Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.
06 sij 2009, 17:00
glasala sam za babylove jer ih trenutno koristimo iako kombiniram njih i huggies.
probala sam i pampers i libero i beauty baby i sve osim pampersa su mi ok. inače baš ne volim firmu koja proizvodi pampers i uglavnom ne kupujem njihove proizvode pa i to ima utjecaja na ne sviđanje
06 sij 2009, 17:39
Pozdrav!

Mi koristimo Alana (biorazgradive) u kombinaciji sa platnenim Flafi.

Jednokratne za noć i kad idemo van, a pp kad smo doma ili ako znam da ću ju moći presvlačiti tamo gdje stignemo.
09 sij 2009, 11:54
Probala sam Babylove i stvarno sam zadovoljna, ali kako sam već prije napisala, nemam ih gdje kupiti. MM kupio zatim Libero pa ću vidjeti kakve će biti, samo što sam se začudila što su skuplje od Pampersa, a bila sam uvjerena da su jeftinije...
09 sij 2009, 13:53
Koristim Libero pelene i odlične su. Nisu loše ni one iz Mullera, puuno su jeftinije, ali mi je podaleko tamo ići samo zbog pelena.
09 sij 2009, 14:58
Rebecca jel ti se desilo kad da ti libero promoče?
09 sij 2009, 15:02
Dogodilo se samo jednom, vjerovatno nisam dobro učvrstila pelenu. Iz iskustva sa starijim znam da ako promoče nekoliko dana za redom, vrijeme je za veći broj.
09 sij 2009, 15:32
Pampers imam 4+ to je od 9 kg nadalje i te sad koristim za noć(promoče ali manje nego beauty baby)
a preko dana imamo beauty baby isto od 9 kg i dosta često promoče.
Preko noći ona popije po 3-4 bočice čaja pa pretpostavljam da zbog toga i promoče
bilo koje al sam skužila da više promoče na leđima a koliko sam čula da libero imaju gumicu
na leđima a ove ostale nemaju,a cijena je recimo prihvatljiva 60 kom=100kn u Konzumu.
N ima 9,300kg.
11 sij 2009, 01:35
Mi smo u zadnje vrijeme počeli koristiti Libero i jako smo zadovoljni s njima, a ako ih nema za kupiti onda uzmemo Pampers.
12 sij 2009, 15:33
Uglavnom Babylove ali nekad uleti i Beauty baby (imaju nešto kraću čičak trakicu od Bl ali su ok)
18 sij 2009, 03:30
Mi koristimo vecinom huggies ali sam njih do sada vidjela samo u mercatoru i kauflandu,pa ponekad nam se omakne da moramo kupiti drugdje pa kupimo pampers...ja sam zadovoljna sa oboje...pampers mi je mozda par puta promocio,a huggies nikad...osim toga smo jos probali samo babylove,onaj poklon paket koji su dobivale bebe rodene u 2008. i nama nikako nije odg. pelene su debele i stvarno su nam jako promakale,svako malo pa mi je bila mokra do vrata...vidim da ima mama koje koriste platnene,kako to da ste se odlucile na to i kakva su vasa iskustva???bash me zanima sta kazete jel komplicirano- to presvlacenje,pranje,koliko cesto presvlacite jel svaki malo,kako koza djeteta reagra na to itd. ...ja nekako imam osjecaj da bi je svako malo presvlacila...kad mi ostavlja dojam ko da je nakon svakog mokrenja dijete apsolutno mokro i da sve to nagriza i drazi kozu...sigurno nisu ni ove pelene puno bolje,ali nekako mi daje dojam ko da ipak se to nekako upije pa nije toliko koza izlozena....ne znam sve mi to tako djeluje pa zato i pitam vas...
19 sij 2009, 13:11
Pozrdav.Mi koristimo Molfix pelene i super su.Prvih četiri mjeseca sam koristila pampers al zbog cijene prestala.
19 sij 2009, 19:23
Nymphetamine je napisao/la:vidim da ima mama koje koriste platnene,kako to da ste se odlucile na to i kakva su vasa iskustva???bash me zanima sta kazete jel komplicirano- to presvlacenje,pranje,koliko cesto presvlacite jel svaki malo,kako koza djeteta reagra na to itd. ...ja nekako imam osjecaj da bi je svako malo presvlacila...kad mi ostavlja dojam ko da je nakon svakog mokrenja dijete apsolutno mokro i da sve to nagriza i drazi kozu...sigurno nisu ni ove pelene puno bolje,ali nekako mi daje dojam ko da ipak se to nekako upije pa nije toliko koza izlozena....ne znam sve mi to tako djeluje pa zato i pitam vas...
Nymphetamine imaš na pdf trudnoća veliku temu o platnenim, pa si pročitaj. Ja mislim da su odlične, ali me lijenost spriječila da pokušam
Htjela sam još napisati da sam uzela neki dan i huggies pelene i stvarno su dobre.
20 sij 2009, 23:07
REBECCA...tnx,pročitat ću si ali mislim das e ni meni bash neda..koristim huggies i zadovoljna sam...
21 sij 2009, 23:17
Mi koristimo platnene za po danu, a za noć Babylove. Pampers mi je živa koma, one tako jako smrde, živi užas. Isprobavali smo koje kakve, čak i one iz Konzuma koje mi uopće nisu bile loše za razliku od njihovih vlažnih maramica.
22 sij 2009, 15:26
Ja sam se definitivno odlučila za Babylove. Ne promaču, dobro se daju zalijepiti (ne ,,šetaju''). Prije njih sam imala Alana biorazgradive i stalno su promakale.
22 sij 2009, 20:41
Konzumove i super smo zadovoljni.
Sa pampersicama smo uvijek bili mokri po leđima.
27 sij 2009, 23:22
koristila baby dry prva 2 mjeseca, onda došli u hr pa ih je tu bilo samo u mulleru, kad sam kupila hr pakovanje tak je pocrvenila po guzici i imala to crvenilo jedno 2 tjedna. onda prešli na active fit

, nikad promočile, odlične pelene ali zbog cijene prije par dana prešla na babylove. kad se vratimo u beč, probat ću i beauty baby, tamo imam muller na svakom ćošku pa mi je lakše. razmišljala sam i o platnenima. ali prelijena sam za to. za sad.
17 vel 2009, 14:08
Kako je nama proslo podosta od kada smo zadnji put koristili pelene, zanimalo me da vidim koje su sada pelene medju najboljima. Mi smo sjecam se dosta koristili LIbero i Babylove sa Franom, a sa Nikom kolko se sjecam Pampersice.
Kakve su ove nove Pampersove Active fit? Imaju elasticni cicak, jel? To da pampersice prije nisu imale taj elasticni cicak im je po meni bila i najveca mama pa mi se sada cini da cemo koristiti ove Active fit!
I kakve su ove Huggies? Cula samo o njima da su OK samo im je mana da ih nema bas na puno mjesta u Zagrebu za kupiti.
18 vel 2009, 13:05
franika, te pampersice active fit su sigurno odlicne, ali definitivno najskuplje na trzistu (od nekih cak i skoro pa duplo kad racunas po komadu cijenu).
a huggies smo mi imali u dva navrata i nisu bile lose, nisu promakale, ali su nekako plasticne (iako nismo imali nikakve negativne reakcije na njih).
18 vel 2009, 13:37
Franika meni na kraju svega Huggies ispale najbolje a mislim da sam ih gotovo sve isprobala. nisu mi ni babylove loše ali ako piški nekoliko puta jako mi smrde.
huggiesa nema u konzumu ni dm.u pa ispadne da ih je teško naći. mi kupujemo u sparu ili kauflandu jer su oba dućana u našem dijelu grada

Pampers active fit nisam probala ali recimo huggies sve imaju taj rastezljivi dio a još k tome su i dizajnom jako slatke
18 vel 2009, 15:36
Nekoliko dana nakon što sam napisala da koristim Libero, kupila sam Huggies da isprobam. Pokazale su nam se odličnim, imaju dugačku rastezljivu traku koja paše momo bucku, nijednom nisu promočile. Sad samo njih uzimam.
18 vel 2009, 15:52
I nakon Pampersa i babylova i libera(koji je najgori od svih)mogu reći da su najbolje beauty baby od Mullera!!!
Jest da nekad promoče ali jače su promakale pampers,a libero pogotovo...
Kupili malo pakiranje libera za probu ali ne valjaju nušta...nema gdje nam nisu procurile...
18 vel 2009, 18:30
Mi koristimo babylove po danu, pampers po noći. Babylove su mu po noći svaki put promočile, pampers malo rjeđe. Libero smo koristili na početku i stalno je bio mokar. Vidjela sam pampersice za curice u dm-u. Da li netko zna ima li ih isključivo za dečke? Može i neke druge.
19 vel 2009, 12:46
Vidjela sam pampersice za curice u dm-u. Da li netko zna ima li ih isključivo za dečke?
Bas sam jucer malo u DM-u gledala pelene i vidla te pampersice posebno za decke i posebno za curice. No kolko mi se cini (nisam detaljno gledala) mislim da se radi o onim pelenama gacicama za nesto starije bebace od 12mj navise (i moji su puno nosili te pelene gacice ali tada nije bilo odvojeno za cure i decke) tako da nisam bas detaljnije obratila paznju. No definitivno ih ima i za decke. Na onima za decke su nacrtani dinosauri a na onima za curice My little Pony (vis ti mene kaj ja gledam!

)
I ja bi rado probala ove Huggies no fakat mi je nezgodno jer ih nema bas na puno mjesta za kupiti a pampersica ima u svakom DM-u tako da ipak mislim da cemo za pocetak uzeti pampersice Active fit, no kada budemo isli u Spar ili Kaufland onda cu svakako uzeti za probu jedan paket Huggies cisto da vidim kakve su pa da mogu usporediti.
19 vel 2009, 12:50
Franika nisam baš sigurna, ali mi se čini da ih ima i u Mercatoru. Nisam dugo bila ali mislim da sam ih tamo viđala.
19 vel 2009, 12:53
Franika hvala. Nažalost do tih moramo čekati još pola godine, do tad ćemo biti mokri. Probat ću i ja Huggies kad ih tako hvale.
19 vel 2009, 12:54
beauty baby, muller, meni odlične, koristila sam ih za roka i sada za lucu, omjer cijene i kvalitete idealan, jedin u kojima mi piškica ili kakica ne smrdi odmah, u pampersicama nikad nisam znala da li su piškili iliakali, što se tiče promakanja to ovisi i o djetetu, mojima su pelene vrlo rijetko puštale, a kada su puštale to se događalo bez obzira na marku pelene.
19 vel 2009, 13:55
REBECCA je napisao/la:Franika nisam baš sigurna, ali mi se čini da ih ima i u Mercatoru. Nisam dugo bila ali mislim da sam ih tamo viđala.
točno. ima ih u mercatoru

(huggies)
27 vel 2009, 14:10
meni su huggies definitivno najbolje. drugačije su od svih ostalih.
superflex zaista to i znači. mekše su, manje plastične, odlično upijaju i ono što je meni posebno odlično - kad su pune ne stvrdnu se i ne postanu 3 puta teže nego inače, nego se ta tekućina fino rasporedi po peleni.
i jedina stvar na koju sam jako pažljiva - znate one male kuglice koje znaju ispasti iz pelene? e, pa iz huggiesa ne ispadaju.
no nije sve tako super. pelene jesu super, ali ne i uvoznik. evo sad su uvezli neku cheap cheap varijantu huggiesa i prodaju ih kao iste superflex pelene! koja prevara. iste su kao i npr. babylove. ništa bolje, ništa lošije, samo 3 puta skuplje. strašno sam se razočarala. kao neko to je samo neko big pakiranje, a unutra banana. baš sam se razočarala.
mislim, nije moj mali porculan pa da ih nećemo iskoristiti, ali zvat ću distributera i pokušat doznati koji im je vrag. em ih ima kupit na parove razbroj se mjestima, i onda još ovak nekaj naprave. strašno!
***evo, samo da se nadovežem... ove super fine huggies su označene sa Premium. i te zbilja jesu value for money. pa kad kupujete, pripazite - samo Premium!
27 vel 2009, 22:06
mi koristimo tetra pelene
ponekad po noci i za grad stavim babylove