit prepisivat jedan od drugog. PP je težak 1800g.
mali vrag
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mmm3m » 25 stu 2008, 19:32

mali vrag je napisao/la:PP je danas otišao na Rebro na operaciju retinopatije. :cry: Dnas bi se trebao i vratit u Petrovu.
Trenutno su inkubator do inkubatora Luka i PP. :mrgreen: Nadam se da neće sve loše nastavit prepisivat jedan od drugog. PP je težak 1800g.

Drzimo fige da sve prodje super :bye
Ti Vasi decki su opasni,tako mali a vec prave probleme :naughty bice cura i virkanja za njima i kad dodju kuci :3srca
Poljubac :proljece
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la Dobri andjeo » 26 stu 2008, 13:22

joj joj znaci i vas je snaslo :hug
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Luka,25 tjedana » 02 pro 2008, 16:13

Evo i mene malkoc :D .
Danas je Luka 1720 gr i službeno mi je dr rekla da je s okicama sve ok. Posjete su i dalje ograničene, a sad je premješten u dvojku (kao i PP), i ne može se ni do inkubatora, nego ih pokazuju preko stakla :cry: . To traje otprilike 5 sekundi i posjete su završene. Onda još naganjam pedijatre po hodniku, pa me otpile sa "Sve je u redu". Kad će već jednom doći kući?
Martina, 27.08.2005
Luka, 18.09.2008

Luka,25 tjedana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tonka.M » 02 pro 2008, 16:17

prvo :joy :joy :joy za okece, tako mi je drago da je sve OK :kiss

a onda :( za posjete... uopće nemrem zamislit kako ti je... i držim fige da Luka stvarno čim prije dođe domeka... a po kilaži bi skoro i mogao! :kiss
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mmm3m » 02 pro 2008, 20:57

Luka,25 tjedana je napisao/la:Evo i mene malkoc :D .
Danas je Luka 1720 gr i službeno mi je dr rekla da je s okicama sve ok. Posjete su i dalje ograničene, a sad je premješten u dvojku (kao i PP), i ne može se ni do inkubatora, nego ih pokazuju preko stakla :cry: . To traje otprilike 5 sekundi i posjete su završene. Onda još naganjam pedijatre po hodniku, pa me otpile sa "Sve je u redu". Kad će već jednom doći kući?

Ma super napredujete,jos samo malo i evo vas kod kuce :srca
Da li je Luka bas u inkubatoru ili je u bebitermu i da li su krenili da ga uce da jede na flasicu?
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la Miki » 03 pro 2008, 11:36

mmm3m je napisao/la:
Luka,25 tjedana je napisao/la:Evo i mene malkoc :D .

Ma super napredujete,jos samo malo i evo vas kod kuce :srca
Da li je Luka bas u inkubatoru ili je u bebitermu i da li su krenili da ga uce da jede na flasicu?

super za napredak i okice :srca :joy

što se posjeta tiče (mi smo bili na Sv. Duhu) - meni su upravo te prekratke "posjete" tj. gledanje bebe isključivo preko stakla, bile veeeliki poticaj za održavanje laktacije jer tko je još imao mlijeka mogao je dojiti bebu kad izađe iz inkubatora (zapravo od tog dojenja se nijednom nije najela, ja bi se poslije izdojila pa bi joj to dali na bočicu, ali imala sam je 2xdnevno u naručju po pola sata :joy )
Na sv. Duhu bebe izlaze iz inkubatora s 1800g, ako je sve ostalo OK
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la mmm3m » 03 pro 2008, 11:58

Miki je napisao/la:
super za napredak i okice :srca :joy

što se posjeta tiče (mi smo bili na Sv. Duhu) - meni su upravo te prekratke "posjete" tj. gledanje bebe isključivo preko stakla, bile veeeliki poticaj za održavanje laktacije jer tko je još imao mlijeka mogao je dojiti bebu kad izađe iz inkubatora (zapravo od tog dojenja se nijednom nije najela, ja bi se poslije izdojila pa bi joj to dali na bočicu, ali imala sam je 2xdnevno u naručju po pola sata :joy )
Na sv. Duhu bebe izlaze iz inkubatora s 1800g, ako je sve ostalo OK

To nisam znala,jer kod nas je da beba izadje iz inkubatora u bebiterm(kutija koja se grije sa svih strana),onda mi krecemo s ucenjem hranjena na flasicu,kad krene da odrzava temperatiru onda se preseli u topli krevet,gdje ucimo presvlacenje i kupanje,onda ode na odjel gdje bude sa mamom u sobi 4,5 dana da se vidi kako nam uspjeva to hranjenje i previjanje i kuci.Mia je imala malo manje od 1900 kad smo stigle kuci,bilo je super jer smo se vec navikle na zajednicki zivot :srca

Nadam se da ce i Luka i PP ubrzo kuci jer kile su tu :ljubav jos samo fale mamino narucje :srca
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la Miki » 03 pro 2008, 12:11

mmm3m je napisao/la:To nisam znala,jer kod nas je da beba izadje iz inkubatora u bebiterm(kutija koja se grije sa svih strana),onda mi krecemo s ucenjem hranjena na flasicu,kad krene da odrzava temperatiru onda se preseli u topli krevet,gdje ucimo presvlacenje i kupanje,onda ode na odjel gdje bude sa mamom u sobi 4,5 dana da se vidi kako nam uspjeva to hranjenje i previjanje i kuci.Mia je imala malo manje od 1900 kad smo stigle kuci,bilo je super jer smo se vec navikle na zajednicki zivot :srca

Nadam se da ce i Luka i PP ubrzo kuci jer kile su tu :ljubav jos samo fale mamino narucje :srca

kod nas sa 1800g izlaze iz inkubatora u taj topli krevetić, ali ako održavaju temperaturu budu kratko u njemu - N. je već isto prijepodne bila u svom "boksu", umotana u topli jastuk u kojem sam je i dobijala na dojenje (ne znam da li su i ti boksevi dodatno grijani, ali u tom sobičku u kojem su bebe koje su izašle iz inkubatora je prava tropska klima pa im možda ni ne treba dodatno grijanje).
na bočicu je počela učiti jesti nešto prije izlaska iz inkubatora, jer ju je doktor sa 1660g prvi put izvadio iz inkubatora i dao mi je na maženje i prvi pokušaj dojenja - sjećam se kao da je jutros bilo :srca -to mi je bio poklon za taj Uskrs :srca i to mu nikad nikad neću zaboraviti - uglavnom, nakon njenog pokušaja hvatanja dojke, zaključili su da će je početi hraniti pomalo i na bočicu i dok je izašla iz inkubatora već je znala papati

mene su iz bolnice otpustili mjesec i po prije njenog izlaska, i prvi put sam je presvukla tek kod kuće.
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la mmm3m » 03 pro 2008, 15:50

Miki je napisao/la:kod nas sa 1800g izlaze iz inkubatora u taj topli krevetić, ali ako održavaju temperaturu budu kratko u njemu - N. je već isto prijepodne bila u svom "boksu", umotana u topli jastuk u kojem sam je i dobijala na dojenje (ne znam da li su i ti boksevi dodatno grijani, ali u tom sobičku u kojem su bebe koje su izašle iz inkubatora je prava tropska klima pa im možda ni ne treba dodatno grijanje).
na bočicu je počela učiti jesti nešto prije izlaska iz inkubatora, jer ju je doktor sa 1660g prvi put izvadio iz inkubatora i dao mi je na maženje i prvi pokušaj dojenja - sjećam se kao da je jutros bilo :srca -to mi je bio poklon za taj Uskrs :srca i to mu nikad nikad neću zaboraviti - uglavnom, nakon njenog pokušaja hvatanja dojke, zaključili su da će je početi hraniti pomalo i na bočicu i dok je izašla iz inkubatora već je znala papati

mene su iz bolnice otpustili mjesec i po prije njenog izlaska, i prvi put sam je presvukla tek kod kuće.

O misa malog,kod Vas sve nesto drugacije.Koliko vremena treba da poslje izlaska iz inkubatora puste bebu kuci?
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la lea.marijela » 03 pro 2008, 21:55

[quote="Luka,25 tjedana"]Marijela, koliku dioptriju ima tvoja Lea? Ima li još kakve poremećaje/smetnje s vidom?

Oprosti mora da mi je promakao tvoj post, pa iako je operacija iza Vas eto odgovora.
Lea ima na oba oka dioptriju -11 i što se operativnog djela tiče nema više nikakvih posljedica, naša oftalmologica veli kada bi sada mogli maknuti tragove lasera (pečate) da nitko nebi mogao reči da je Lea operirana. Ima naočale s staklima korekcije pola dioptrije (-5) no bolje vidi bez njih, barem se tako čini. Pretpostavljaju da je kod Lee ipak problem u prijenosu informacija - očnom živcu no dok ne progovori ništa od detaljnije dijagnoze.
Što se minus dioptrije tiče to netreba zabrinjavat bez obzira na vrlo veliku dioptriju obzirom da se veliki minus laserom da korigirati.
Da li znaš koji vas je doktor operirao? Kakvo je sada stanje i imate li uopče konkretnije informacije?
Drago mi je da je operacija dobro prošla i vjerujem da će sve biti OK :srca
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mali vrag » 04 pro 2008, 18:58

Evo malo "friških" info.
Luka i PP su u post - intenzivnoj. U inkubatoru. Još nisu za topli krevetić. :gace
Oba su operirana na Rebru, dr. Vukojević je operirao.
Oba malca su ok (Luka je tjedan dana ranije operiran, PPov prvi nalaz je zadovoljavajući). :xgrin
PP je teži. Prešao je dvije kile (juče 2040g). On je od početka jači :xlol od Luke (rodio se sa 770g, tri dana prije Luke), pa se to i sada osjeti... :xlol
U Petrovoj klince počnu učit na bočicu tek kad pređu 1800g (ili oko toga).
Rečeno mi je da PP prihvatio flašicu ali da se još muči....
Dobit ću ga na hranjenj 2x dnevno nadam se drugi tjedan... Tako mi rekli... Kažu - kad ga uhodaju... Ne vjerujem da će mlijeko osjetit dok ne dođe doma....
Dogovorili smo fizioterapeuta odma po dolasku... :naughty fala, Tonkič!!!
Djeca ne mogu iz bolnice sa manje od 2200g. (PP će skoro do toga...) Po datumu smo još u minusu... termina nam je 20.12. :xgrin

Užasno me deprimira gledanje kroz staklo.... PA mi se čini da ću se klonit takvih "posjeta" do dozvole za hranjenje.... :faca
mali vrag
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mmm3m » 04 pro 2008, 20:02

mali vrag je napisao/la:Evo malo "friških" info.

Djeca ne mogu iz bolnice sa manje od 2200g. (PP će skoro do toga...) Po datumu smo još u minusu... termina nam je 20.12. :xgrin

Užasno me deprimira gledanje kroz staklo.... PA mi se čini da ću se klonit takvih "posjeta" do dozvole za hranjenje.... :faca

Brzo ce on doci do tih 2200,brzo nauciti papati na flasicu i dolazi kuci da se pripremi za dolazak :xmah

Super sto ste vec sredili fizioterapiju jer jako je vazno cim prije kreniti sa pravilni rukovanjem da se kasnije nebi moralo ispravljati.
Ja sam sa Miom izasla 21 dana prije termina jer u Ljubljani nije vazna kilaza vec zdravlje bebe.
Sad cemo i Vam odbojavati :srca
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la Tonka.M » 04 pro 2008, 20:32

Mali vragek koje super vijesti!!! :joy :joy Znači i mali PP je već div koji je prešao 2 kile... A niš, bumo si morale spit koju kupicu za tu brojku :zivili ;)

Sve si nekak mislim da će i kod vas Božić doći ranije :xprozor (i Teo je izašao van 17 daba prije termina :) )

A za našu tetu Sanju :joy :joy baš mi je neki dan rekla teta fizijatrica da se točno na kontrolama vidi koja su "Sanjina djeca"! Bit ćete u najboljim mogućim rukama :kiss
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Sreca najveca » 05 pro 2008, 13:10

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da i Luka i PP dodju doma sto prije :xboric :xwave :xkiss
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Miki » 05 pro 2008, 13:28

drž'te se cure :hug , ja vjerujem da ćete ove godine "pod borom" imati najbolji i najdraži poklon :xprozor :nosidarove

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Luka,25 tjedana » 10 pro 2008, 17:19

Evo malo i mene, iako je MV sve napisala. Luka je danas 1990 gr, uče ga na bočicu, i još je na adaptiranom, ali mi je dr rekla da ne bi trebalo biti problema oko prelaska s tog sra*%&! na moje mlijeko, da su obično problemi obratno (na adaptirano). Ja se još izdajam, dapače, zadnjih tjedan dana ubacila sam još dva izdoja dnevno u raspored pa mi se lagano diže količina mlijeka :joy , tako da ću vjerojatno imati koliko mu treba.
Danas sam čula i mišljenje oftalmologa, kaže da ne preporuča ništa posebno za oči, samo kontrole. To znači da je sve ok. Vrijeme će pokazati hoće li biti dioptrije, ali postoje velike šanse da ne bude nikakvih posljedica.
PP će se uskoro početi družiti sa svojom mamom, pa očekujem da ću i ja uskoro dobiti malog miša na ruke :ljubav . Srce mi se steže kad ga gledam preko stakla, ali ima i to dobru stranu - ove je subote bila i Tina s nama, vidjela je bracu, pa sad nekako lakše shvaća di je on, koliko je mali i tako...
Dobit ću ga pod bor... nadam se :xboric1
Martina, 27.08.2005
Luka, 18.09.2008

Luka,25 tjedana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la honey bunny » 10 pro 2008, 23:30

drage moje, čitam vas i tako sam sretna kad vidim napredak vaših beba! od srca vam želim da bebe što prije stignu kućama i da se napokon mazite!
honey bunny
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 12 pro 2008, 15:10

çure bas mi je drago da deckici napreduju, jos malo i evo njih :joy :joy doma :up
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la mali vrag » 13 pro 2008, 00:12

Mi se hranimo već par dana.... :joy ja ga hranim 2x dnevno na bočicu naravno... još uvijek ne može od jedamput pojest.... nemože uskladit disanje i gutanje... ali svaki dan je bolje.... :xgrin i Božić nam se bliži...

Najavili su nam skoro napuštanje ustanove ako kontrole krvi i očiju budu u redu.... :proljece

Ne mogu vjerovat da smo i to dočekali nakon puna 3 mjeseca...
Teški smo 2350 g. :3

Mali je plavuša... u pravom smislu... :naughty
mali vrag
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nina » 13 pro 2008, 10:36

:joy :joy :joy
super vijesti!!!!
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tonka.M » 13 pro 2008, 11:26

a mamino dijete :srca nemre njega neka bedasta bočica spriječit da dođe domeka.... :joy :joy :joy
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 13 pro 2008, 22:58

Mali je plavuša... u pravom smislu...

hi-hi, to sam i ja govorila za Denisa - em plave kose em jedna moždana stanica u glavi
A vidi ga sada :joy
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la mali vrag » 15 pro 2008, 21:40

Vjesti od danas.... o PP-u.
Napisano otpusno pismo.... sve odlično... pluća čista... sve 5... nema primjetnih smetnji na motoriku ni išta.... čeka se samo još zadnji pregled oftamologa... i... u 15:00h dočekao nas oftamolog...
...ostajemo još 2 tjedna u bolnici. Oči. ROP u 1. zoni, u blizini žute pjege. Na oba oka. Nedohvatljiv laserom. :angry Idemo opet na Rebro u srijedu....

...umorna sam... jako sam umorna.... Božić nam je u bolnici. Vjerojatno i NG. :whew

Valjda će i to proći...
mali vrag
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nina » 15 pro 2008, 22:26

:hug ,proći će,proći!!!!
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la watani » 15 pro 2008, 23:18

ajde, ajde, mv, glavu gore :hug
ko sto nina veli - proći će, proći!!!

sredit ce oni te oci. hoce. moraju.
vidjet ces.

bozic i nova godina su i onak precijenjeni.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tonka.M » 15 pro 2008, 23:27

ajoj draga :hug bem to ROP i sve :( znam kak si se veselila..

al kak veli watani, sve će sjest na mjesto, zamisli samo koliko je Božića pred vama :srca

I znam da ti je svega dosta, ak želiš malo opuštanja uz jednog cendravca i četiri čudnovate đukele, Dudo kuha savršenu kavu... A ja bum sprtljala kolače ;) Vrata su otvorena :kiss

btw. ak ti se štucalo danas to smo Sanja i ja bla-blale o tebi
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mmm3m » 16 pro 2008, 18:21

mali vrag je napisao/la:Vjesti od danas.... o PP-u.
...umorna sam... jako sam umorna.... Božić nam je u bolnici. Vjerojatno i NG. :whew

Valjda će i to proći...

O misa maloga :cry: Ma koji vrag je u tim bolnicama,sta rade da svako djete ima problema sa okicama.Ma ja bi to naspricala ovim sprejom sto tamanim grinje pa da malo dodju k sebi i okrenu se put svijeta

Neznam sta da Vam kaze,osim da Vam posljem puno pozitivne energije da izdrzite jos i to, i da zajedno krenete u novu godinu i da sve ovo ubrzo zaboravite :hug Poljubac vejikom junaku :srca
mmm3m
splitska nevista

PrethodnaSljedeća

Natrag na Nedonoščad

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.