za sada mi je odličan, malo je doduše cendrav jučer i danas, pa zajedno ronimo suze
Malo je šmrkljav, čujno diše (škripi) moguće da se malo nahladio (iako je stvarno stalno na toplom - čak pretoplom jer smo na tavanskom stanu koji je uvijek na 24-26 stupnjeva
Na Rebru su nam dali neke vježbice (za kukiće i rukice) pokazali baby handling i fizio tamo nam je preporučila Krapinske za dalje..
A sad mogu napokon staviti i njegove dijagnoze i nalaze:
Nedonošče GD 29tj, RM 1510g, Apgar 2/5
RDS, Periventrikularna leukomalacija, ROP gr II, Rotavirusni enterkolitis
bebigram: Na bebigramu se ne nalazi znakova pneumoperitoneuma. Izrazitija distenzija vijuga crijeva u desnom hemiabdomenu (ak neko zna št to znači slobodno ,i prevede na hrvatski. to vrijedi i za druge nalaze
UZV srca: Uredna segmentalna građa srca. Otvoren foramen ovale, duktus ase ne nalazi.
UZV mozga:
14.3. morfološki uredno razvijen mozak, nema subduralnog izljeva ni kolekcije krvi ili tekućine, falks medijalno. Prikazuje se cavum verge. Opsežna periventrikularna ehogenost
16.3. Oba pleksusa koriodeusa su hiperemična, glomaznija, subependimalno moguće manje krvarenje iz nukleusa. I dalje periventrikularna hiperehogenost
11.04. Frontalni rogovi postraničnih klijetki su zaobljeniji no prije, vidi se plašt periventrikularne hiperehogenosti
kontrola nam je 19.5. pa ću imat novo stanje.
Fundus oc.: Vidljiv greben u zoni II, tek blaga distenzija ogranska vene, kontrolni nalaz 07.05. je bez progresije ROP-a, kontrola 19.5.
U jednom je navratu u dobi od 3 dana imao kratkotrajne konvulzije...
Sluh smo otišli provjeriti u našu zabočku bolnicu, al nije uspjelo s onim aparatićem, pa za svaki slučaj idemo u Klaićevu na probir i pregled.
To je uglavnom to, a što se mojih opažanja tiče dosta se izvija unatrag, pogotovo kad je nezadovoljan, a i šakice mu znaju biti stisnute
no mi se ne damo, idemo dalje!

i hvala svima koji se javljate, ja se nadam da ću sad opet uspjet bit aktivnija na forumu

)
Zato smo se preporodili u Klaićevoj kod dr Striber. I ona jako pazi na roditelje-putnike kada će ih naručivati