03 kol 2012, 22:08
)03 kol 2012, 22:43
03 kol 2012, 23:06
a ja ne mogu i neću slusat nju kako place i traži me... I taj komentar od dosta ljudi čujem.
inače majka je troje odrasle dice. I pokušaj ja njoj objasnit kako je dosta sisa, prvo ide vodenasto, pa masnije mliko, dojenje na zahtjev itd, a ona meni " a koje su to moderne gluposti" 04 kol 2012, 00:02
, jednostavno bi mi se digla kosa na glavi kad bi neko krenuo prema djetetu kao prema lutki, da je primi ispod pazuha, ja bih dotrcala, ugurala se ispred i rekla "ovako cete!", i onda pricala o babyhandlingu, vaznosti istog, itd., brzo sam im dosadila pa su bez pogovora pristali i niko od njih se nikad nije osilio da pokusa uraditi po svom.
04 kol 2012, 00:14

iz navike, a nisam imala nikakvi skriveni namjera pri tome. To je prošlo, prestaneš ionako tepati djetetu na taj način kad malo poraste. Vlastitu djecu (a izrazito su različiti imena, suprotnog su spola) često miješam i njoj kažem njegovo, a njemu njeno ime
04 kol 2012, 00:37
Xpatkica je napisao/la:Uvijek je ili - prenametljivost ili presuzdržanost u pitanju.
patkica je napisao/la:ako ga žele profurati u šetnju - neka. kad bude veći (i s većim potrebama u šetnji) smanjit će sami te aktivnosti, na žalost. Ako ne - imat ćes sigurnu varijantu da ti se dijete prošeta vani, što je isto super.
04 kol 2012, 06:48
olja2208 je napisao/la:ja sam bila direktna od pocetka, nije mi bio potreban nikakav trening za to
04 kol 2012, 08:22
tako da ona zna bolje od stručnjaka o motorici
rekla sam ne, povisila ton. onda je slijedio klasičan argument "ja bih ti dala ali ti mama ne da" što mi užasno ide na živce. mislila sam da je tu priči kraj, ali nije bio. okrenula se ona mu iza pulta daje keks. ručali smo i ja sam doma mm-u rekla da mi tamo više ne idemo osim ili ako nam je jako nužno ili eto tako jednom u mjesec dana. složio se.
04 kol 2012, 08:44
). I pokušavala je ona na sve moguće načine da je privoli da jede. Trčala za njom po dvorištu, pažljivo planirala kad će joj šta dati i sl. Nakon par mjeseci (na zimskom raspustu) ponovo je odvela A. na vaganje i kad je vidjela da nije bilo nekog značajnijeg pomaka, pokunjeno je priznala da se to dijete ne da nahraniti kako treba i da je mislila da će je ona uspjeti udebljati. Mene je to strašno pogodilo.
. A ja sa njim nisam popustila pritiscima okoline i počela ga dohranjivati prije navršenih 6 mjeseci.
. Ja sad tek znam gdje sam griješila sa A. 04 kol 2012, 08:55
Želim reći - znam da te to povrijedi (prošla sam i sama to sa sveki i prvim djetetom i UŽASNO me to bolilo i smetalo), al poslije sam vidjela da je to zapravo vrlo benigno i blesavo i ne ostavlja na nikoga posljedice, i da to nije polje na kojem sam trebala vodit bitku i gubiti živce.
04 kol 2012, 09:29
04 kol 2012, 09:33

04 kol 2012, 09:50
pa bi njena sveki kad bi moja sveki izašla van mm-a trpala adaptiranim i nekim zaprškama pa je ovaj počeo odbijati cicu.
nadam se da će se tu "ispuhati".
04 kol 2012, 09:53
U pravu je
04 kol 2012, 09:55
04 kol 2012, 10:04
04 kol 2012, 10:04
04 kol 2012, 10:29
mamashnita od noje je napisao/la:vidim da uglavnom imate svekrve koje sopaju djecu, posjedaju ih, dijele savjete o dojenju.
vase majke to ne rade?
zanimljivo.
ali je daleko, zasad samo telefonski naređuje što je dobro za damjana, tako je i za tina, a kao što rekoh kad dođemo do nje (nažalost samo 2-3 godišnje) onda proba, al kako je moja mama s njom mogu drukčije.
04 kol 2012, 10:52
Trabakulica je napisao/la:Moja mama pokuša, kaže, savjetuje, ali razlika između nje i Sveki sta mami mogu objasnit, povisit ton, dat do znanja sta moze, a sta ne. A sa svekijima trebaš bit fin. Pa se valjda zbog sve te finoće događaju problemi.
04 kol 2012, 11:34
bojim se da je to već pravilo postalo, dobro patka kaže
no, dobro, malo sam već i oguglala, budući da mi je već treće dijete, a i ne dovodim ih često na čuvanje pa uspijemo naći kompromis... dok su manji (do godine i pol), isključivo im JA kod nje ostavljam prethodno skuhanu i pripremljenu hranu za taj dan (uz nalog kad koji obrok dati), a kod starije djece pokušavam utjecati smjernicama i smirenim razgovorom... beskrajno sam joj zahvalna što mi ponekad pričuva djecu i što je uvijek na raspolaganju i inače se jako dobro slažemo, tako da joj ne zamjeram te neke sitne svojeglave incidente... ali samo zato jer ne živimo skupa i jer se zaželimo jedna druge kad se vidimo
tj. na mamu mogu i povisiti ton, a na sveki me boli duša... a i mama mi je 300 km dalje i uglavnom sam ja skupa s djecom kad ih ona viđa (pogotovo manjom djecom) pa tu nema beda...
) i onda fino dođeš svojoj kući i uvijek si u miru božjem
04 kol 2012, 12:13
)Rimaithor je napisao/la:Želim reći - znam da te to povrijedi (prošla sam i sama to sa sveki i prvim djetetom i UŽASNO me to bolilo i smetalo), al poslije sam vidjela da je to zapravo vrlo benigno i blesavo i ne ostavlja na nikoga posljedice, i da to nije polje na kojem sam trebala vodit bitku i gubiti živce.
Xxx eh, da mi je današnja pamet sve bi drugacije odigrala tada...
Uzasno je frustrirajuce posebno ako nisi dominantna sveki i nemas podrsku muza.
DomiMama je napisao/la:eh... to je razlog zasto ljudi idu u podstanare..![]()
04 kol 2012, 12:39
Bubimiri117 je napisao/la:Nekako mi je u glavi da je to ipak mama mog budućeg muža, živimo pod njenim krovom i zaslužuje poštovanje (BM često namjerava popričat s njom najozbiljnije, ali je apsolutno nesposoban za to, čini mi se)
04 kol 2012, 12:41
(nije kakala 7 dana s 1 i pol mjesec) i tu sam rekla dosta, vi ste sa svojoj djecom radile kako ste mislile da treba, N je moja i moja je zadnja kad je o njoj riječ. Umukle obje i nije više nikad bilo tako agresivnog nametanja svoga. Ima davanja savjeta, pričanja kako tko radi, kako su one i tako to, konstantnog ponavljanja istoga ali meni je lakše kad razmišljam da one to rade dobronamjerno jer žele pomoći onako kako znaju a ne iz neke zlobe. U svakom slučaju nikad nisu svjesno ugrozile zdravlje i sigurnost moje djece. Lomila sam koplja na puno stvari, evo neki dan opet izvalila - Još si izdržala da joj ne daš vode, ja sam pukla od smijeha i mislim u sebi da, jedva se suzdržavam
04 kol 2012, 12:45
04 kol 2012, 22:11
dobro je da sam reagirala na sitnice, ne bih puštala da se skupe problemi pa da puknem. ona bi mene često poslušala, ali bi radila po svome. i tako će uvijek raditi. zato svoju malu ne ostavljam puno s njom samu.
barem ne još. jer čim ja ne gledam, ona joj pokuša uvalit' pečeni krumpir, sok ili whatever. na jesen će trebati biti više s njom, tu očekujem probleme
zato su ljudi radije podstanari - i to je bolje od svakodnevnih problema o kojima pišeš.
). ne želim reći da je tako bolje, ali želim reći da nekada ne treba forsirat' stvari koje ne štimaju.
04 kol 2012, 22:37
05 kol 2012, 00:16
mamashnita od noje je napisao/la:vidim da uglavnom imate svekrve koje sopaju djecu, posjedaju ih, dijele savjete o dojenju.
vase majke to ne rade?
zanimljivo.

05 kol 2012, 01:00
)... 05 kol 2012, 08:22
DomiMama je napisao/la:ovo sve trebamo sacuvati ne bi li pokazale svojim snajkama jednog dana![]()
![]()
05 kol 2012, 22:01