21 stu 2008, 22:20
- mačke po dvorištima, čokoladice na policama, sve i svašta što "ne treba").
- službeno kriva je neka mama
25 stu 2008, 14:50
25 stu 2008, 14:54
25 stu 2008, 19:32
mali vrag je napisao/la:PP je danas otišao na Rebro na operaciju retinopatije.Dnas bi se trebao i vratit u Petrovu.
Trenutno su inkubator do inkubatora Luka i PP.Nadam se da neće sve loše nastavit prepisivat jedan od drugog. PP je težak 1800g.
bice cura i virkanja za njima i kad dodju kuci
26 stu 2008, 13:22
02 pro 2008, 16:13
.02 pro 2008, 16:17
za okece, tako mi je drago da je sve OK
za posjete... uopće nemrem zamislit kako ti je... i držim fige da Luka stvarno čim prije dođe domeka... a po kilaži bi skoro i mogao!
02 pro 2008, 20:57
Luka,25 tjedana je napisao/la:Evo i mene malkoc.
Danas je Luka 1720 gr i službeno mi je dr rekla da je s okicama sve ok. Posjete su i dalje ograničene, a sad je premješten u dvojku (kao i PP), i ne može se ni do inkubatora, nego ih pokazuju preko stakla. To traje otprilike 5 sekundi i posjete su završene. Onda još naganjam pedijatre po hodniku, pa me otpile sa "Sve je u redu". Kad će već jednom doći kući?
03 pro 2008, 11:36
mmm3m je napisao/la:Luka,25 tjedana je napisao/la:Evo i mene malkoc.
Danas je Luka 1720 gr i službeno mi je dr rekla da je s okicama sve ok. Posjete su i dalje ograničene, a sad je premješten u dvojku (kao i PP), i ne može se ni do inkubatora, nego ih pokazuju preko stakla. To traje otprilike 5 sekundi i posjete su završene. Onda još naganjam pedijatre po hodniku, pa me otpile sa "Sve je u redu". Kad će već jednom doći kući?
Ma super napredujete,jos samo malo i evo vas kod kuce![]()
Da li je Luka bas u inkubatoru ili je u bebitermu i da li su krenili da ga uce da jede na flasicu?
)03 pro 2008, 11:58
Miki je napisao/la:
super za napredak i okice![]()
![]()
što se posjeta tiče (mi smo bili na Sv. Duhu) - meni su upravo te prekratke "posjete" tj. gledanje bebe isključivo preko stakla, bile veeeliki poticaj za održavanje laktacije jer tko je još imao mlijeka mogao je dojiti bebu kad izađe iz inkubatora (zapravo od tog dojenja se nijednom nije najela, ja bi se poslije izdojila pa bi joj to dali na bočicu, ali imala sam je 2xdnevno u naručju po pola sata)
Na sv. Duhu bebe izlaze iz inkubatora s 1800g, ako je sve ostalo OK
jos samo fale mamino narucje
03 pro 2008, 12:11
mmm3m je napisao/la:To nisam znala,jer kod nas je da beba izadje iz inkubatora u bebiterm(kutija koja se grije sa svih strana),onda mi krecemo s ucenjem hranjena na flasicu,kad krene da odrzava temperatiru onda se preseli u topli krevet,gdje ucimo presvlacenje i kupanje,onda ode na odjel gdje bude sa mamom u sobi 4,5 dana da se vidi kako nam uspjeva to hranjenje i previjanje i kuci.Mia je imala malo manje od 1900 kad smo stigle kuci,bilo je super jer smo se vec navikle na zajednicki zivot![]()
Nadam se da ce i Luka i PP ubrzo kuci jer kile su tujos samo fale mamino narucje
-to mi je bio poklon za taj Uskrs
i to mu nikad nikad neću zaboraviti - uglavnom, nakon njenog pokušaja hvatanja dojke, zaključili su da će je početi hraniti pomalo i na bočicu i dok je izašla iz inkubatora već je znala papati03 pro 2008, 15:50
Miki je napisao/la:kod nas sa 1800g izlaze iz inkubatora u taj topli krevetić, ali ako održavaju temperaturu budu kratko u njemu - N. je već isto prijepodne bila u svom "boksu", umotana u topli jastuk u kojem sam je i dobijala na dojenje (ne znam da li su i ti boksevi dodatno grijani, ali u tom sobičku u kojem su bebe koje su izašle iz inkubatora je prava tropska klima pa im možda ni ne treba dodatno grijanje).
na bočicu je počela učiti jesti nešto prije izlaska iz inkubatora, jer ju je doktor sa 1660g prvi put izvadio iz inkubatora i dao mi je na maženje i prvi pokušaj dojenja - sjećam se kao da je jutros bilo-to mi je bio poklon za taj Uskrs
i to mu nikad nikad neću zaboraviti - uglavnom, nakon njenog pokušaja hvatanja dojke, zaključili su da će je početi hraniti pomalo i na bočicu i dok je izašla iz inkubatora već je znala papati
mene su iz bolnice otpustili mjesec i po prije njenog izlaska, i prvi put sam je presvukla tek kod kuće.
03 pro 2008, 21:55
04 pro 2008, 18:58

od Luke (rodio se sa 770g, tri dana prije Luke), pa se to i sada osjeti...
fala, Tonkič!!!
04 pro 2008, 20:02
mali vrag je napisao/la:Evo malo "friških" info.
Djeca ne mogu iz bolnice sa manje od 2200g. (PP će skoro do toga...) Po datumu smo još u minusu... termina nam je 20.12.
Užasno me deprimira gledanje kroz staklo.... PA mi se čini da ću se klonit takvih "posjeta" do dozvole za hranjenje....![]()
04 pro 2008, 20:32
Znači i mali PP je već div koji je prešao 2 kile... A niš, bumo si morale spit koju kupicu za tu brojku
(i Teo je izašao van 17 daba prije termina
)
baš mi je neki dan rekla teta fizijatrica da se točno na kontrolama vidi koja su "Sanjina djeca"! Bit ćete u najboljim mogućim rukama
05 pro 2008, 13:10
05 pro 2008, 13:28
, ja vjerujem da ćete ove godine "pod borom" imati najbolji i najdraži poklon
10 pro 2008, 17:19
, tako da ću vjerojatno imati koliko mu treba.
. Srce mi se steže kad ga gledam preko stakla, ali ima i to dobru stranu - ove je subote bila i Tina s nama, vidjela je bracu, pa sad nekako lakše shvaća di je on, koliko je mali i tako...
10 pro 2008, 23:30
12 pro 2008, 15:10
doma
13 pro 2008, 00:12
ja ga hranim 2x dnevno na bočicu naravno... još uvijek ne može od jedamput pojest.... nemože uskladit disanje i gutanje... ali svaki dan je bolje....
i Božić nam se bliži...

13 pro 2008, 10:36
13 pro 2008, 11:26
nemre njega neka bedasta bočica spriječit da dođe domeka....
13 pro 2008, 22:58
Mali je plavuša... u pravom smislu...
15 pro 2008, 21:40
Idemo opet na Rebro u srijedu....
15 pro 2008, 22:26
,proći će,proći!!!!
15 pro 2008, 23:18
15 pro 2008, 23:27
bem to ROP i sve
znam kak si se veselila..
Vrata su otvorena
16 pro 2008, 18:21
mali vrag je napisao/la:Vjesti od danas.... o PP-u.
...umorna sam... jako sam umorna.... Božić nam je u bolnici. Vjerojatno i NG.![]()
Valjda će i to proći...
Poljubac vejikom junaku