Switch to full style
Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

remencici za hodanje

20 ruj 2009, 11:34

moj malac sad vec trckara i hoducka okolo, naravno s ravnotezom nije jos posve na ti, tako da se nakon nekoliko koraka uglavnom slupa.
onda ja, naravno, u polucucecem polozaju sa rukama ispod njegovog pazuha picim s njim. kicma mi je koma.

sad mi svi djele savjete da uzmem te neke remencice, kao svima je to olaksalo zivot.
iskreno, nisam cula za to niti negdje vidjela za kupiti, a niti ne znam da li je to ok za bebu?
iskustva, savijeti?

Re: remencici za hodanje

20 ruj 2009, 11:36

ima i kod nas. mislim u chiccu.
totalno neprirodna stvar koja sigurno ne koristi djetetu. ono mora naučiti padati, a ne se naviknuti da visi ispod zavezano pazuha.

20 ruj 2009, 11:53

potpis na eli

20 ruj 2009, 12:01

ovo je meni u rangu hodalice, no, no.
dijete se u tome naginje prema naprijed i uči hodat na skroz nepravilan način.

20 ruj 2009, 12:03

a i to trcakaranje za njim i pridrzavanje nema smisla. mora padati sada dok je lagan i nizak, zato je to tako i smisljeno.

20 ruj 2009, 12:23

ivana7997 je napisao/la:mora padati sada dok je lagan i nizak, zato je to tako i smisljeno.

ali njemu nije, raplace se kad padne, kao da se cijeli polomio.

ok za remencice, to sam si i mislila, ali rekoh da ipak pitam.

20 ruj 2009, 12:55

Biti ce sve pazljiviji i oprezniji..
Djeca koja prohodaju na normalan nacin- bez pridrzavanja, bez hodalica i ostalih uplitanja sa staren- kasnije puno manje padaju.

20 ruj 2009, 13:30

ali frajer vec ima modrice po koljenima, a da nema pelenu tko zna kakva bi mu guza bila. da ga pusti kako vi kazete netko bi mi pozvao socijalnu sluzbu. a situacija je takva da ga onda ne smije pustiti na pod, a i na rukama se ubrzo unervozira jer mu to vise nije akcija. :dunno

20 ruj 2009, 13:33

moja je imala plava koljenja mjesecima prije prohodavanja. od puzanja. kad je prohodala uopće nije padala.
i bilo je ljeto, a ja se nisam sramila njenih modrica. :mrgreen:

20 ruj 2009, 13:46

rogue, rijec je o tome da dijete treba biti svjesno onoga sto moze samo. pomaganjem u hodanju dosad postigla si to da ne zna sto moze sam, i da se oslanja ne tebe, pa je normalno u soku kad padne.
znatizeljan je i htio bi stosta, normalno je da je frustriran kad skuzi da ne ide. pustis li ga da ide sam, pomalo ce uciti. pa i na pogreskama. kad ga ti drzis, ne uci nista. a moze i pogresno nauciti, tj. moze upotrebljavati skupine misica koje jos nisu spremne za hodanje i uspravno drzanje. tako ce biti nesigurniji i nestabilniji kasnije, kad ce pad biti opasniji.

mozes stajati blizu, hrabriti ga i usmjeravati, eventualno mu pokazati, pohvaliti. ali ne umjesto njega i ne kao staka

20 ruj 2009, 14:59

moj je padao kad je bio tako mali.
puštala sam ga.
sada kad padne, onako kako bi ja noge polomila-njemu ništa. Zna ispravno pasti :dada

20 ruj 2009, 15:20

ja nisam nešto upućena ali isto mislim da je najbolje da dijete uči samo. sin moje prijateljice je upravo prohodao i isto ima modrice svugdje. znam da se brineš, ali to je normalno.

20 ruj 2009, 22:27

nisam za to ali vidjeh u adaxu.....

20 ruj 2009, 22:35

evo slike cijena je 169,00
slika

meni to izgleda kao da vodiš pesa na lajni
...slažem se s curama, dijete mora samo učiti hodati,padati,puzati...

21 ruj 2009, 07:47

nisam htjela napisat ovo što je mamuška napisala :oops: :mrgreen:
da, i meni to izgleda ko peso na uzici-i skroz neprirodno. :dunno

21 ruj 2009, 09:40

I meni je to neprirodno skroz.

21 ruj 2009, 11:54

ja baš danas bila u dućanu prisutna kad je jedna mama to kupovala za frendicu. košta 70 kuna :whew
ja nemrem držat jezik za zubima pa sam morla reći kak je to koma i nije dobro bla bla a veli ona da dijete ne može više držati za rukice da stalno pada i poznata priča. ja kažem da dijete mora sve samo da je držanje za rukice još gore. i onda me i teta u dućanu i ona gledaju u čudu pa kak će onda dijete prohodati. da sam čudna i nisam normalna da to tako ide jer dijete ne može to samo...ma samo se iznerviram bez veze. :angry

21 ruj 2009, 17:06

I meni izgleda kao da vodiš psa u šetnju...a i naši svi hoće da mu kupe to ili hodalicu, a ja kažem da je dr. rekao: "Nikako" pa svi poslušni!

21 ruj 2009, 17:36

Leon hoda nešto više od mjesec dana, i u početku je padao često i svakako...ali to je faza koju dijete mora proći. Na početku ga radi toga nismo puštali vani da hoda već samo po kući gdje bi mu tepih ublažio pad, a i parket je svakako "mekši" od betona. Kroz tjedan-dva je počeo i vani trčkarati. Puno je spretniji, ali padova povremeno ima i dalje...i rasplače se, ali ga brzo utješim, odvratim pažnju nečim drugim i začas zaborave. Za ruku se ne držimo.
Vidjela sam par mama koje imaju te remenčiće za djecu, čudno mi izgleda, em djeluju kao psići, em hodaju nagnuti prema naprijed.

21 ruj 2009, 18:12

Zamišljam si kako dijete naviknuto hodati u tim remenčićima onda samo hoda odn. kako se onda roditelji možda čude kako bez toga "ne može hodati"...

Ja sam isto svojima rekla da nam je ortoped strogo zabranio hodalicu i nikom ne pada na pamet sad to kupiti... što ćeš, toj generaciji je riječ doktora izgleda sveto pismo, pa onda se tako riješim napasnih "a zašto nema...".

29 ruj 2009, 11:06

Minna je napisao/la:em hodaju nagnuti prema naprijed.

Da, i meni se na slici čini da je mama i dalje nagnuta prema naprijed. Pa čemu onda remenčići? Mislim, i dalje ubijaš križa...
To je faza koja je bolna i gotovo. Meni je pomagalo što sam svaku večer kad sam Principessu strpala u krevet radila vježbe istezanja - inače imam skoliozu pa je bilo još gore što se bolova tiče...
A sad...eh, da barem imam takvih slatkih bolnih muka...ne predbacujem Rogue, samo sam ljudski zavidna :/

29 ruj 2009, 12:52

Diami je napisao/la: toj generaciji je riječ doktora izgleda sveto pismo, .

hvala bogu na tome :klanja ,
a kad pitaju zašto izmislim nešto o tonusu mišića ili zato jer smo rođeni na zadak,
jer su baš svi bili spremni kupovati hodalicu ili ju nudili jer ju imaju na tavanu i slično...a kad im predložim da nam u zamjenu kupe nešto drugo onda kažu da im se to nesviđa kao da će oni to koristiti :whew

29 ruj 2009, 20:23

ma bas su bezveze remencici, glupa fora. a i stvarno izgleda kao pes na lajni.
evo K. sve bolje hoda, ali su me svi utjesili da cu jos duuuugo biti u toj pozi iz raznih drugih razloga pa sam se vec pomirila s tim.

01 lis 2009, 22:01

:dada
Odgovori