Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
Tema je zaključana

Re: Hommage webici i nadici

14 ožu 2006, 00:44

Nadice <
><
>Bas sam pogledala na netu o baby hendlingu i sve je to OK samo jedno mi se pitanje postavlja. Do koje dobi djeteta se dijete tako podize, nosi, spusta. Sto kada su djeca veca, kako s njima tada postupati? <
><i></i>

14 ožu 2006, 01:54

Nedo, nego sta nego sam prociatala cijeli, cjelcati post (bez preskakanja i varanja )<
>I stvarno ti hvala sta si ga podijelila s nama i to bas ovdje.<
><
>Ja, na svu srecu povremeno svratim na GP pa znam za takve stvari, ali jasno je da ima puuuno mama koje tamo ne svracaju, a iz vise primjera sam cula da pedijatri znaju takve, izrazito vazne stvari, koje se s druge strane mogu vrlo jednostavno ispraviti i lako pomoci djetetu, i ne primijetit! I mene to jako ljuti! Hvala Bogu da postoji Forum da negdje mozes nauciti o takvim stvarima!!!<
><
>I hvala Bogu sto postoje Forumske mame koje ce te bez ustezanja upozorit na ovakve stvari!<
>nadice <
>webmama <
><
>Poseban Bubidei!<
>Iskreno, vise se i ne sjecam jesam li ti zahvalila sta si me bila upozorila na Nerine zatvorene sakice. Nadam se da jesam, ali... evo ti jednom i javno!<
>Slazem se u potpunosti s tobom, uostalom znas i sama da se na tvoje upozorenje nisam ljutila nego ti samo bila zahvalna (narafski da te malo strefi, ali... ). Na svu srecu s Nerom je bilo sve OK (puzala je zatvorenijih sakica, ali pomnijim proucavanjem sam dosla do zakljucka da to radi jer je jako rano propuzala (4 mj.), a u drugim slucajevima je koristila otvorenu saku), ali... ovako sam saznala da uopce postoji nesto na sta trebam pripazit. <
>Bubidea HVALA! <
><
><
><
>Nera - 28. 03. 2005.<i></i>

14 ožu 2006, 15:03

da, putnice tebe sam se odmah sjetila kad sam napisala gore malo vise da sve upozoravam na neke nepravilnosti koje vidim i odmah sam si pomislila-tko zna sto si zena misli o meni ...nisi rekla ( nisam nigdje pokupila inf.) da si isla za tim rucicama i da mi nisi zamjerila<
><
>ja sam ti to , jednostavno, morala reci, to je bilo jace od mene, pa sto bilo-bilo<
><
>vec sam dozivjela da su se ljudi nasli uvrijedjeni, imala sam osjecaj da misle da im to govorim zato sto je moje dijete imalo poteskoca, pa bi sad svacija trebala imati kao da im to govorim iz nekakve zavisti sto je njihovo dijete zdravo, moje nije bilo, pa zasto bi tvoje bilo, tak nekak...a tebe, iskreno, jako slabo poznajem, jednom sam te vidjela, uopce se ne sjecam jesmo li tada progovorile i jednu rijec i stvarno sam se bojala da mi nesto ne zamjeris<
><
>sada mi je puno lakse kada si ovo napisala i drago mi je da je s Nerom sve u redu ( ma, i nadala sam se da je u redu, zapravo, to sam i znala nakon nekog vremena, jer nisi pisala nista suprotno, ali sam mi je stalno negdje u glavi bila misao da mi , mozda, nesto zamjeras ) <i></i>

14 ožu 2006, 15:48

Kad otopli cu ti se javiti za male instrukcije. jel moze?<
><
> <i></i>

14 ožu 2006, 16:04

Može Kad odustanes, izgubio si!!! <
><
><
><
><i></i>

14 ožu 2006, 17:33

Predivan i super koristan post! <
><
>Zivio forum!!! <
><
><
><i></i>

15 ožu 2006, 01:31

Bubidea, jos jednom oprosti sto to tek sada saznajes!<
>Ma, sigurna sam da sam ti bila napisala post, ali me ocito nesto bio zeznuo komp pa ti ga nikad nisam poslala, <
><
>I jos jednom da napomenem - da, naravno da me u trenutku oblio hladan znoj i da sam se malo zacrvenila dok sam citala tvoje upozorenje, ali NI U JEDNOM TRENUTKU mi nije pala na pamet ni jedna losa misao o tebi!<
> <
><
>Po mome, samo bi bolesna osoba (u glavu) mogla drugoj izmisljati probleme samo zato sto ih i ona ima (ili ih je imala), a ja takvima ne smatram moje drage forumasice.<
><
>Nado, jos jednom hvala na topicu jer sam zahvaljujuci njemu uspjela i rascistit ovo s bubideom.<
> <
><
><
><
>Nera - 28. 03. 2005.<i></i>

15 ožu 2006, 10:15

Evo, meni treba vaša pomoć.<
>Kad sam danas ujutro objasnila pedijatrici što radi, ona je rekla da ćemo za svaki slučaj napraviti uzv mozga i dala mi uputnicu za neuropedijatrija.<
>Što predlažete, gdje da idemo? Kod koga? Što se sve tamo radi?<
>Thanx <i></i>

15 ožu 2006, 11:36

Nedo i ostale mame , najveće za tvoju K.!<
>Sretna sam što vas imam! <
>Možeš se ti informirati i čitati o koječemu, ali iskustvo jedne od nas ipak direktno dopire do mene i najbolji je model učenja. A što se tiče liječnika, svaka njima čast i ne mislim da treba biti paničar i sumnjičav u sve, ali do
o je da što više sam znaš. Tako ćeš bolje pomoći i sebi, i svom djetetu, a i njima u njihovom radu. Svaku stvar uredno pitam dva puta, dva (ako treba i više) različita mišljenja, da mi se sve podrobno objasni, bez ikakvog ustručavanja.... <
>Možda sam malo , ali eto imala sam potrebu to reći (iz vlastitog iskustva...).<
><
>Nego, molim vas, recite mi to što pričate o zatvorenim šakicama, o čemu se zapravo radi??? Sad sam se malo za
inula.<
>I mogu li negdje na forumu ili netu naći "tablice" razvoja za dob? Kada se dijete počne okretati i sl.? Thanx!<
><
>P.S. I ja bi rado s vama <i></i>

15 ožu 2006, 15:13

...u stvari, ja sam se uvijek pitala zasto ne vjezbaju sva djeca od najranije dobi, a ne samo neurorizicna... <
>...moj je Janko bio nedonosce od 1660 g, vjezbao godinu dana, isao na sve dodatne pretrage - okulist, EEG, neuropedijatar, psiholog itd - na sve ono kamo iz mjera predostroznosti salju neurorizicnu djecu...i meni je zbog toga bila izuzetno drago ... narocito zbog vjezbica... ne moze se uopce objasniti koliko dijete vidno moze napredovati i ispravljati uvjetno receno nekakve pogreske u razvoju ili ponasanju, a tek kakva je uzivancija vjezbati s bebejcem... osim toga, on je stvarno volio vjezbati...kada bi postao nemiran, tijekom dana, ja mu samo onako znacajno zapocnem "jen dva, dva dva" a on se opali smijati i znacajno me gleda jer zna sto slijedi... <
>...slikala sam ga dok vjezba, sve si vjezbice fino napisala i onda od toga napravila onako kao letak, podsjetnik, buduci da je on morao vjezbati sve sto se moglo - za sve udove, glavicu, hipertonus misica i sl....kad je propuzao, nije bilo spretnijeg djeteta od njega... <
>...stvarno mislim da se vjezbanje isplati, i zbog djetetovog razvoja i zbog vremena provedenog s njim vjezbajuci <
> <i></i>

15 ožu 2006, 17:08

Quote:u stvari, ja sam se uvijek pitala zasto ne vjezbaju sva djeca od najranije dobi, a ne samo neurorizicna<
>zato sto djeci koja nemaju nikakve motoricke poremecaje na taj nacin mozes , nesvjesno i nenamjerno, vjezbajuci s njima, ugraditi krive nacine izvrsavanja pojedinih radnji ( dizanja, puzanja, sjedenja, okretanja...)<
><
>djeca koja su potpuno motorici zdrava, sama znaju kako nesto napraviti <i></i>

15 ožu 2006, 17:32

Imaš u onoj škrinjici Sretna beba sto smo dobili u bolnici letak od udruge Puž ima osnovne stvari na koje treba pripaziti. Vjezbice koje sam ja primjenjivala se mogu naci kod nas po DZ, inace mogu ti kopirati svoje pa ti posaljem . Ova ti je moj jos neostvaren san. Jedva cekam sunce. <i></i>

17 ožu 2006, 13:05

bubi<
>Quote:vec sam dozivjela da su se ljudi nasli uvrijedjeni, imala sam osjecaj da misle da im to govorim zato sto je moje dijete imalo poteskoca, pa bi sad svacija trebala imati kao da im to govorim iz nekakve zavisti sto je njihovo dijete zdravo, moje nije bilo, pa zasto bi tvoje bilo, tak nekak...<
>tak sam i ja dozivljavala da ljudi misle o meni i mojim upozorenjima i zato je tako tesko na ispravan nacin to reci. Na kraju ispada da jedino direkt u glavu naj
zi i najtocniji nacin<
>baby handling je primjenji bas kod sve djece, a do
o ga je primjenjivati jer takve male "nepravilnosti" dodatno i da niste ni svjesni niti vi niti dijete, ispravljate.<
>Postoji naravski baby handling i za vecu djecu (koji ja primjenjujem na Denisa), ali to se ipak mora pokazati uzivo <i></i>

17 ožu 2006, 14:30

Mi smo naručeni u srijedu na uzv mozga na Re
o.<
>Imate kakve savjete? <i></i>

17 ožu 2006, 15:52

Ovaj baby handling za bebe vrijedi do kada? Mislim ima li još kakvih posebnih položaja i sl. za ove iza 6mj. <
>I još nešto da li je do
o, kad djete samo traži dizati se u sjedeći položaj, pomagati mu držeći ga za ručice? <
>Znam, da ne smije sjediti još (do kada?), ali smijemo li izvoditi to kao vježbu 2-3 puta samo do sjedećeg i natrag. On traži, kad se uhvati za ruke gotovo se sam digne, i super mu je to. <i></i>

17 ožu 2006, 21:13

roka, to nije vježba. djeca se ne posjedaju na taj način. samo ga krivo učiš. pusti ga i sama ćeš vidjeti na koji se način bebe posjedaju. dijete može sjediti od onda kada je u stanju samo se posjesti, bez pomoći, povlačenja ili podupiranja. neki to mogu sa 6 mjeseci, neki sa 9. koji je krajnji rok, ne znam. <i></i>

18 ožu 2006, 11:32

Thanx! To sam i pomislila, neću više <i></i>

24 ožu 2006, 17:30

Evo, postavila sam cijeli baby handling sa slicicama na portal, pod ru
ikom dijete <b>*Portal mameibebe.net *</b><i></i>

24 ožu 2006, 19:56

Hvala Webica, ja sam vec bila pronašla onaj stari i do
o ga proucila.<
>Zasad jedino griješim u podizanju, jer ga dižem tako da ga uzmem ispod ruku "...I jedan život za jednu ljubav<
>I ko se boji taj ne postoji..."<i></i>

26 ožu 2006, 19:34

Nedo, tek sam sad vidla ovo. Bit će sve do
o, sigurna sam. Na vrijeme ste to vidjeli, krenuli s vježbicama, to je za svaku pohvalu.<
>Ja bih točno tako napravila na tvojem mjestu, s tim da bi meni to mama sugerirala (ima um Einsteina, oko ko
e), ona je med. sestra. Kad god ju poslušam, nikad ne fulam. Bez obzira na doktore.<
>Ljubi K.<
><
>A što ću reći za ove dvije gore spomenute akterice, nego forumski anđeli <
><
>Inače, nisam se dosad oglasavala po pitanju simpatičnosti i nesimpatičnosti, jer su mi fakat sve cure drage, još (uvijek) nisam našla neku koja bi me izbacila iz takta, al moj su favorit <
><
>4 "stara" asa (tu mislim po stažu, da se razme)<
><
>Lidija <
>Nadica <
>Neda <
>Webi <
><
>Onda NinaiNika, pa Nata, pa moja Matilda, Kimi... i moje jesenašice, sve odreda<
><
>Editirala sam zato jer je meni MAMA rekla ovo gore o čemu govori Neda apropos žutice, jer smo mi gulili skoro 3 tjedna bolnice radi žutice. I ne, niti meni to nije spomenula niti patronažna, niti doktor niti sestra. <i>Edited by: Krkica at: 26/3/06 19:36<
></i>

26 ožu 2006, 23:09

Za one koji su propustili evo linkova jos jednom :<
><
><
>baby handling<
><
>znakovi upozorenja odstupanja u razvoju <
> <
>Lena 21/10/02<
> Vanja 30/08/04<
><i></i>

27 ožu 2006, 10:32

Evo trazeci nesto o Nedinoj curici (nisam znala da ju ima) nasla sam ovaj topic.<
>Drago mi je da da ce malena biti do
o i da je susret forumasica bio tako uspjesan.<
>Evo zato volim ovaj forum!!!! Uvijek mozes ocekivati i dobiti pomoc!!!! <
> <i></i>

27 ožu 2006, 12:22

Srecooooo, pa zasto te cesce nema <b>*Portal mameibebe.net *</b><i></i>

27 ožu 2006, 23:24

Tamaraio (nadam se da se uskoro vidimo ).<
><
>Malo sam razmišljala, malo sam čitala, malo sam razgovarala i onda sam odlučila napisati kak ja vidim ove motoričke poteškoće koje su tako revne curke opazile, a ja eto nisam. Zato sad znam više. <
>Dakle....<
>Ja sam to ovako zamislila. Svaki je pokret ili ponašanje jedan algoritam. A algoritam bi trebao biti temelj, baza onoga što ćemo nadograđivati.<
>Algoritmi oblikuju petlje. Koje rade, na nižoj razini same za sebe, a na višim razinama jedna petlja uvjet je za rad druge, ili više njih, a neke su prelazak iz jedne u drugu - kao mostovi. Petlje čine software.<
>I sad se već vi pitate kaj ja tu baljezgam.<
>Eh... hoću reć ovo. Možda će bit jasnije. Imamo nekoliko algoritama, ali jao nama, jedan ima malenu greškicu. No to nas uopće ne za
injava, jerbo ostali rade idealno, rekli bismo savršeno, a i prve petlje koje se stvaraju od ovih algoritama rade super. Jedna doduše malo šteka, ali ta i nije jako bitna. Ove ostale "vade" stvar. Tak da program, tj. software više manje šljaka. Međutim, kako napredujemo i želimo sve više i više, moramo nadograđivat software, i koristit postojeće petlje, koje pak koriste algoritme. I kaj se dogodi. I dalje sve skupa šljaka, no na jednoj višoj razini, stepenici, kod malo složenijih petlji - događa se lagano pucanje. Malo šteka, ali jopet, premosti se - i sve skupa izgleda da funkcionira. Onaj jedan algoritam i dalje je pogrešan, ali zasad ne radi veliku štetu. No, svemu skupa nije kraj. I dalje radimo na sebi, razvijamo se, program raste, raste i sve je više petlji, koje uključuju druge petlje. I najedanput puca. Zašteka. I moramo resetirat. Resetiramo jednom, i opet radi do
o. Al' opet zašteka. Pa sve češće resetiramo, popi***** na software, pokušamo ugradit novi - ali matična ploča ne prihvaća. Pa se odlučujemo zadržat stari i otkrit gdje je kvaka. Skužimo da neke petlje ne rade do
o i počnemo ispravljat petlje. Petlje. I dalje ne diramo algoritam. Na kraju ispravljamo stalno petlje, i ponovno resetiramo u beskonačnost. Nekoliko puta poželjeli smo zamijeniti staru kantu, kupiti novu matičnu ploču i šta ti ga ja znam. <
>I na kraju se sjetimo algoritma. Ali toliko je komplicirano da ga sad idemo ispravljat, jerbo ta greška povukla je neke druge greške, a nemamo više vremena za ispisivanje novih algoritama, stvaranje novih petlji i imamo software kakav imamo. I kaj sad pitate se?????<
><
>Stvar je u tome što smo bili jako neoprezni i neuki, i nismo u samom početku primjetili, kad je jedna petlja trokirala, da je jedan algoritam pogrešan. Na kraju nas je sve skupa dovelo do toga da smo bili izluđeni, čupali si kosu, i htjeli sve skupa poslati k vragu. A nismo trebali. Trebali smo samo na vrijeme uočiti i ispraviti algoritam. I sve bi petlje radile kak treba, i one jednostavne i one složenije. Kapirate????<
><
><
>Mislim mogu i pojednostavljenu verziju, za građevinare. Sve se svede ne do
u staru priču o vuku i tri praščića. Oni koji su gradili labavo, od pruća i slame - obilo se u glavu. I svi su na kraju zavrćili u kući s do
im temeljima. Koja se nije srušila kad je vuk puhnuo.<
><
>Dakle, zato treba dignut glavu gore. Sva sreća pa smo uočili poteškoće i nepravilnosti na vrijeme, i sad ćemo djeci dati priliku, a time i nama da uživamo s njima, i oni sa nama. Jer smo
ižni roditelji, koji uče i koji iznalaze načina da svojoj djeci pomognu, i koji ih bezrezervno vole. Do svemira i natrag, kako kaže moj nećak.<
>Svima velika, velika pusa. Nadam se da ćemo se uskoro sresti na jednoj kavici na kojoj ćemo uživati u tome i pokazivati jedni drugima kako smo napredovali, razne vježbice, čemu smo se sve dosjetili da to vježbanje bude veselije.... i pričati o tome kako smo se dosjetile ispraviti algoritme, a ne
isati petlje, i mijenjati matične ploče.<
> <
><
><
><
>Edit: editirala onog smajlića gore sa ljubavnom porukom Forumu - takav je trebo bit. Al' mu kriv algoritam. Ispravila ja Kad odustanes, izgubio si!!! <
><
><
><
><i>Edited by: Neda3kids at: 28/3/06 13:08<
></i>

28 ožu 2006, 08:41

Nedo - jako lijepo receno i informaticki jako razumljivo <
> <i></i>

.

28 ožu 2006, 09:23

za analogiju <i></i>

Re: .

28 ožu 2006, 11:42

Nado ! Iako ovi algoritmi, petlje, software...... Ja sam više za primjer s tri praščića <
>Ma do
o šalim se, sve sam jako do
o skužila,a ponajprije ono što si htjela reći. I baš si nam krasno to predočila...<
> <i></i>

28 ožu 2006, 13:28

Nadice <
>Nego, još moram dodat, da se osim mijenjanja matičnih ploča i softwarea, znade isto tako krivit programera - da je on za
ljo. A jadan samo nije znao - kako, gdje i šta. Kad odustanes, izgubio si!!! <
><
><
><
><i></i>

29 ožu 2006, 13:56

Ja sam se vec sto puta zahvaljivala Nadici ali jednostavno moram i ovdije...Ja sam isto s Dinom primjetila izvijanje i jos neka odstupanja koja sam samo ja primjetila i slucajno citajuci po GP skuzila da to nije do
o,isto sam se o
atila Nadici koja me je uputila na prava mjesta,informirala,pokazala BH uzivo i sto je meni najvaznije uvijek mi je bila velika potpora i oslonac u krizama i spretno me cupala van i umirivala.Sad se pokazalo da i s Mijom imam problema i necete vjerovati koga sam prvo nazvala Ponekad mi je cak i malo neugodno Nadice sto sam tako slobodna uvijek te tako zagnjaviti al oprostit ces mi .....Evo ja sam to jednostavno morala <
><
><
>slikice<
><i></i>

30 ožu 2006, 12:46

nedo, baš si srce jedno veliko <i></i>
Tema je zaključana