Switch to full style
Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Nepravilan hod

07 sij 2010, 14:54

Mišica će napuniti 28.01. godinu dana i već dugo se se pridržavajući uz namještaj hoda oko maloga stola i ostaloga namještaja. U zadnjih desetak dana me jednostavno uzme za ruku i plače ako ju ne šetam iako ju nisam na to učila. Pa joj popustim nekih 10-tak min pa ju prevarim i pustim ! E sad, primjetila sam da dok hoda uz moje pridržavanje desna joj nogica dosta ulazi prema unutra a lijevom gazi lijepo ravno. Ne znam da li je to normalno ili bi trebala negdje otići na kontrolu zbog toga. :/

Re: Nepravilan hod

07 sij 2010, 15:14

na pregled tek kad samostalno prohoda ...kod ortopeda...

07 sij 2010, 23:01

Danas ju pratim dok ide uz guralicu koju sama gura i nogica joj sasvim lijepo ide ravno i jedna i druga. Dakle kada sama hoda sve je ok :) Mislim da je to od pridržavanja za mene i vjerovatno ju ja nekako navlačim na tu stranu jer ju držim za lijevu rukicu :)

07 sij 2010, 23:25

meni T isto tako seta, mislila sam nazvat dr. pa da je pitam al me strah da me nebi prala.

08 sij 2010, 01:22

vrlo jednostavno. nemoj joj davat ruku jer je nesvjesno "podižeš" i remetiš ravnotežu pa jednu stranu tijela "vuče". pusti je da puzi, hoda uz namještaj ili s guralicom. vodanje za ruku (u zraku) nije dobro ni za jedno dijete.

08 sij 2010, 18:33

alexandra je napisao/la:vrlo jednostavno. nemoj joj davat ruku jer je nesvjesno "podižeš" i remetiš ravnotežu pa jednu stranu tijela "vuče". pusti je da puzi, hoda uz namještaj ili s guralicom. vodanje za ruku (u zraku) nije dobro ni za jedno dijete.

mare10 je napisao/la: U zadnjih desetak dana me jednostavno uzme za ruku i plače ako ju ne šetam iako ju nisam na to učila. Pa joj popustim nekih 10-tak min pa ju prevarim i pustim ! :/

08 sij 2010, 18:59

ne znam što mi hoćeš reći? da je vodiš za ruku zato jer plače? mislim da ti nije potrebno ni tih 10 minuta nego joj možeš dat ruku na tren i zamijenit je guralicom. ili ako baš hoćeš ispuniti njenu želju, spusti se na koljena daj joj ruku tako da njena ruka ne prelazi visinu njenog ramena i hodaj uz nju na koljenima. tako ćeš izbjeći nepravilan hod.

08 sij 2010, 19:02

srecica tara je napisao/la:meni T isto tako seta, mislila sam nazvat dr. pa da je pitam al me strah da me nebi prala.

a?
pa čekaj malo, tebi je prioritet oće li te dr prati, ispred mogućeg problema koje ti dijete ima?
jel tako šeta kad ju potežeš za ruku, a iznad nje si, ili kad sama hoda?
ako je drugo, a samostalno hoda, mora kod ortopeda.

08 sij 2010, 21:33

ma nije mi to prioritet, nego sam vec par puta pitala za neke stvari opcento, pa je ispalo da samo bzv dramim.

ja je drzim ispod pazuha nikako za rukice. al malo mi je baca na stranu,a kad sam pokusa napravit par koraka super krene i onda kao da je baci u stranu, jer joj se malo nogica pomakne, i onda padne na guzicu.

09 sij 2010, 10:50

nemoj ju NIKAKO držati, nikako. Ako ne hoda, ne hoda. Kad prohoda, prohodat će. Hoda li sama uz namještaj??Jel joj onda nogica okej?

šta te briga šta doktorica misli, posao joj je da ti pomogne savjetom ;)

09 sij 2010, 11:39

ma je ona se super krece drzi se za stol, stolice,ma za sve sta stigne uvatit. nisam primjetila al kad je ja drzim onda joj malo desna nogica ide put unutra. ajme samo se nadam da nije nista strasno. imas pravo pitat cu ja nju za svaki slucaj,a ona neka govori sta oce.hvala

09 sij 2010, 13:45

ako kad sama hoda nema problema, jednostavno ju NEMOJ vodat. I neće bit nikakvih problema. Jer ako samo dok ju ti vodiš zavrće nogicu, to je jer zbog tvoga vodanja krivo rasporedi ravnotežu i nije nikakav njen zdravstveni problem-samo moraš onda vidit da se ne smije vodit nego pustit da sama prohoda.

09 sij 2010, 22:26

pustam je da puze sama, i onda se sama popenje na nogice i seta uz stol. al danas je napravila par koracica bas samostalno,i nisam primjetila da ide u krivo, vjerojatno je to onda zbog tog sta si ti spomenila...
Odgovori