Switch to full style
Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Ozbiljna beba?

05 lip 2013, 12:03

Ukratko: dvoje djece, prva curka 5,5 god, druga 4,5 mj.
Prva se rano i puno smijala, gugutala, vriskala, bila glasna i nasmijana, brbljala, radila mjehuriće...
Druga je isto tako rano počela, ali je bazično puno ozbiljnija, tiša, zna se i glasno smijati i gugutati i vriskati ali to čini dosta rijetko i kratko i trebamo se puno namučiti da izmamimo glas. Na osmijeh odgovara smješkom, lijepo prati, odaziva se, sve je zanima, hvata predmete i trpa ih u usta, ali je ukupno jako ozbiljna i šutljiva i to me izluđuje...
Trebam li se brinuti?
Sigurna sam da ima i veselije i ozbiljnije djece, i da djecu ne treba uspoređivati, no ipak...

Re: Ozbiljna beba?

05 lip 2013, 12:26

Becky je napisao/la: i da djecu ne treba uspoređivati

X
Becky je napisao/la: ali je ukupno jako ozbiljna i šutljiva i to me izluđuje...

a šta bi sad trebala sa 4,5 mjeseca smijati se non stop?
ako si rekla da prati, guguće, smije se, ponekad i glasno, hvata predmete ne znam šta ne valja kod nje i šta ti još očekuješ od nje.
smije joj se kad joj se smije, pa nisu svi isti.

05 lip 2013, 12:28

moj se jako malo smiješio, jako malo smijao do godine, eventualno bi reagirao na dojenje tj prije dojenja bi bio cijeli happy ili bi se smijao starijem bratu tu i tamo
jako je mrgudasto dijete bio, tiho i ozbiljno, kako ti kažeš
sad je totalni veseljak, stalno se smije

05 lip 2013, 12:47

Decu ne treba uporedjivati. To sam ja naucila kada se rodio drugi i mislila da ce sad biti lako jer vec sve znam :mrgreen Razliciti su u svakom pogledu.

05 lip 2013, 14:24

Moj se isto slabo smijao, stalno sam slusala komentare kako je on ozbiljan, pa da li se on ikad smije.... i bilo mi je iskreno krivo, jer kao da ljudi misle da je nesretan ili nezadovoljan. Sreća pa sam ja bila poprilično sigurna u to da je on zadovoljan i da je jednostavno miran. Oko prve godine nekim cudom se promijenio, doslovno je bilo da se vratio s mora kao veseljak. Tamo u restoranu počeo se svima smijati, sa svima uspostavljati neki kontakt i takav je i ostao.....
Kao mala beba rijetko se smijao, ali još rjeđe plakao, jednostavno je bio miran i ozbiljan. Na sreću sad se puno smije, ali malo plače.
Nećakinja je bila jedna od onih beba sto se smiju svemu i svacemu, vrište i ciče od sreće, ali i sad kad je veća puno je temperamentnija od Frana, kod nje su emocije jako izražene.

07 lip 2013, 21:02

Moje su totalno razlicite. Starija je se svima smijala, uvijek vikala i brbljala, a I je ozbiljnija i tisa.
Doma prica, smije se ali vani je ozbiljna, ne smije se ljudima i promatra ih s oprezom. Uopce se ne zamaram. Svako dijete za sebe!
Odgovori