Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Odgovori

Re: jantarna ogrlica (spojene teme)

07 stu 2009, 17:58

kod nas je oko 30tak eura.

07 stu 2009, 18:19

Vjerujem da svaka materija ima svoju energiju pa tako i jantar kao kamen/mineral. Da li djeluje na bebe, ne znam. Nadam se da da, jer nam zubići tek predstoje. Kad isprobamo, javim se.

07 stu 2009, 18:29

zato i ja pitam I-STA, razmisljam o kupnji i skupljam savjete.

07 stu 2009, 18:41

Ja sam svoju platila u ljekarni 90 kn.. nije imao temp... ali ne pripisujem to ogrlici.. cendrao je dosta, i još uvijek cendra..tako da mogu reći da nije pomogla.. ja sam očekivala valjda da je to magična ogrlica :lol

07 stu 2009, 19:01

Arkana10 je napisao/la:zato i ja pitam I-STA, razmisljam o kupnji i skupljam savjete.

Kako rekoh, svaka materija... Ali ne djeluje na svakog jednako. Kužiš, kao što ima, recimo, ljudi koji te privlače ili odbijaju, a da to sebi ne možeš objasniti zašto. Možda je sve zapravo placebo, a možda ipak postoji neka kvaka (22 :lol ).

08 stu 2009, 12:03

jel preskupo 30tak eura?

08 stu 2009, 13:22

Ja sam na netu našla cjenik od 130 kuna pa na dalje,ali ja sam svoju dobila na poklon prije cca.9 godina pa nisam upućena u točne cijene...mi ju koristimo već duže vrijeme i nama je super,nema temperature ni plakanja...valjda ovisi od djeteta do djeteta...svakih tjedan-dva operem ogrlicu pod mlazom hladne vode(10-ak minuta) i iznesem van na jutarnje sunce da se osuši-tako sam pročitala na netu da se treba raditi...
Meni se čini malo puno 30 eura ali ako će pomoći onda se isplati... :dunno ...osim ako je netko u financijskoj nemogućnosti,pa će biti dostatan i dentinox...ali pošto nisam baš pobornik ikakvih lijekova ogrlica mi se čini boljom solucijom...

08 stu 2009, 14:39

Arkana10 je napisao/la:jel preskupo 30tak eura?

je,preskupo je!

09 stu 2009, 12:36

Ja razmisljam isto o toj ogrlici, L. je imao bolno nicanje zubica, a kako je Emi po svemu ista on, planiram pokusati olaksati to njoj. E sad, nasla sam na netu bas firmu koja se iskljucivo bavi izradom tog nakita i šalju postom. Košta 140 kn. Kakva su vasa iskustva s kupnjom tih ogrlica? Ne mora se u ljekarni bas kupiti? Bojim se da ne kupim neko sr***...

09 stu 2009, 20:54

tin nosi jantarnu ogrlicu već mjesec dana. ne slini skoro ništa (vrlo vrlo vrlo malo), nije nervozan ni ništa. no možda još nije krenulo. :dunno
u ljekarni kupljeno za 100 kn s certifikatom da je to pravi jantar.

10 stu 2009, 09:48

Citala sam malo o jantaru i navodno pomaze i drugim upalnim procesima u tijelu, sto znaci da se moze nositi i preventivno prije pojave samih simptoma nicanja zubica... Ja joj mislim staviti oko 3. mjeseca...za koji tjedan.

10 stu 2009, 09:59

tratinčica1711 je napisao/la:Ja sam svoju platila u ljekarni 90 kn.. nije imao temp... ali ne pripisujem to ogrlici.. cendrao je dosta, i još uvijek cendra..tako da mogu reći da nije pomogla.. ja sam očekivala valjda da je to magična ogrlica :lol

potpisujem ovo

14 stu 2009, 10:49

Jel skidate ogrlicu za vrijeme kupanja i nocnog spavanja?

14 stu 2009, 10:56

kod kupanja ju skidamo, a nocu je ne skidamo

14 stu 2009, 23:40

skidam za oboje.

Re:

14 stu 2009, 23:59

gold dust je napisao/la:ne vjerujem da to pomaze. inace ni s jednim djetetom nisam koristila nikakva sredstva za ublazavanje boli od zubica. mozda njih to stvarno nije previse boljelo - jer imali smo u tim fazama i cesca budjenja i cendravost i vise nosenja, ali valjda mi se sve to nije cinilo prestrasnim, pa nikad nisam pomislila da nam treba neko pomagalo/sredstvo protiv te boli :dunno

X
osim sto sam ponekad znala namazati gelom i starijoj i sada mladoj!

18 stu 2009, 14:03

Ne skidam ju niti za spavanje niti za kupanje! Samo 2 puta mjesečno ju operem u hladnoj vodi i 2 sata držim na suncu ;)

20 stu 2009, 01:10

Mi ju imamo jos od Nike, ali mu ju se ne usudim staviti jer cim ju skuzi na sebi, (a uvijek skuzi pa makar mu stavim ispod majice) pocne ju potezati onak krvnicki pa me strah da se ne ozljedi. Istio nam je problem i sa slintacekima. Ima ih samo za hranjenje i odmah iza hranjenja mu ih moram skinuti, jel ih svom snagom vuce pa se bojim da si vratic ne zareze. Pa imamo stalno problem sa mokrim i slinavim majicama! :roll:

A po noci me malo strah da ju ima oko vrata,kaj ja znam.... :dunno

20 stu 2009, 10:57

Franika sad cu ja malo oftopik. i J tako trga sve sa vrata, pa sam mu kupila slinceke koje se zakopcaju na drukere i imaju veliki zadnji dio, njih ne moze potrgati. ali on je mladji od Leona, pa mozda jos ne moze i te da skine sa vrata.
Janstarnu ogrlicu jos nismo kupili.

24 stu 2009, 16:10

mi je isto imamo i to vec 2tj.do tada smo mazali sa gelom vise puta dnevno.mogu reci da nam ide na bolje,nema vise plakanja,mirnije spava,opcenito je mirnija.platili smo je 100kn,dobili sve papire za nju.skidam je samo kad se kupa i odmah vracam nakon kupanja......uosalom lijepo joj stoji!!!!

24 stu 2009, 22:58

tin je ne poteže. iako poteže sve. stavili smo s 3 mj pa je možda se naviknuo na nju. meni se isto čini da nama pomaže jer tin ne slini kao druge bebe njegove dobi, dosta stavlja rukice u usta ali nije ni nervozan ni plačljiv. a ok spava

26 stu 2009, 20:31

ovo zadnje me tera da razmislim opet o kupnji.

18 pro 2009, 18:43

kupili smo je, danas smo je stavili, javicemo utiske.
pise da je balticki jantar, kratka je samo oko vrata. ne znam dali da je vadim za spavanje, u uputstvima pise da je vadim.

18 pro 2009, 23:40

što ti piše da je vadiš??? :conf ja sam zvala svoju pedijatricu i još 3 druga i rekli su mi da je ok. ostavit po noći. ja mu stavim u body do kože.
skini ako nisi sigurna

18 pro 2009, 23:50

Ja svom bebaču držim i preko noći oko vrata,ali ju isto tako možeš i skinuti...mislim da ne igra neku ulogu dali je na vratu po noći ili ne...ako češ ti biti sigurnija da ju skineš onda je skini...pusa malom sinčini...

19 pro 2009, 01:12

ja mislim da igra, jer npr tin je u krevetu 50% dana tako da je onda ne bi nosio 50% vremena.

19 pro 2009, 12:20

skinula sam je sinoc, bio je jako nemiran/nervozan i trgao se, pa sam je izvadila. jutros sam je opet stavila. ona mu je oko vrata, kratka je, ali ima nekih cm+ koji je duzi, pa me je pomalo strah. Vidjecemo kako ce veceras biti.

19 pro 2009, 15:16

Mišicu muče trojke i ne znam da li kupiti ogrlicu nekako me plaši ti napisi da ju dijete uspije pregristi iako ne kužim kako. Prijateljica mi kaže da njenoj malenoj super pomogla :/ :dunno

19 pro 2009, 15:39

Arkana10 je napisao/la:pise da je balticki jantar

Letonija i Litva su poznate po jantaru zato piše baltički!
;)
m. je još nosi iako nema nekakvog učinka,više držim iz navike-ne vuče je niti je primjeti :)

20 pro 2009, 13:03

Moja vise uopce ne reagira na nju, no ja sam joj stavila vec s 2 mjeseca pa se valjda navikla.
Odgovori