Switch to full style
Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

mala beba i skijanje

10 pro 2009, 13:30

jel pametno voditi malu bebu od 2 mj. na skijanje tj. na hladnije temperature nego u Zg?

Re: MALA BEBA I SKIJANJE

10 pro 2009, 13:53

ako imate gdje biti kada ne skijate ;) a je toplo i imate uslove za zivot, zasto ne?

11 pro 2009, 10:32

Nama je pedijatar savjetovao što se tiče i ljeta i zime, ako je promjena klime da onda boravak u novoj klimi mora trajati minimum 10 dana (najbolje 14) da bebi ne bude veliki šok kad se opet vrati... Ugl. da nisu dobre nagle promjene, da se treba aklimatizirati u novoj situaciji i klimi, da bi bila spremna na novu promjenu tj.povratak... :dunno
Jel to stvarno "drži vodu"...nemam pojma... :|
Mi nismo ni namjeravali ići, ali sam zapamtila što je rekao...

11 pro 2009, 10:50

Mi smo išli, Tin je imao 2,5 mjeseca. Super smo se proveli, tamo je dobro jeo i spavao, sigurno mu je koristio friški zrak, a i ja sam se malo naskijala. Kad je imao nešto preko mjesec dana išli smo na Sljeme par puta, isto na snijeg, isto sve OK. Ali ja sam ga vodila van na snijeg (tada je u Zagrebu palo puno snijega) s 6 dana. :mrgreen: Frikuša

Kad sam pitala pedijatricu rekla mi je zašto ne, da se djeca rađaju i u planinama i da mu može samo koristiti. Samo ja ne bi izabrala neko jako visoko brdo, visine oko 1000 metara su OK.

11 pro 2009, 11:01

mi mislimo ići u 3 mj....M. će tada biti 6 mj.....no problem mi je dojenje!!!! ok.....možda do onda i bude imala jedan obrok na žličicu...ali opet...ne znam kako ću to izvest......ona sisa svaka 2,5-3 sata... :dunno

11 pro 2009, 18:26

Mini Me je napisao/la:ona sisa svaka 2,5-3 sata... :dunno

di ti je tu problem :mrgreen:
Maksim cica i češće a planiramo u siječnju na Roglu, na 4 dana
Kad mu se pricica, ak je sunce budemo vani uz topli čaj, a ak bu zima planinarska kućica bu naš drugi dom

:mah

Re: mala beba i skijanje

11 pro 2009, 19:01

2,5 -3h, blago tebi :mrgreen:

problem je i velika nadmorska visina, koliko sam ja istraživala po netu.

11 pro 2009, 22:33

Sanika je napisao/la:a ak bu zima planinarska kućica bu naš drugi dom

to je za mene zimovanje.... :dunno
ja se mislim ići skijati (ako je to izvedivo s malim djetetom)......dok se ja spremim (a to traje :oops: )...dok dođem do skijališta...jednom se spustim i mogu nazad..... :/

11 pro 2009, 22:57

ma Mini Me bitno je bar na kratko okusiti taj čisti planinski zrak, meni je to divota ..jedva čekam
i moje skijanje se otkad imam klince svelo na spuštanje jednom u dva dana al nema veze, bitno da oni uživaju ;)

12 pro 2009, 00:46

jel pametno voditi malu bebu od 2 mj. na skijanje tj. na hladnije temperature nego u Zg?

Ne vidim bitan problem s temperaturom. :dunno Za par dana ce i u ZG biti -4 stupnja, toliko je i na skijalistima ili koji stupanj manje.
Mi cemo ove godine odustali od standardnog hrvatskog tjedna jer ne zelimo da nam beba od 2 mjeseca boravi u hotelu s nebroj druge djece. Ipak cemo otici na dnevna skijanja, time da ce netko biti s bebacem dok ja skijam, dakle necu se bas puno skijati ove godine. Mozda u drugom ili trecem mjesecu odemo i na neku duzu skijacu.

14 pro 2009, 09:48

Mi smo isli s Palcicom kad je imala 3 mjeseca, s tim da je isla s nama i baka koja ju je cuvala , tako da sam ja mogla skijati. Ona je tad mogla izdrzati bez cicanja 4 sata. A sad idemo, Slatkisu je 8 mjeseci, doji svakih 2-3 sata, s tim da jede i kasice. Ne znam da li cu moci skijati, iako opet ide baka, koja se sad treba brinuti za nekoliko unuka.
Mozda uspijem 2-3 sata stati na skije, ali samo na nizinskim stazama, tako da sam blizu.

Temperature ne bi trebale biti problem, jer ni ovdje nije toplo. Ali ja se nikad nisam, a necu ni sad usuditi voditi bebu preko 1500 mnm.
I meni zna biti mucno prvo vrijeme dok se ne naviknem natu visinu, tako da ne bih eksperimentirala s bebacima.

A kako si ti mislila skijati, misli gdje ce ti biti beba za to vrijeme?

14 pro 2009, 10:08

Mi planiramo ići krajem veljače ako sve bude u redu. Apartmani blizu skijališta, sat i pol vožnje od kuće. Ja ne mislim skijati ove godine, al MM i djeca će uživati. J. je imao 6 mjeseci kad smo išli, skijala sam bez problema.

16 pro 2009, 23:02

Ja neću skijati, samo mi je radi temperature , mi smo u Falkiju u Katchbergu, ne znam nadm.visinu , ja ću tak i tak biti u hotelu ili u šetnji, ne idem gore. Da li smijem u šetnju uopće na -10?

17 pro 2009, 00:38

Mi smo Lukasa setali uredno na -12. Imao je godinu dana. Mala beba je pogotovo zabundana u kolicima, jos ako ima kupolu preko, unutra nije tako hladni zrak.

17 pro 2009, 09:25

Mi smo jedne zime skijali u Italiji i bilo je strašno hladno, -20 ujutro. S djecom smo čekali da se temperatura digne na -10 pa smo ih onda slali na stazu jer smo se bojali previše hladnog zraka i osjetljivih dječjih pluća. Ovo što kaže Tanja je ok, u kolicima je bebi toplo i ne diše tako hladan zrak.

17 pro 2009, 11:48

smijem u šetnju uopće na -10

naravno, zabundas bebaca i pazis da se ne setas predugo i da nema vjetra
Odgovori