Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
04 ožu 2010, 13:46
otpao nam je pupak jučer i što sad treba!
Patronažna nam je rekla da nju zovemo kad otpadne ali ja sma izgubila broj.
Ja sam ga juutros malo tretirala hidrogenom i praškom tirosur ali ok je niš ne curi ima samo malo kao da su ostale krastice ili tak nekaj.
I kaj sad treba?
04 ožu 2010, 14:18
pa kad si ti rodila???
04 ožu 2010, 14:22
Nazovi Dom zdravlja da ti daju broj od patronažne.
Pupak će vjerojatno biti okej, ali neka pogleda i onda će ti dati potrebne upute.
04 ožu 2010, 17:02
zauvijekmama je napisao/la:pa kad si ti rodila???

Pa evo prije nekih 10-tak dana
Odnosno točnije 19.02
04 ožu 2010, 17:39
čestitam. a za pupak isto ko i prije. Područje okolo pupka dezinficiraš hidrogenom ili alkoholom što već koristiš i ako rana još imalo soči pinkiu praška i čistom sterilnom prekriješ ranicu. Ja sam se strogo držala higijene pupka i triput dnevno dezinficirala i mijenjala gaze iako mij e patronažna rekla da je dosta 1 dnevno pa se ipak bio stvorio granulom. Patronažna rekla da su to nehigijenski odradili u rodilištu, da to često viđa.
04 ožu 2010, 19:05
Kad pupak odpadne čisti ga alkoholom, normalno je da ako suri krv se zgruša ko u jednu krasticu to počisti s alkoholom, meni su rekli ne prašak stavljati več samo sterilnu kompresu. Tako ga čisti par dana dok se skroz ne zatvori i sve će niti ok. Čestitam na bebici.
04 ožu 2010, 20:10
meni su isto rekli ne praškom. samo alkohol ili nešto tome slično za dezinfekciju i gaza sterilna. i kod nas je bila krastica ali je prošlo. dobro ti je presavinuti malo pelenu naprijed da ne žulja ranu. preko ionako ide svašta što će držati gazu
čestitam
04 ožu 2010, 22:14
zato sam rekla pinku praška samo ako soči, meni je baš puno sočilo i bez praška gazica bi se ne zalijepila nego praktički zabetonirala al ako je krastica onda ne treba prašak naravno
04 ožu 2010, 22:22
evo sta se pisalo o tome
link
05 ožu 2010, 22:50
domy je napisao/la:zauvijekmama je napisao/la:pa kad si ti rodila???

Pa evo prije nekih 10-tak dana
Odnosno točnije 19.02
cestitam...stvarno iznenadjenje