Sad napišem iskustava sa starijim klincem, za koju godinu javim jel se mlađi slaže
Mogli smo i bez toga:
Vrtić/ogradica - služilo nam je da u njega mm i ja pospremimo dječje igračke, malac je rijetko bio unutra, ali ja sam podlogu/strunjaču od tog vrtića koristila za vježbanje
Hranilica - slabo korišteno, na početku dohrane sjedio je u onom "jaju" na stolu, kasnije meni u krilu, i na kraju na stolcu s jastukom pod guzom
Škarice za nokte s tupim vrhom - to piše u onim "uputama što nabaviti za dijete" pa mi je netko kupil takve škarice s ostalim potrepštinama iz apoteke - dan danas nisam shvatila kak s tim odrezat nokte. režemo noktiće s običnim škaricama ili grickalicom
Sling marama - naručila od prijateljice da mi kupi kao poklon (jer mi je bilo fora), a na kraju se malac volio voziti u kolicima, pa se nismo imali potrebe nositi. Trenutno mi se čini da bi mi dobro došla za mlađeg, možda još požalim što sam ju prodala.
Razne igračke, mobili, ono kaj staviš dijete na pod pa mu vješaš igračkice po onim lukovima - bilo je zanimljivo prekratko vrijeme da bi se isplatilo kupovati (mi nismo kupovali niš od toga, sve smo nasreću dobili ili nam je posuđeno)
Korisno:
Kišobran kolica - divim se kak je ta jeftina stvar preživjela starijeg sina, i sad čeka mlađeg, mi smo to stvarno iznucali
Bicikl s pedalama, na tri kotača, i onom šipkom otraga da ga ja mogu gurati i upravljati - još uvijek je u upotrebi, nama najdraže "vozilo" za igru vani (ne mislim na one plastične guralice za vozit djecu, ovo naše je baš pravi tricikl, makar ni te guralice nisu loše, kod moje mame se u tome vozio umjesto u kolicima)
Autić za sjest na njega i odguravat se s nogama - mislim da su to najiskorištenije igračke/vozila za po vani ko ima dvorište, jedine u upotrebi od kad prohodaju, pa dok nisu preteški za to (a koliko smo tenisica podrapali na tim brmicama)
Komoda - presvlačilica (ono s ladicama na čemu se premata dijete) - u starom stanu smo u tome držali svu odjeću za malog jer nismo imali drugog ormara kamo bi to strpali - ostatak robice je bil kod mojih pa smo sezonski mijenjali repertoar u ladicama. i super je za noćna presvlačenja, da to ne radiš na krevetu - ne brojim koliko mi se puta zapišal dok sam mijenjala pelenu.
Nezamislivo mi je imati bebu a ne trebati:
Kinderbet
Kadica vulgaris (mi imamo onakvu u kakvoj su nas naše mame kupale

)
Bodiji - bez rukava, kratki rukav, dugi rukav - meni osnovna dječja obleka
Tetra pelene - moji tolko bljuckaju da ih bez tetre u jednoj ruci niti ne pomišljam podignuti
Slinčeki/podbradak - iskreno se divim djeci kojoj to ne treba. moj stariji je slinil u slapovima. i to jako dugo...