pozdrav i od mene
imate i udrugu roditelja nedonoščadi "Palčići" pa se možete javiti, na sastancima roditelji razgovaraju o svojim iskustvima
moja Palčica je bila malo veća i malo starija od vaših (32. tjedan službeno, a prema procjenama smo prešli 30 tjedana + koji dan), s 1220g i 39cm
krvarenje 2. stupnja obostrano i hipoksija
2 teške infekcije još u inkubatoru, jedva se izvukla, s 4 mjeseca završili na Srebrnjaku zbog bronhiolitisa (i bili nekoliko puta na Ventolinu tokom prvih godinu i po)
tašanf, jeste dobili synagis?
mi smo počeli primati posjete kad je napunila 4kg, tada je bilo ljeto.
infekcije nismo mogli izbjeći jer imamo i stariju curicu koja nas je redovito sve "cijepila" virozama, a nismo je ni mogli ni željeli izolirati od druge djece
danas mi se čini da je to bila jako dobra odluka, naša mrvica ima puno bolji imunitet od starije seke
Mali anđeli, što se dobitka na težini tiče, naša mrva je prvo pala na težini i dosta dugo stagnirala na 1050g i trebalo joj je preko mjesec dana da vrati svoju porođajnu težinu. Pred vama su teški dani, probajte što više razgovarati i međusobno i s drugima. Ja sam isto mislila da u okolini nema nikoga tko ima slična iskustva, ali uskoro su nam u kvartu počeli prilaziti ljudi koje smo zapravo znali samo iz viđenja i iako je meni bilo užasno teško uopće nekome reći što mi se događa (bio mi je grozan osjećaj šetati sa starijim djetetom dok se mlađe borilo za život), to me spasilo

(psihički)
prijatelji od prijatelja (znači ljudi koje u životu nismo vidjeli) su nam slali svoje brojeve telefona i poručivali da im se javimo u bilo koje doba ako nam treba podrška
probajte se ne zatvoriti u sebe i probajte ne pretraživati previše internet, barem za početak (ja jesam i bila sam očajna kad sam vidjela kako sve može završiti - što je rezultiralo teškim napadima panike kroz cijelu prvu godinu)
mi danas imamo malog četverogodišnjeg zvrka

i sve je to sad iza nas, brinu nas iste brige kao i ostale roditelje