Mama sam dječaka rođenog sa ravno 35 tt,2780,47. Osim žutice nikakvih problema nismo imali i nakon 8 dana išli smo kući. Nitko ga nikada nije tretirao kao nedonošče, niti mu pedijatrica korigira dob. Danas ima 8,5 mjeseci i veliki smo taman kak treba, 73, 8500...međutim motorički očito kasnimo...
Prvi puta se okrenuo s leđa na trbuh sa nekih 5,5 mj. a baš se prevrtat na sve strane bez muke sa nekih skoro 7 i sad je problem što ne sjedi sam..kad ga posjednem moze kratko zadrzati ravnotezu ali kad posegne za igračkom, samo se prevali a do toga da se sam posjedne mislim, kak sve sporo ide da će nam trebati još 2 mjeseca. Inače je živahan i prolijem kantu znoja dok ga presvučem...kotrlja se na sve strane..jedino prema gore..ništa.
Nisam previše brinula, jer je meni to nekako izgledalo ok...vidim da radi sve što treba, samo mozda malo kasnije...međutim na zadnjoj kontroli bilo je; Ajmeee...pa on ne sjedi!
I dobili vježbe (koje nam nikak nejdu...mrzi biti potrbuške i ne zna sjediti ali se pokušava dići na noge čim dobije oslonac) i ak se za mjesec dana stanje ne popravi..fizijatar.I sad sam u panici...Jesam li trebala s njim vježbati od prvog dana? Da li ovo opisano jesu motoričke smetnje ili mi je dijete samo malo sporije? Hoće li biti prekasno, jer do fizijatra nećemo doći do 10 mjeseci?
Onda sam pručavajaći šta bi trebao raditi, skužila da ništa ne brblja u slogovima..tipa:ma,ta ba...mi smo još uvijek na gggggggggg,hhhhhh,bbbbbbbb,aaaaaaaaaa i tim zvukovima...
Pa..eto...molila bi vas iskusnije mamice za mišljenje...imamo li problem ili samo malo kasnimo?

) ali isto nikada nije htjela puno na trbuh a puzala nije nikada, nikada se nije posjedala kak je trebalo nego se samostalno posjela prvi puta tako da se primila za prečku od kinderbeta i jednostavno sjela (napravila trbušnjak)...a to isto nije bilo prije 7-8 mjeseci...jedino je bila stabilnija...pa kak sam sve sudila po njoj (atipičnoj
...valjda je mislila da neće trebati

..jedino ne može odljepiti jednu ruku od poda bez padne na nos..ali ako mu držim gornji dio on puže...ne znam jel to neki ne znam kakav napredak ali ja sam presretna..mislim da smo u par dana ipak nešto postigli
...valjda ja to dobro radim...vježbe koje smo dobili su mi nekak malo nejasne na onom papiru...jedino sam sigurna za onu posjest ga sa raširenim nogama da je skroz ispravno radim...