Switch to full style
Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Bebe i fotografiranje

09 vel 2006, 20:36

<
>Možda znate zašto nije dozvoljeno fotografirati male bebe <
>s bljeskalicom. Ja sam svoga Jana dva puta fotografirala s aparatom pa se bojim da ne bi imao neželjenih posljedica? <i></i>

Bebe i fotografiranje

09 vel 2006, 23:30

Ja nisam cula neki razlog zasto nije do
o fotografirati male bebe, tako da sam ja svoju Umu cesto fotografirala, cini mi se od samog rodjenja. Cak su nas i u porodilistu fotografirali s bljeskalicom. <i></i>

Re: Bebe i fotografiranje

09 vel 2006, 23:48

Mi smo prvih mjesec, mjesec i pol izbjegavali blic, ali poslije smo se najnormalnije slikali, ja ju jako volim slikati i stvarno imamo tonu slika. <
><i></i>

10 vel 2006, 00:24

pa i ja sam izbegavala u pocetku blic, jer je i meni neprijatno, pa mogu misliti koliko moze da smeta maloj bebi, ali smo
zo poceli da ga koristimo i koristimo, i kao i pati - imamo toooonu slika, sto bez blica, sto s njim! NINA<i></i>

10 vel 2006, 00:52

mi smo se slikavali bez blica,znaci samo pod danjim svjetlom mozda prvih misec i po,sad se najnormalnije slikavamo s blicem,i odma nabaci smile sarmer mamin Marin 14.10.2005<i></i>

10 vel 2006, 11:51

Mi se naslikavamo k'o ludi.<
>Nismo u rodilištu koristili blic i prvih nekoliko tjedana, a poslije .... ufff<
>Ali uvijek pazim da mu se baš ne unesem u facu s fotićem i onda okinem s blicom, jer se dijete uplaši... a vjerojatno ni ne vidi do
o poslije od tog blica. <
><i></i>

10 vel 2006, 11:58

Mi smo slikali i s blicom i bez blica od prvog dana.<
>Nema posljedica. Bar mislim <
>MARTA 04.02.2005.<i></i>

20 srp 2008, 12:42

nije dobro bebe slikati sa blicem jer postoji mala šansa da dijete oboli od epilepsije

20 srp 2008, 16:51

Ja svoju bebu slika od prvog dana,ponekad sa blicem ponekad bez njega. Ali ako ga slikam s blicem,onda pazim da sam barem na metar i pol udaljena od njega pa koristim zoom. Tako njemu ne smeta,a ja ima brdo slika (pravi sam freak za fotografiranje!!!!!).

05 kol 2008, 14:03

I mi smo naseg bebaca slikali s blicem. No, nakon sto sam odnijela slike na izradu, fotograf me je posavjetpvao da to ne radimo, jer kao moze utjecati nekako (ne secam se kako je rekao) na bebine zjenice i ne daj boze moze oslijepiti. Od tada ne fotografisemo s blicem, pa i kako bi nakon toga sto nam je rekao (bila istina ili ne).

05 kol 2008, 14:56

mi jos nismo nijednu sliku slikali sa blicem i pomalo mi zao jer su nam sve slike malo mutne ili tamne, ..... (osim sto je moja mama prije par dana slikala dvi tri neznajuci, ali odrzala sam joj predavanje :naughty i to je bilo to)
nemozemo bas uvijek ni svjetlo raspaliti,....

od koliko starosti se moze koristiti blic ?
vec ceznem za nekom lijepo osvjetljenom slikom :)

05 kol 2008, 19:09

ma smiješ ga slikat s blicom, plusic, pobogu..samo mu nemoj bljeskat u oči ;)
ako spava, zvjera okolo, igra se...samo ne smije pogledat u blic

06 kol 2008, 09:18

oduvijek smo je slikali blicom, blizu ili daleko svejedno.
ne vidim zasto bi to trebalo biti toliko strasno jer se to ne radi 800 puta dnevno nego par puta sedmicno ili cak rjedje :dunno

edit:
veci problem su vrteske na kreveticima i slicne stvarcice koje se vrte, to pospjesuje razvoj epilepsije

06 kol 2008, 09:32

jale je napisao/la:edit:
veci problem su vrteske na kreveticima i slicne stvarcice koje se vrte, to pospjesuje razvoj epilepsije

ovo nisam jos cula.....receno je da mobil/vrtuljak potice razvoj :dunno

moderatorice - savjetujte nas :mase

07 kol 2008, 14:20

ne mogu da nadjem taj clanak studije gdje sam to procitala ali svakako da je istina.
mozda sam se malo pogresno izrazila glede "pospjesuje razvoj epilepsije" ali nadam se da shvatate o cemu govorim

22 kol 2008, 12:14

mi smo svoju djecu od pocetka slikali s blicom i bez njega, s blicom ne izbliza i drzeci se nacela da to bude sto rjedje. uvjerena sam da je stetno za oci ako se s time pretjeruje (i ne samo kod beba), iako konkretnije informacije o tome nemam.

ovo za epilepsiju ne bih tocno znala, ako stignem pokusat cu pronaci kakve reference (ili se javi netko tko zna vise), ali u mutnom mi je sjecanju da odredjeni izvanjski podrazaji, u kakve vjerojatno spada i blic, mogu prouzrociti epilepticki napad kod djece koja vec imaju predispozicije za tu bolest. a da li ima predispozicije ili ne, ne mozete znati unaprijed ako dijete vec nije imalo simptome ili bilo na ciljanim pretragama.

08 ruj 2008, 12:38

mi slikamo ponekad i sa blicom jer bebač većinom spava kad ga slikamo :mrgreen:

02 vel 2010, 18:31

Prije svega pozdrav svim mamama... Ja to još uvijek nisam, ali se pomalo bavim fotografijom, naime jedni poznanici su me zamolili da im fotografiram klinca starog 1.5 mj pa sam se mučila guglajuči već danima oko ove teme, eto ja sam fotografiranje obavila prije par dana i to pomoću blica ali sa 4x manjom snagom i nikad se nebih usudila pjačavati i odbijenog od kišobrana i preko kutije i klincu zaista nije smetalo,te savjete sam našla na internetu i primjenila sam ih al puno bi mi značilo stručno mišljenje i moje mišljenje jest da blic ne smeta sve dok je odbijen od nečega ili od stropa, eh al bi molila nekoga tko stalno posjećuje pedijatra da ga pita točno oko ove teme, ja se nadam da sam naišla na dobru stranicu, pa da se eto rješimo te dileme da li slikati ili ne, eto ako netko u skoro vrijeme posjećuje nek pita pa nam da točan odgovor, rado bih vam postavila link na fotke (inače to ne radim profesionalno već samo prijateljima) al da ne ispadne neka reklama... :srca

evo nešto što će vas možda iznenaditi kao što je mene, gledajući količinu blica i šokirati gledajući djecu kako vise (kao što je mene)
http://www.youtube.com/watch?v=oMMU3IPcQ74&NR=1

Hvala vam puno!

02 vel 2010, 19:36

bubamara je napisao/la:evo nešto što će vas možda iznenaditi kao što je mene, gledajući količinu blica i šokirati gledajući djecu kako vise (kao što je mene)
http://www.youtube.com/watch?v=oMMU3IPcQ74&NR=1

Hvala vam puno!

Ajme meni ovo izgleda prestrašno... jadne bebe u vrećama... :strah

02 vel 2010, 19:37

ma daj,bezveze se užasavaš,pa bebice spavaju,a jedan malac je i hrkao,baš se čulo :lol

02 vel 2010, 19:51

malo okantno izgleda,a da čuje se kak hrču, al ja to ne radim :D :bab :kima

02 vel 2010, 20:16

ne kuzim zasto su to radili?
koja je poanta jadnih bebica u tim vrecama?

02 vel 2010, 20:39

slikanje za anne geddes. ona teta što fotka male bebe u cvijeću kao leptire, ili evo filmić za zeke http://www.youtube.com/watch?v=crP1ZNJ7z4E&feature=related evo njenih fotki
bebe spavaju.
što se blica tiče ja sam svog fotkala od jutra do sutra no on nije otvarao oči. :dunno

02 vel 2010, 20:57

Na uputama mog fotoaparata piše da se bebe i djeca ne smiju blicati s udaljenosti manje od metra.
Ja sam foto freak, obozavam fotkati, ali koristim zoom, i vecinom slikam malca kad ne gleda.

03 vel 2010, 02:43

ajme, ja sam se totalno sad šokirala kolika sam nemajka :oops: ja sam svoju djecu slikala s blicem čim su se rodila i sad sam se tek sjetila da im je to smetalo, ometalo san.. a ovaj topic tek sad vidim i jako mi je žao zbog tog :bonk valjda ih nisam jadne obilježila s tim svojim nerazmišljanjem :conf

03 vel 2010, 14:26

ne vidim razloga zašro tako misliš ja i dalje stojim da ako je pristojna udaljenost, neće smetati ništa, ja sam pola fotografiranja, fotografirala klinca blicem odbijenim, i nije se uopće trzao niti malo... :mali

03 vel 2010, 16:33

ma, u tome i jest fora što ja nisam pazila na udaljenost :oops: slikala ja njih u svim pozama, portreta imam tonu doma... pa u krevetiću, pa na kauču, viperu, gymu, pa u ovoj robici, pa u onoj... i to večinom na auto programu fotića gdje on sam odlučuje o jačini blica

11 vel 2010, 16:13

Ja svoju nisam slikala tek rodjene tj,prvi par 7 dana,a vec poslije da,ali naravno nisam nikada blic koristila i dirrekt u oci da im ide,ono kao slikam samo glavu,to mi je nekako ,nezz:D
A sad naravno vec se slikamo blicem i to odavno;)))

11 vel 2010, 21:02

i mi smo se slikali ali smo pazili da ne blicamo direktno u oči ispočetka, a kasnije niko više nije obračao pažnju. oni ionako okrenu glavu jer se ne vole slikati baš.

11 vel 2010, 21:46

do sada ne koristim blic i ne mislim do godinu dana. imala sam neke studije zasto ne, ali ne mogu da ih nadjem. kad ih nadjem stavicu ih tu :mah
Odgovori