Switch to full style
Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Tema je zaključana

U čemu spavaju?

10 svi 2009, 20:15

Ovo me već neko vrijeme muči - kako odn. u čemu da stavim malca spavati? Donedavno se noću temperatura spuštala ajde na nekih 20, 21 stupnjeva u stanu, pa je bio u debljoj vreći. Onda je zadnje dvije noći spavao u nekoj srednjoj, koju smo dobili na poklon, onak - tanka je, ali je neki prirodni materijal unutra koji ok drži toplinu - bilo je ujutro recimo 22, 22.5 stupnja u sobi, predvečer 23.5. No noćas se znojio pa znam da mu je toplo...

Evo, sad nam je u sobi preko 24 i sumnjam da će se spustiti ispod 23 do jutra. Mi smo naime u potkrovlju...

Je li već vrijeme za ljetnu vreću? Ili da ga stavim u onu "srednju" samo s bodićem dugih rukava?

Kako vi to rješavate, u čemu vam spavaju malci na kojoj temperaturi? Dekica kod nas ne dolazi u obzir jer - to u roku sat, dva ode s njega... Da li se mogu ravnati po sebi, ili beba od skoro 6 mjeseci ipak još ne može tak dobro regulirati temperaturu?

Re: U čemu spavaju?

10 svi 2009, 20:21

i ja se pitam ovih dana jesam li pretjerala sa robom ili šta!Moj mali ima 5mj.spava u tankoj piđamici mislim na gaće,bodi na tregerčiće i majica dugih rukava i mislim da je i to puno! :conf Pokrivamo ga plahtom i dekicom,ali ga uvijek nađem poluotkrivenog :loce :dunno

10 svi 2009, 21:16

ja sam tek veceras maknula zimsku vrecu. sinoc se budio i nisam bila sigurna da li je to radi zubica ili jer mu je pretoplo.
sad spava u bodicu kratkih rukava i odjelcu dugih i ljetnoj vreci.
jos mi je nekako prerano stviti ga samo u bodicu u vrecu :dunno

10 svi 2009, 21:24

ja sam svoga sada legla samo u bodić dugih rukava,sinoć je cili bio znojan pa mi ga ža toliko oblačit :dunno

10 svi 2009, 21:37

nama je soba na jugu i već nam je jako vruće,Tia sada spava u bodiću dugih rukava al nekom tanjem i hulahopkicama isto tankim i pokrijem je jednom plahticom(lancunom) i tanjim jorganićem i opet je nađem uznojnu...

10 svi 2009, 21:39

pa jeli ih pokrivate kada ih stavite u vreću..moj je u bodiću kr.rukava,majičici i piđamici,te pokriven poplunom..laganim

10 svi 2009, 21:41

i nama je soba sa južne srtane i stvarno je vruće,sad sam ga legla i budio se svakih 5min.,ja ga otkrijem-on spava-digla sam mu deblju dekicu i stavila tanju i lancun,naravno.Spava........... :mali :zzz

10 svi 2009, 21:44

ja ne pokrivam kad je u vreci. u vreci je iz razloga sto kad se pocne vrtiti po noci nogicama skroz odgurne dekicu sa sebe.
dok je bio mali jos i nekako ali sad dolazi samo vreca u obzir.
a ta zimska vreca je bila toplija od popluna, a ova ljetna je kao frotir dekica.
ajde nama je soba bar na sjeveru

10 svi 2009, 22:29

P je alergična na vrućinu! Tak da spava kao i mi već neko vrijeme, samo lancun i tanja dekica, znoje joj se nogice! Na njoj piđama, bodić na tregerčiće i naravno golih stopalića! Ma, meni koma šta se vrti i spava totalno nakrivo, nekad dođe vodoravno na krevet, ili zabija glavu u svoju posteljinu oko kreveta. Jel to vaši rade?

10 svi 2009, 22:31

moj je isti takav :lol :dunno

10 svi 2009, 22:33

Bodić dugih rukava,tanka piđamica,dekica.
uskoro se prebacujemo nabodiće kratkih rukava.

10 svi 2009, 22:54

I moja kad god uspije, nogice van! Al joj ne obuvam ništa na noge već odavno jer joj se znoje, budu mokre, a ne mogu ni zamisliti sebe da spavam u čarapama! Malo joj zakačim deku sastrane na krevetiću, tak da joj nije lako se baš otkrivati, s tim da se ni ne otkriva do jutra kad se probudi, a ted i ja ustanem pa ju obujem!

10 svi 2009, 23:31

u pamučnoj pidžami sa stopalima i vreći
spavat u štramplama po ovim temperaturama, majko mila! zapravo, u štramplama nije nikad spavala

10 svi 2009, 23:45

Moj D već neko vrijeme ne spava u vreći nego mu obučem bodi kratkih rukava,piđamica dugih rukava i nogavica i čarapice i pokrijem ga dekicom i nekoliko puta u noći još provjerim da li se otkrio.
D je spavao u štramplama,ali dok je bila jaka zima pa sam mu obukla ispod piđame i vreće,ali vreća nije debela nego više ljetna.Sad mu je mala.

11 svi 2009, 05:15

marie claire je napisao/la:Ma, meni koma šta se vrti i spava totalno nakrivo, nekad dođe vodoravno na krevet, ili zabija glavu u svoju posteljinu oko kreveta. Jel to vaši rade?

da rade, nece ni spavat ako se ne smjesti u neki svoj cudan polozaj. :lol
i K se znoje noge. mozda bi ga ipak trebala samo u bodicu staviti u vrecu. :dunno

11 svi 2009, 07:00

Moj se jako znojio u vreći koja je imala poliestersko punjenje - to je ta naša zimska. Ali to totalno kužim, pa to uopće ne diše previše. Sad je bolje. Noćas je bio u ljetnoj vreći, a pred jutro sam ga pokrila još pamučnom dekicom tanjom. Evo gledam jutros i temperatura 23.4. Ne mogu vjerovati da je tako malo samo sišla. A sve se bojim kako će biti kad još zatopli...

11 svi 2009, 08:15

Tanka vreća, piđama, bodi ne oblačim ispod piđame...još nisam skinula vreću, nekako mi nije baš došlo vrijeme jer se mm i ja još pokrivamo.

11 svi 2009, 10:00

Bodi dugih rukava i donji dio pidame, pokrivam ga debljom plahtom i dekicom, iako ceste samo plahtom.

Da se nadovezem, jel doslo vrijeme za kratke rukave? Jucer smo bili u dugom bodicu i doma i vani se sav preznojavao. Nisam pametna...

11 svi 2009, 10:08

Za spavanje još uvijek ima duge rukave,ali dok idemo van bodi bez rukava ili kratkih rukava i majica kratkih rukava ili bez rukava,kombiniramo i gore tanka vestica,a evo sad smo upravo bili vani bez vestice jer je baš jako vruće.

11 svi 2009, 10:11

Tako se i meni cini mama z. Bodi kratkih i nesto za svaki slucaj dugih rukava za gore...
Al zaskocilo me nekako ovo vrijeme pa si sve mislim...

11 svi 2009, 11:50

Mi smo se noćas odvažili na malo tanju verziju za spavanje i bilo je ok. Inače smo uvijek imali bodi dugih rukava i pidžamu iz jednog dijela sa stopalicama i ispod čarapice, a sad smo obukli bodi kratkih rukava i istu pidžamu (dosta je tanka), ali bez čarapica i baš sam joj ujutro pipala stopala - bila su topla. Pokrivamo se dekicom, jer nam je zimska vreća pretopla i postaje mala. Sad ćemo odmah kupiti neku laganu ljetnu vreću i po potrebi pokriti laganijom dekicom.

11 svi 2009, 12:39

annci je napisao/la:
marie claire je napisao/la:Ma, meni koma šta se vrti i spava totalno nakrivo, nekad dođe vodoravno na krevet, ili zabija glavu u svoju posteljinu oko kreveta. Jel to vaši rade?

da rade, nece ni spavat ako se ne smjesti u neki svoj cudan polozaj. :lol
i K se znoje noge. mozda bi ga ipak trebala samo u bodicu staviti u vrecu. :dunno

Pia ima neki svoj položaj, na lijevi bok, glavica uz okolnu posteljinu i rukica mazi volančić na posteljini...
Mi ju već odavno stavljamo laganije obučenu u krevet, bez čarapa, baš joj se znoje noge, a vanka u laganom bodiću i pamučnoj majici dugih rukava, lagane hlačice i čarape, neki dan u gradu sam ju čak skinula u kratki rukav, iako mi ni ovo sunce nije drago, volim da je ipak koža pokrivena!
ps, nikad nismo spavali u vreći!

11 svi 2009, 12:41

Mi u bodiju kratkih ili bez rukava, dvodjelnoj običnoj piđamici bez stopala i pokrijem ju srednje debelom dekicom. Ne mislim da joj je uopće hladno. A vani smo ovih dana u kratkim rukavima, jučer i kratke hlačice a mislim da će i danas popodne pasti isto. Vestica se nađe u kolicima za svaki slučaj ali :znoj

11 svi 2009, 14:37

U bodiju dugih rukava+ laganoj ljetnoj vreći ili jednodjelnoj pidžamici sa stopalima...pokrivam ga dekicom do iznad struka...
thinkPINK je napisao/la:Da se nadovezem, jel doslo vrijeme za kratke rukave?

Uh ovo i mene muči...nekako još nisam sigurna, ali mislim da ćemo početi...jadničak se sav preznoji... mada ima jedan dugi tanki rukav.

11 svi 2009, 14:43

Mi smo danas u kratkima.

11 svi 2009, 15:43

Otkad je stiglo toplo vrijeme, ja obučem Hrvoju body dugih rukava i tanke hlačice sa stopicama, preko njega lagani pokrivač

11 svi 2009, 20:37

veceras nije htio zaspati dok mu nisam skinula odjelce. sad je u bodicu i laganim hlacicama i u vreci. a zaspao je dok sam ga skidala. ocito muj je bilo totalno vruce.

12 svi 2009, 08:48

spavanac u bodiju kratkih rukava, tanka pamucna pidjamica sa stopalima, i otkad je ovako toplo, ljetni poplun.

po vani bodi kratkih rukava sa ili bez majice kratkih rukava, lagane hlacice i tanje carapice. u rezervi vestica i lagana dekica, da se nadje za ne daj Boze, ali jos nam nije zatrebalo

12 svi 2009, 09:37

Ma stiglo je vrijeme za kratke rukave :dada . I meni je naglo ;) , ali došlo je i to.
Nekidan se malecka vrpoljila i vrpoljila i reko idem joj skinuti majicu dugih rukava (ostao samo bodić kratkih rukava i gegice ) i dijete se nasmješilo :D i smirilo.
Po noći je malena u pidžamici (ono jednodijelno odijelce sa stopicama) pokrivena poplunićem onako do struka/pazuha. Stariji je u istom takvom pidžama odijelcu ali on nije pokriven, nema toga tko bi njega pokrio :roll: U fazama kad je spavao s nama znala sam ga BEZBROJ puta po noći pokriti i on se svaki put u roku 30sec otkivao, ali SVAKI PUT, kao da ima neki senzor :dunno Iako se to meni čini malo tanko on se i u tome preznoji :dunno

12 svi 2009, 10:01

moj malecki je 8 mjeseci i spava u bodiću i piđamici i pokrijem ga samo dekicom a vidim po ručicama ako su mu hladne onda ga malo bolje pokrijem :p
Tema je zaključana