Mi smo mali, veliki borci.
02 tra 2003, 03:14
Kao sto vecina zna moj Luka je rodjen u 29-oj nedelji i na pocetku smo jako intezivno a sada vise i ne isli na kontrole ne samo kod pedijatra vec i na posebnoj klinici za prevremeno rodjenu decu.<
>Pre par nedelja su me prijatno sa klinike iznenadili i pozvali na seminar celodnevni koji su organizovali u bolnici(gde se Luka i rodio).Ja sam poslal cek(kao garant da ces prisustvovati) i formular popunje i pojavila se tog jutra na klinici.<
>Jako je bilo sve do
o organizovano.predavanja su pocela u dorucak i kafu i uglavnom su o
adjivala na pocetku sve probleme koji mogu(i javljaju se) kod dece prevremeno rodjena.<
>Znaci ostecenja razna, vid, sluh, motorika, i sl.<
>Imali su posebnog predavaca za svaku temu plus posle toga bi bio po jedan roditelj cije dete ima isti problem i on bi iznosio i svoja iskustva sa detetom i prolazak kroz razne faze.<
>Kasnije bi ucesnici seminara takodje postavljali pitanja vezana za odredjenu problematiku koje je u tom trenutku bila teme predavanja.<
>Zatim smo imali rucak oko 12 i malu pauzu a zatim su organizovane male grupice od svih ucesnika sa posebnim temem.Temu interesovanja smo popunjavali na formularu koji smo dobili uz poziv.<
>Ja licno sam bila zainteresovana za resavanje problema koncentracija, fokusa, kod prevremeno rodjene dece.<
>Vodja svake te grupe je bio jedan od roditelja koji su pomagali pri predavanju.<
>Svka grupa je medjusobno razmenjivala iskustva i koje su metode da nasa deca prevazidju postojeci problem ili ga bar ublaze.<
>Takodje smo dobili i fotokopiran materijal sa celokupnog seminara kao i za odredjeno podrucje za koje smo bili zainteresovani.<
>Sve je trajalo negde do 3 sata popodne.<
>Jedan od tema seminara, nit koje se provlacila svude, je da je porodica osnovna jedinica odgajanja i najveci uticaj na razvoj deteta prevremeno rodjenog a posle dolaze po ciklicnim krugovima razni spoljasnji uticaji.<
>Toliko za sada..........zove me moje bepce od skoro 3 godine.. <
>Volela bih da neke stvarcice sa seminara ovde otkucamNavise me je zaintrigiralo kako da najbolje razumemo njihova ponasanja kroz odastanje.<
>I dobila sam poziv da se ukljucim aktivnije u rad klinike i dalja pripremanja seminara i okuplajanje roditelja oko klinike.<
> *********<
>Luka 13.08.2000. <
> Lav<i>Edited by: Olivera at: 4/2/03 2:15:23 am<
></i>
02 tra 2003, 08:23
Olja!!! <
>a da li želimo tvojih materijala? Naravno da želimo SVE što znaš i imaš <
>pusa tvom Luki, daj n am koju sličicu, već dugo nisi Denis (16.05.2000.)<
><
><
><i></i>