Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Podne puzzle - stetne, sto drugo???

24 tra 2012, 09:38

:(

- http://www.ringeraja.hr/clanak/zabranje ... _1060.html

- http://www.vecernji.hr/zivot/zabranjene ... nak-231041

Meni se beba igra na njima, al ne samo to, i puze i dize se... Mi imamo parket i plocice, bez je nemoguce, a nemam love za tepihe... :/

Re: Podne puzzle - stetne, sto drugo???

24 tra 2012, 09:44

preostaje ti jedino dekica (koja nije baš zgodna jer kliže po parketu), ili oni tanki pamučni tepihići, ima i zgodnih dječjih. nisu jako skupi :dunno
kad je V. počeo puzati, nama niti to, niti puzzle nisu imale baš previše smisla, jer svuda ga je bilo više nego na tome, uključujući parket, i hladne pločice, i preživio je :D

24 tra 2012, 09:54

Vidi, štetne i povlačene iz prodaje su baš te neke (zbog boja i svašta nešto, i toga da imaju sitne dijelove kojima se moguće ugušiti ili se mogu lako strgati pa opet progutati), moguće je da pronađeš nekog pouzdanijeg proizvođača, ali i staviš npr. simpatex (i u 2 sloja ako je hladno ispod)...ima tih simpateksa duple širine, velika površina se može pokriti - u zimsko doba sam za svog tad puzača imala pokriveno njime pola sobe (mislim, nije baš bio vrhunac estetike, ali ni trošak prevelik)

24 tra 2012, 09:59

Imas neki link da vidim kaj je to? :shock

24 tra 2012, 10:02

dekica nije dobra, jer se kliže i dijete stvara krivi obrazac u puzanju , trebalo bi nešto neklizajuće

24 tra 2012, 10:11

Zvala posvuda i svi me cudno gledaju kad kazem simpateks, gdje to nabaviti?

24 tra 2012, 10:18

Nemam link, nađe se po trgovinama koje drže metražu plastičnih stolnjaka, materijala za tapeciranje i slično, postoji obična širina, nekih 70cm ili dupla i kupuje se na metre, kupiš li veći komad, ne kliže se - veliš protuklizna podloga za kupaonice npr. :plavusa

24 tra 2012, 10:36

martina, ne znam gdje živiš i nisam sto posto da sam dobro shvatila što je simpateks, ali ako je to ono što mislim (crne / tamne boje, neklizajuća podloga), ima u tepih centrima (tepih centar, tepih land itd.). nije jako skupo.
a ja baš dobila podne puzzle... :ajme
:hug

24 tra 2012, 10:42

Naš stariji malac je proveo na puzzlama 4 god., tu mu je bila kutija sa igračkama i na puzz. se najviše igrao dok je bio u kući,mlađi je isto do sad stalno na trbuhu na puzzl., morat ću i ja smislit drugu soluciju...možda vidjet ako spužva nije skupa,pa je omotat plahtom sa gumicom,neznam hoće li to bit premekano...

24 tra 2012, 10:45

noah je napisao/la:Naš stariji malac je proveo na puzzlama 4 god.

možda su nakon 4 godine te kemikalije već isparile, ako su puzzle bile na otvorenom :dunno
mi smo imali dva seta. jedan za u Zg, jedan u Os. jedan je smrdiiiiiio, užas, taj smo odmah maknuli i nismo koristili. baš se osjetilo po nekoj kemiji. a drugi set je bio ok, bez nekog posebnog mirisa, njega smo kratko koristili. s tim da malac praktički nije ni bio na njima

24 tra 2012, 11:13

Ova podloga o kojoj pišem je onako rebrasta, rupičasta od tog nekog gumi nalik materijala, mislim, ni to nije baš za stavljati u usta, ali dobro stoji na parketu a na tome su dlanovi i koljena ;) a ne glava obično, može se srolati i nositi nekamo (na godišnji npr.) da se oprati i tako to...ima raznih dezena

24 tra 2012, 11:18

Možeš stavit kao podlogu tanji jorgan ilil šatorsko krilo. to da bude kutak za igru, a za puzanje po ostatku kuće ne moraš ništa podstavljat. Bebači su dobro potkoženi :D

24 tra 2012, 11:43

slika
volvo, ti pises o ovome, jel tako?

24 tra 2012, 11:52

tog ima za kupiti i po dućanima tipa Bauhausa i sličnih. mi to kupujemo pa režemo kao (protukliznu) podlogu za kupanje kad nekud putujemo (čitaj: kad se tuširamo u kadi koja nije naša). kad odlazimo, bacim u smeće.

24 tra 2012, 11:58

ja sam maknula već neki dan podne puzzle jer ih kora ionako samo želi pojesti. sad je na parketu, a kupila sam joj štramplice, one malo deblje, koje imaju gumene čepiće na stopalima i ne kliže joj se. meni je to ionako najbolje rješenje, jer bilo koju drugu podlogu ne mogu toliko prati od mačke koja jedva dočeka da se izvali na takvo što.

parket obrišem/operem u sekundi.

kad nije u tim štramplicama, onda joj stavim kožne papučice.

24 tra 2012, 12:42

Po podacima koji su dostupni nisu sve puzzle otrovne ali pretpostavljam da te neotrovne nisu na nasem trzistu. Ima takodjer raznih strunjaca koje se moze staviti na pod, jedna od poznatijih marki je Avirex.

24 tra 2012, 12:48

Ma ja sam kupila puzzle u Sloveniji, u Baby centru. Kazu oni povukli, provjerili i sve bilo ok. :dunno

A i sad znam o cem pricate, kupit cu. :dada
Zadnja izmjena: martina123; 24 tra 2012, 12:56; ukupno mijenjano 1 put/a.

24 tra 2012, 12:54

Martina u Sloveniji su povukli sve puzzle, kako ti mogu garantirati da prodaju ove neotrovne?

24 tra 2012, 12:57

To je Baby centar, nekako im vjerujem. Al cu kupiti svejedno ovo kupaonsko. Samo kako znate da to nije otrovno?

- http://www.baby-center.si/DesktopDefault.aspx

24 tra 2012, 13:03

Pisala sam im mail, sad cekam sluzbeno.

24 tra 2012, 13:07

Savez potrosaca Slovenije jos uvijek savjetuje da se izbjegavaju sve puzzle, kao sto su napravili npr u Belgiji i drugim drzavama. U Sloveniji je bila testirana samo Baby Unikatoy i ustanovljeno je da sadrzi neki x % Formamida sto kao ne prekoracuje dozvoljenu kolicinu. http://www.ringaraja.net/clanek/izdelki-za-otroke-brez-strupenih-snovi_4155.html

24 tra 2012, 13:14

Imaš i one podloge za kampiranje ili vježbanje.
Isto neka meka, tanka masa, a topla je.

24 tra 2012, 13:18

a strunjače za borilišta?
mi uboli nekidan par komada.
ne smrde kao one brojke/slova/oblici u raznim bojama koje sam koristila prije. punnno su lakše za održavanje jer su metar puta metar.
e sad, s obzirom da ih koriste u borilištima vjerujem da su sigurne.

http://shop.croring.com/Products/6668-s ... unjae.aspx

24 tra 2012, 14:24

Ovo i nije nova informacija: http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=45&t=62232

24 tra 2012, 14:26

mi imamo podne puzzle, one obične sa slovima i nekakve sa stazom za autiće, stare su četiri godine, oprane milion puta, ne smrde...
više smrdi taj tepih za kupaonicu, i nakon pranja u veš mašini :dunno , nama to služi kao podloga za vježbanje.

24 tra 2012, 14:31

Ovo kupaonsko ne znamo da je baš 100% neotrovno ali za puzzle znamo da jesu (bar su tako pisali kad su ih testirali) :mrgreen , plus, nema dijelova koji se vade i u usta stavljaju ;) (kao kod puzzli) i sve skupa je teže u usta zagurat nešto dimenzija metar i pol puta dva metra ;) pogotovo dok je rasprostrto po podu. A definitivno se da naći u dućanu takva prostirka koja na prvu loptu već nema miris "kineskog" raznobojnog proizvoda (dakle, za pretpostaviti je da je i na dodir manje opasno) - osim toga, kad dijete krene hodati to kupaonsko čudo poželiš maknuti iz dnevne/dječje/kojegod sobe a puzzle jer su "slatke" poželiš ostaviti, pa je dijete duže (u mjesecima duže) u dodiru s potencijalno opasnim materijalom :dunno

24 tra 2012, 15:06

Volvo je napisao/la:Ovo kupaonsko ne znamo da je baš 100% neotrovno ali za puzzle znamo da jesu (bar su tako pisali kad su ih testirali) :mrgreen , plus, nema dijelova koji se vade i u usta stavljaju ;) (kao kod puzzli) i sve skupa je teže u usta zagurat nešto dimenzija metar i pol puta dva metra ;) pogotovo dok je rasprostrto po podu. A definitivno se da naći u dućanu takva prostirka koja na prvu loptu već nema miris "kineskog" raznobojnog proizvoda (dakle, za pretpostaviti je da je i na dodir manje opasno) - osim toga, kad dijete krene hodati to kupaonsko čudo poželiš maknuti iz dnevne/dječje/kojegod sobe a puzzle jer su "slatke" poželiš ostaviti, pa je dijete duže (u mjesecima duže) u dodiru s potencijalno opasnim materijalom :dunno

ja ne bih stavljala ono za kupaonice, a niti podloge za vježbanje :|
da su puzzle otrovne doznali smo jer su ih testirali
a testirali su ih jer je to proizvod za malu dječicu
ovo što navodite nitko neće nikad testirati
proizvođači su toga svjesni
osim toga proizvodi se također u tvornicama kojima je cilj samo što veća zarada i masovna proizvodnja (da ne napišem i ja "u Kini" odnosno da izbjegnem generalizaciju)

dakle, moje je mišljenje - ili tepih ili parketi

tih par mjeseci dok prohodaju ionako brzo prođu,
i mislim da im neće biti ništa od puzanja po golom parketu,
moje je dijete par mjeseci gulilo koljena na kamenoj terasi, ali je nismo mogli s te terase nikako odvući jer je tamo beskrajno uživala. Koljena su joj preživjela.

24 tra 2012, 15:24

U prvom svom postu sam pisala: "u zimsko doba" jer je pod tada bio hladan, zato je Martina i pitala, prehladno joj je na pločicama npr. i kad zatopli sigurno je bolje sve to nešto maknuti i pustit slobodnom puzanju na volju ;) - ionako je onda korak do hodanja, makar je na podu u prostoru gdje dijete boravi dobro za kasnije imati tepih jer se puno igara tamo baš igra :dada (pa i sad neku društvenu često zavrtimo na podu nego na stolu, više je mjesta :dada )

24 tra 2012, 15:28

Mi u kući ne držimo tepihe( a i tepisi su većina sintetički i ko zna kolko štetni :mrgreen ) zbog alergije na prašinu i grinje a parket mi je prehladan za bebača a uostalom mora imat kutak za igru i igračke,pa će mi bit izvrsna solucija airex strunjače ili link od silki,hvala na idejama... :D

24 tra 2012, 15:45

strunjače airex imaju certifikat,pa ipak ih koriste sportaši veliki i mali znači isto djeca i na njima na treninzima provode dosta vremena tako da moraju bit sigurne... :)
Odgovori